Taş Devri

Taş Devri

Son dakika taş devri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan taş devri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını taş devri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Taş Devri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan taş devri gelişmeleri de dahil olmak üzere 176 taş devri haberi bulunmuştur. Tüm taş devri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hande Subaşı dert yandı: Alıp sokağa bırakıyorlar o çok can sıkıcı
Hande Subaşı dert yandı: Alıp sokağa bırakıyorlar o çok can sıkıcı Hande Subaşı bir veteriner dostundan sahiplendiği dört aylık köpeği ile Nişantaşı City's'de görüntülendi.
19.07.2023 Magazin
Türk toplumunun genetik kodlarına ışık tutan araştırma sonuçlandı
Türk toplumunun genetik kodlarına ışık tutan araştırma sonuçlandı Türkiye, ABD ve İngiltere'den bilim insanlarının katıldığı araştırmada, Türkiye'nin 81 ilinden yaklaşık 4 bin kişinin DNA'sı incelenerek, Türk toplumunun detaylı genetik yapısı ortaya kondu.
7.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
Afrika'da en eski insan mezarı keşfedildi
Afrika'da en eski insan mezarı keşfedildi Kenya’daki bir mağarada 3 yaşındaki bir çocuğun Orta Taş Devri’ne ait olduğu düşünülen mezarı bulundu. Arkeologlar binlerce yıl önce kefen kullanıldığına da dikkat çekti.
6.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Avrupalıların en eski ortak para birimi keşfedildi
Avrupalıların en eski ortak para birimi keşfedildi Bugün Avrupa’da "euro’dan farklı olarak, İngiliz sterlinininden Hırvat kunasına kadar bir dizi farklı para birimi kullanılıyor. Ancak binlerce yıl öncesinde durum çok farklıydı. Arkeologlar, Avrupa'daki ilk ortak para birimine ilişkin yeni bir çalışma yaptı. Bulgular, Avrupalıların 5 bin yıl önce yıl nakit paranın erken bir biçimi olarak yüzük, bilezik ve hatta balta gibi bronz nesneler kullandığını gösteriyor.
22.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Sakızdaki diş izleriyle çözüldü! Tam 5 bin 700 yıllık...
Sakızdaki diş izleriyle çözüldü! Tam 5 bin 700 yıllık... Danimarka'nın Syltholm Adası'ndaki arkeolojik incelemelerde bulunan bir sakızdaki diş izlerinden 5 bin 700 yıl önce; Taş Devri'nde yaşayan bir kadına dair şaşırtıcı ipuçları elde edildi.
18.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Değişimi 22 bin yıl sürmüş
Değişimi 22 bin yıl sürmüş Dünyanın kutup bölgelerinde eski zamanlarda meydana gelen son manyetik alan yer değişiminin 22 bin yıl sürdüğü bildirildi.
9.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Taş Devri’ndeki Çakıl!
Taş Devri’ndeki Çakıl! Oyuncu Seda Güven, kendisini ‘Taş Devri’ndeki Çakıl’a benzetti.
26.05.2019 Magazin
Bakan Selçuk: Çocukların hak ettiklerini vermekle mükellefiz
Bakan Selçuk: Çocukların hak ettiklerini vermekle mükellefiz Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geleceğe hazırlanan çocukların hak ettiği değerlerinin bulunduğunu belirterek, "Biz o değerleri vermekle mükellef olan insanlarız çünkü belirli makamlarda oturuyoruz" dedi. Bakan Selçuk, "Bugün okul hayatına başlayan çocukların 2040'ta iş hayatına atılacaklarını düşünürsek onların çok farklı bir çağın, benim kuşağımın kendini Taş Devri'nde hissettirecek kadar farklı bir geleceğin beklediğini tahmin edebiliyorum" şeklinde konuştu.
3.01.2019 Eğitim
İstanbul'un tarihi 'Taş Devri'ne kadar gitti
İstanbul'un tarihi 'Taş Devri'ne kadar gitti Beykoz'da yapılan yüzey araştırmalarında bulunan taş figürler, İstanbul'daki yaşam izlerini yontma taş devri olarak ifade edilen Paleolitik döneme kadar götürdü.
13.12.2018 Gündem
7000 yıl önce bir erkeğe 20 kadın düşüyormuş
7000 yıl önce bir erkeğe 20 kadın düşüyormuş Binlerce yıl önce erkek nüfusunun, düşüş trendine giren Y kromozomu ve savaşlar sebebiyle ciddi oranda azaldığı ve baskın cinsiyetin kadınlar olduğu ortaya çıktı.
1.06.2018 Dünya
Teknoloji devleri 5G için  İstanbul’da buluştu
Teknoloji devleri 5G için İstanbul’da buluştu Turkcell öncülüğünde düzenlenen Teknoloji Zirvesi’nin 2. gününde, 5G teknolojisinin geleceği ele alındı. Türkiye’den ve dünyadan sektörün önemli isimleri düzenlenen zirvede, sektörün ileri gelenleri, 5G teknolojisinde gelinen nokta, yapılacak çalışmalar ve 5G ile hayatımızda değişecekleri değerlendirdi.
5.04.2018 Bilim ve Teknoloji
Kritik uyarı: İnsanlık için en büyük tehdit!
Kritik uyarı: İnsanlık için en büyük tehdit! Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “İklim değişikliği hala bizden çok daha hızlı ilerliyor. Bu olay insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehdittir” dedi.
30.03.2018 Dünya
Şakraktaşlar!
Şakraktaşlar! Oyuncu Bülent Şakrak ile Ceyda Düvenci sosyal medyanın en sevilen çiftlerinden biri oldu.
4.11.2017 Magazin
Glutensiz diyet yararlı mı, zararlı mı?
Glutensiz diyet yararlı mı, zararlı mı? Son yıllarda tüm dünyada glutensiz diyetin sağlıklı olduğuna inanıp herhangi bir hastalığı olmadan glutensiz diyet uygulayan kişi sayısının arttığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş, ABD’de insanların yüzde 30’unun glutensiz diyet tercih ettiğini bildirdi.
6.10.2017 Sağlık
Kanal d yayın akışında bugün neler var? 2 Eylül Cumartesi
Kanal d yayın akışında bugün neler var? 2 Eylül Cumartesi Kanal D’nin 2 Eylül Cumartesi tarihli yayın akışı, sabah 05.45 saatlerinde Kanal D çocuk kulübü isimli eğlenceli programın ekrana gelmesiyle başlıyor. Sabah kuşağı Kanal D’de Ankara’nın Dikmeni ve Macera Avcıları Güney Amerika’da gibi dizi ve filmler ile Magazin D’nin yayınlanmasıyla devam edecek. Akşam saatlerinde ise Kanal D Ana Haber’den sonra Efsane Yumruk adlı yabancı film ilk kez ekranlarda olacak, kanal d yayın akışı Aşkın Yaşı Yok adlı filmin yayınlanması ile sona erecek.
29.09.2021 Gündem
Ege’de taş devri izleri
Ege’de taş devri izleri Uşak’ta Sürmecik kazılarında “yontma taş devri” olarak bilinen paleolitik döneme ait kalıntılara ulaşıldı. A.Ü Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Taşkıran, “Bölgedeki sıcak su kaynağı kenarında yaklaşık 200 bin yıl önce bir grup Neandertal insan konaklamış” dedi
2.07.2017 Yaşam
FOX TV yayın akışında bugün neler var? – 2 Temmuz Pazar
FOX TV yayın akışında bugün neler var? – 2 Temmuz Pazar FOX TV’nin 2 Temmuz Pazar gününe ait yayın akışı sabahın erken saatlerinde Çalar Saat Hafta Sonu programı ile başlıyor ve birbirinden eğlenceli programlar ile devam ediyor. Akşam kuşağında ise sevilen komedi dizisi AROG yer alıyor. FOX TV’nin 2 Temmuz Pazar günü yayın akışı ile ilgili detaylar bu haberimizde…
29.09.2021 Gündem
Kediler 9 bin yıldır insanlarla iç içe
Kediler 9 bin yıldır insanlarla iç içe Uluslararası araştırmacılar, Viking mezarı, Mısır mumyası ve Taş Devri bölgelerindeki 200’den fazla kediden aldıkları DNA örneklerinden yola çıkarak Yakın Doğu ve Mısır’da evcil kedilerin ilk örneklerinin 9 bin yıl önce görüldüğünü tespit etti.
20.06.2017 Yaşam
Ekmekteki tehlike
Ekmekteki tehlike Günümüzdeki buğday, taş devri dönemine göre çok çok farklı. Genetiği değiştirilmedi ama günümüze tek tek çok sayıda yöntem ile ayara tabi tutuldu.
29.09.2021 Gündem
Hadise komşuyu ateşe verdi!
Hadise komşuyu ateşe verdi! Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda sahne alan Hadise geceye damga vurdu.
2.01.2017 Magazin
Kalp krizine karşı Taş Devri diyeti
Kalp krizine karşı Taş Devri diyeti ABD’deki Houston Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, 8 hafta boyunca tamamen Paleo diyeti (Taş Devri insanının o dönemde ki beslenme tarzı) ile beslenmenin kalp krizi geçirme riskini büyük ölçüde azalttığını ortaya koydu...
17.06.2021 Dünya
Doraemon: Taş Devri Macerası Film Fragmanı
Doraemon: Taş Devri Macerası Film Fragmanı ´Doraemon: Taş Devri Macerası´ filmi 22 Temmuz´da vizyonda...
22.07.2016 Sinema-Dizi
2015’in 10 süper buluşu
2015’in 10 süper buluşu Laboratuvarda kas! - ABD’de Duke Üniversitesi’nden Doç...
31.12.2015 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Taş Devri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki taş devri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.