Tavuk Karası

Tavuk Karası

Son dakika Tavuk karası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tavuk karası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tavuk karası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tavuk Karası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tavuk karası gelişmeleri de dahil olmak üzere 31 tavuk karası haberi bulunmuştur. Tüm tavuk karası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat!
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat! Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Merkez Yürütme Kurulu, henüz deneysel aşamada olan gözlere yönelik kök hücre tedavileriyle ilgili uyarılarda bulundu. TOD, özellikle ‘Sarı nokta hastalığı’ veya ‘tavuk karası’ olarak bilinen retinal hastalıklarda konunun gündeme geldiğini ancak yöntemlerin halen araştırma aşamasında bulunduğunu vurguladı. Dernek yönetimi, Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan tedavilerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.
16.02.2021 Sağlık
Tavuk karası olduğu için görevden alınan öğretmen hukuk mücadelesi başlattı
Tavuk karası olduğu için görevden alınan öğretmen hukuk mücadelesi başlattı Van’da 2 aile, tavuk karası hastası olan ve sınav kağıtlarını öğrencileriyle birlikte okuduğunu iddia ettikleri fizik öğretmeni Turgay Özmen’i (57) şikayet etti. Öğretmenlikten alınıp, memur olarak başka okulda görevlendirilen Özmen, görevine dönmek için hukuk mücadelesi başlattı.
3.12.2020 Gündem
Gencin umudu kök hücre nakli
Gencin umudu kök hücre nakli Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Bülent Aygün, yakalandığı tavuk karası (gece körlüğü) hastalığından kurtulmak için kök hücre nakli ameliyatı olacağı günü bekliyor.
8.06.2019 Sağlık
Retina hücresi naklinde ümit verici bulgu
Retina hücresi naklinde ümit verici bulgu Nakil yapılan kör farelerin beyinlerinde görme merkezlerindeki nöronların normal işlev görmeye başladığı tespit edildi.
7.11.2018 Sağlık
A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açıyor
A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açıyor A vitamini eksikliğinin halk arasında ‘tavuk karası’ veya ‘gece körlüğü’ olarak bilinen göz hastalığına sebebiyet verdiği bildirildi.
28.08.2018 Sağlık
Görme engelliler için sentetik retina geliştirildi!
Görme engelliler için sentetik retina geliştirildi! Oxfordlu araştırmacılar, yumuşak biyolojik bileşenleri kullanarak dünyanın ilk sentetik retinasını geliştirdi.
11.05.2017 Sağlık
Erdoğan'a mektup yazdı! 25 yıl sonra görüyor
Erdoğan'a mektup yazdı! 25 yıl sonra görüyor Afyonkarahisar'da görme engelli 43 yaşındaki Mustafa Duman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup sonrası geçirdiği operasyonla kısmen görmeye başladı.
29.09.2021 Gündem
İbrahim Bölükbaşı tarihe geçecek
İbrahim Bölükbaşı tarihe geçecek Son iki olimpiyatta görme engeline rağmen mindere çıkan milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı, bu kez 2016 Paralimpik Oyunları’nda judoda madalya mücadelesi vererek dünya spor tarihine geçecek.
4.09.2016 Şampiy10
22 yıl sonra biyonik gözle ışığı görecek
22 yıl sonra biyonik gözle ışığı görecek Tavuk karası yüzünden 22 yıl önce görme yetisini kaybeden Serkan Çeçen, biyonik göz ile ışığa kavuşacak. Operasyon Türkiye’de üçüncü kez yapılacak.
18.01.2016 Sağlık
22 yıldır göremeyen hastaya biyonik göz takılacak
22 yıldır göremeyen hastaya biyonik göz takılacak Tavuk karası hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden 35 yaşındaki Serkan Çeçen'e biyonik göz ameliyatı yapılacak
18.01.2016 Sağlık
Gece körlüğü için umut!
Gece körlüğü için umut! Halk arasında tavuk karası ya da gece körlüğü olarak bilinen retinitis pigmentosa hastalığının tedavisine ışık tutacak önemli bir adım atıldı...
14.05.2015 Yaşam
Gece körlüğü hastalığında yeni umut
Gece körlüğü hastalığında yeni umut Halk arasında tavuk karası ya da gece körlüğü olarak bilinen retinitis pigmentosa hastalığının tedavisine ışık tutacak önemli bir adım atıldı.
14.05.2015 Sağlık
Fikret Orman'dan sert eleştiri
Fikret Orman'dan sert eleştiri Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, derbi ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı.
24.03.2015 Beşiktaş
Tavuk karası için SGK’dan hasta başına 115 bin euro istedi
Tavuk karası için SGK’dan hasta başına 115 bin euro istedi Ankara Üniversitesi Göz Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Özmert, dünyada 90’dan fazla ‘tavuk karası’ olarak bilinen Retinitis Pigmentosa (RP) hastasına uygulanan ‘Argus II’ implant sistemi ameliyatı (Bionik Göz) için 15 adayın sertifikalarını alarak hazırlıklarını tamamladığını söyledi.
17.12.2014 Yaşam
Türkiye de biyonik göz yapacak
Türkiye de biyonik göz yapacak "Biyonik Göz" olarak bilinen "Argus II" implant ameliyatı, Türkiye'de de retinitis pigmentosa yani tavuk karası hastalarına uygulanmaya başlayacak...
15.12.2014 Bilim ve Teknoloji
Görme bozukluğu yaşayanlara müjde!
Görme bozukluğu yaşayanlara müjde! 3D yazıcıdan çıkan 'biyonik göz' başarıyla uygulandı.
27.11.2014 Bilim ve Teknoloji
Körlüğe karşı yeni umut
Körlüğe karşı yeni umut Bilim adamları, ışığa duyarlı kimyasal maddeler enjekte ederek kör farelerin yeniden görmesini sağladı
27.07.2012 Sağlık
Çığır açacak buluş!
Çığır açacak buluş! Nöron dergisinin haberine göre, ABD’li bilim adamları, ışığa duyarlı kimyasal maddeler enjekte ederek...
26.07.2012 Sağlık
Acarlar Longozu faciası!
Acarlar Longozu faciası! Ağ toplamaya giden dede ile torunu sandalın devrilmesi sonucu suya düştü, dede öldü, çocuksa...
29.09.2021 Gündem
Körlüğün geni bulundu
Körlüğün geni bulundu Türk bilim insanları körlüğün genini buldu
18.09.2011 Sağlık
Körlere yeni umut
Körlere yeni umut Alman doktorlar ameliyatla yerleştirdikleri çiple, tavuk karasının önüne geçmeyi başardılar
4.11.2010 Sağlık
Alex sahada nasıl görüyor?
Alex sahada nasıl görüyor? Günün sorusu spor ve göz üzerine...
18.01.2010 Futbol
Tıpta devrim niteliğinde buluş
Tıpta devrim niteliğinde buluş 3 yıl içinde uygulamaya geçecek “biyonik göz” sistemiyle görme engelliler tekrar gün ışığına kavuşacak
7.06.2008 Sağlık
Göbeğimizi eritme derdindeyiz
Göbeğimizi eritme derdindeyiz Bu akşam Fox TV’de yayınlanacak “Bir Dilek Tut” isimli yarışma programının sunuculuğunu üstlenen Pınar Altuğ ve Cenk Eren çok heyecanlı. Fazla kilolarından kurtulmak için sürekli aç gezdiklerini söyleyen ekranın yeni ikilisi “Sahnede beş para etmeyen insanlar var. Biz seçkin program yapacağız” diyor
2.03.2007 Arşiv
Bakan Yıldız'dan lades
Bakan Yıldız'dan lades Enerji Bakanı Yıldız ve Çalışma Bakanı Dinçer yeni yıla maden ocağında girdi
2.01.2011 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Tavuk Karası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tavuk karası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.