Pandemi tembelliğe itti
Pandemi tembelliğe itti Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, organ ve kan bağışı çağrısı yaptı. Türkiye'de şu an 27 bine yakın organ nakli bekleyen olduğunu belirten Yiyit, "Pandemi bazı konularda bizi tembelliğe itti. Kan bağışı anlamında bir unutkanlığımız başladı. Kızılay stoklarımız erimeye başladı. Hastanelerde ameliyat anlamında kan ihtiyacı doğmaya başladı. Biz de kan verme konusunda tekrar eski günlere dönme ve o bizim kan verme konusundaki arzulu vatandaşlarımızın arzusunu alevlendirmek istiyoruz" dedi.
9.09.2022 Yaşam
Tembellik Alzheimer’ı tetikliyor
Tembellik Alzheimer’ı tetikliyor Dünya’da yaklaşık 30 milyon kişi Alzheimer hastalığı tanısı almış durumda. Bu sayının 2050’li yıllarda 160 milyon kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Hareketsiz yaşam ve fastfood tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Örmeci, kilo artışı ve hareketsizlikle birlikte beyin kan akımının azaldığına, bunun da Alzheimer hastalığı açısından risk oluşturduğuna ve hasta sayısının artmasının toplumun ekonomik yükünün de artmasına neden olacağına dikkat çekti.
24.09.2020 Sağlık
Tembellik psikoloji bozuyor!
Tembellik psikoloji bozuyor! Avustralya'daki Deakin Üniversitesi'nin bilim adamlarının araştırması, hareketsizliğin sadece beden değil ruh sağlığını da etkileyebildiğini gösterdi...
11.07.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri