Tenya

Tenya

Son dakika tenya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tenya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tenya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tenya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tenya gelişmeleri de dahil olmak üzere 22 tenya haberi bulunmuştur. Tüm tenya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kavurmaya katı yağ eklemeyin
Kavurmaya katı yağ eklemeyin Kurban Bayramı ve sonrasında etin nasıl tüketilmesi gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen Dilara Kefeli, “Kavurma yapıyorsak, katı yağdan uzak durmalıyız” dedi.
10.07.2022 Sağlık
Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor!
Kurban eti tüketmeden önce bunu mutlaka yapın! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden oluyor! Kurban Bayramı geldi çattı. Uzmanlar uyarıyor! Karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığa neden olabilir! Kurban etini dinlendirme, pişirme, saklama gibi konularda merak edilenleri Diyetisyen Büşra Dinç anlattı. Peki, Kurban eti ne kadar süre dinlendirilmeli? Dinlendirmeden tüketilen etin zararı var mı? Kurban eti nasıl pişirilmeli, nerede saklanmalı? İşte detaylar…
6.07.2022 Sağlık
Çocukluk çağında hidatik kistler nasıl tedavi edilir?
Çocukluk çağında hidatik kistler nasıl tedavi edilir? Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocukluk çağında hidatik kistlerin tedavisi hakkında bilgiler verdi.
22.11.2021 Sağlık
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı"
"Kahvaltı öğünü atlanmamalı" Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı'nda kavurma ve kırmızı etin öğle öğününde tüketilmesini, akşam öğününde ise sebze, kuru baklagil gibi posa içeriği yüksek yemeklerin tercih edilmesini tavsiye etti.
19.07.2021 Sağlık
Kurban Bayramı'nda 'taze et tüketimi' uyarısı
Kurban Bayramı'nda 'taze et tüketimi' uyarısı Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları taze et tüketimi konusunda uyardı. Taze kesilmiş etlerin dinlendirilerek, küçük parçalar halinde tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Aktepe, “Dinlendirmediğimiz etleri tüketirsek, insanlarda karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık gibi problemler ortaya çıkabilir” dedi.
18.07.2021 Sağlık
Tenya nedir? Beyinde Tenya nasıl oluşur?
Tenya nedir? Beyinde Tenya nasıl oluşur? Boşalım ve sindirim sistemini etkilen bir parazit olan Tenya, çiğ ya da az pişmiş et tüketimiyle insan bulaşır. Peki, Tenya nedir? Beyinde Tenya nasıl oluşur?
18.12.2019 Gündem
Az pişmiş ette parazit tehlikesi!
Az pişmiş ette parazit tehlikesi! Çin'de bir kişinin çiğ domuz eti yediği için beyninde ve göğsünde yüzlerce tenya olduğunun ortaya çıkması ve bilinç kaybı nedeniyle hastanede tedavi altına alınması, özellikle iyi pişmemiş etteki olası tehlikeleri akıllara getirdi.
3.12.2019 Sağlık
Kansere davetiye çıkarıyor
Kansere davetiye çıkarıyor Uzmanlar, kurban etini pişirirken yanmaması gerektiği konusunda uyarırken, aksi takdirde faydalı yağın kanserojen yağa dönüşerek kanser riskini artırdığını bildirdi.
8.08.2019 Sağlık
"Kavurma ve kızartmalardan uzak durulmalı"
"Kavurma ve kızartmalardan uzak durulmalı" Diyetisyen Perihan Kılıç, Kurban Bayramı'nda sağlık sorunu yaşayanlara önerilerde bulunarak, "Kırmızı etin fazla tüketimi kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları gibi sorunlara neden olabilmektedir. Sağlıklı pişirme yöntemlerinden haşlama, ızgara veya fırında tercih edilmelidir, kavurma ve kızartmalardan uzak durulmalıdır" dedi.
8.08.2019 Sağlık
Vatandaşlara uyarılarda bulundular
Vatandaşlara uyarılarda bulundular Kurban Bayramı'nda et, hamur işi ve tatlı tüketiminin en yüksek seviyelere çıktığını ifade eden uzmanlar, sağlıklı ve dengeli beslenme noktasında vatandaşlara uyarılarda bulundular.
8.08.2019 Sağlık
Yanlış kurban kesimi sağlığı da bozabilir
Yanlış kurban kesimi sağlığı da bozabilir Uzmanlar, Kurban Bayramı'na saatler kala kurban kesimlerinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini, aksi takdirde insan sağlığını bozan mikroorganizmalar ile karşı karşıya kalınabileceği belirtildi.
20.08.2018 Sağlık
Az pişmiş domuz eti yiyince beyninden bunlar çıktı!
Az pişmiş domuz eti yiyince beyninden bunlar çıktı! Çin'de az pişmiş domuz eti yiyen adamın beyninden, uzunluğu 1 santimetreye ulaşan 30 adet tenya yumurtası çıkartıldı.
8.03.2018 Dünya
Kuzey Koreli askerden 'dev bağırsak solucanları' çıktı
Kuzey Koreli askerden 'dev bağırsak solucanları' çıktı Güney Kore'ye kaçarken vurulan bir Kuzey Kore askerinin bağırsaklarında aşırı derecede yüksek miktarda bağırsak solucanı (tenya) bulunduğu açıklandı. Kuzey Kore'deki yaşamla ilgili çok az şey bilinmesi düşünüldüğünde söz konusu olay ülkedeki günlük yaşamla ilgili değerli bir bilgi olarak görülüyor.
18.11.2017 Dünya
Çiğ kurbağa yemenin bedelini ağır ödedi
Çiğ kurbağa yemenin bedelini ağır ödedi İngiltere'de 50 yaşındaki bir adamın beyninden 5 santimetre uzunluğunda tenya çıkarıldı.
25.12.2014 Dünya
Kilo vermek için garip bir yöntem!
Kilo vermek için garip bir yöntem! İngiltere'nin medyatik doktoru Michael Mosley, bir şehir efsanesini kendi üzerinde deniyor.
31.01.2014 Sağlık
Ünlü sanatçının beyninden çıktı!
Ünlü sanatçının beyninden çıktı! Beyninde tümör var diye şüphelendi ama bakın ne çıktı...
28.02.2013 Yaşam
Kurban keserken bu hastalıklar bulaşabilir
Kurban keserken bu hastalıklar bulaşabilir Yaklaşan bayram, sizin için kabusa dönüşmesin!
31.10.2011 Sağlık
Kabuğunda bile şifa gizli
Kabuğunda bile şifa gizli Damar sertliğinden boğaz ağrısına, ishalden menapoza kadar bir çok hastalığa şifa...
25.11.2010 Sağlık
Dikkat! Balığı iyi pişirin
Dikkat! Balığı iyi pişirin Halk diliyle tenya ya da şerit diye isimlendirilen parazitler, çiğ ve az pişmiş balıkların tüketilmesiyle ortaya çıkıyor
21.07.2008 Yaşam
Kuruyemiş deyip geçmeyin
Kuruyemiş deyip geçmeyin Kuruyemişlerin pek çok yararı var. Örneğin beyaz leblebi zayıflamaya yardımcı oluyor. İşte kuruyemişler ve faydaları...
28.09.2007 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Tenya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tenya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.