Tarihte Bugün

Tarihte Bugün

Son dakika tarihte bugün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihte bugün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihte bugün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihte Bugün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihte bugün gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.191 tarihte bugün haberi bulunmuştur. Tüm tarihte bugün haberleri aşağıda listelenmiştir.
25 Aralık ne günü? 25 Aralık'ta ne oldu? Tarihte bugün ne oldu?
25 Aralık ne günü? 25 Aralık'ta ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 25 Aralık ne günü sorusunun yanıtı merak ediliyor. Aralık ayında gerçekleşen önemli olaylar arasında 25 Aralık tarihi de yer alıyor. Dünya tarihinde yer etmiş olayların yanısıra Türkiye'de de 25 Aralık'ta bazı mühim hadiseler gerçekleşmiştir.
24.12.2023 Gündem
23 Aralık ne günü? | Bugün Dünya ne günü, tarihte ne oldu? Türkiye'nin önemli tarihi olayları
23 Aralık ne günü? | Bugün Dünya ne günü, tarihte ne oldu? Türkiye'nin önemli tarihi olayları 23 Aralık ne günü? Tarihte bugün yaşanmış, yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Peki, Bugün ne günü, 23 Aralık Dünya ne günü? Tarihte ne oldu? Türkiye'nin önemli tarihi olayları…
23.12.2023 Gündem
18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor?
18 Aralık Göçmenler Günü kutlu olsun! Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor? Yerinden edilme, insanlığa karşı suçlar, savaşlar, istikrarsızlık, ekonomik krizler, mübadeleler, doğal afetler, maddi ve sosyal koşullarını iyileştirmek amacıyla tarih boyunca göçler meydana gelmiş, doğduğu yerden uzakta yaşam kuranlara göçmen adı verilmiştir. Her yıl artan göçler ve bunun sonucunda doğan göçmenlik olgusu nedeniyle görmezden gelinemeyen bu durum nedeniyle 18 Aralık günü, Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak 2000 yılında “Uluslararası Göçmenler Günü” olarak kabul edildi. Peki, Dünya Göçmenler Günü neden kutlanıyor? İşte 18 Aralık Göçmenler Günü ile ilgili bilgiler ve detaylar…
18.12.2022 Gündem
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar…
11 Ekim ne günü, 11 Ekim tarihte dünyada ne oldu? 11 Ekim tarihinde kim doğdu, kim öldü? İşte, 9 Ekim'de yaşananlar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olayları haberimizde kronolojik olarak sıraladık. Peki, 11 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? 11 Ekim ne günü? İşte, 11 Ekim'de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
11.10.2022 Gündem
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
10 Ekim ne günü, tarihte 10 Ekim'de ne oldu? 10 Ekim’de kimler doğdu, kimler öldü? İşte yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar… Tarihte bugün yaşanmış yeni doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar merak ediliyor. Biz de tarihte bugün neler olduğuna haberimizde yer veriyoruz. Peki, 10 Ekin ne günü, 10 Ekim tarihinde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar oldu? İşte, 10 Ekim’de yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar!
10.10.2022 Gündem
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar!
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar! 23 Mayıs bugün yaşanan olaylar, doğumlar ölümler merak ediliyor. Biz de bugün meydana gelen olayları sırasıyla derledik. Peki, 23 Mayıs ne günü, kim doğdu, kim öldü, hangi olaylar oldu? İşte, 23 Mayıs yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
23.05.2022 Gündem
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu?
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu? 25 Nisan'da tarihte ne oldu? Tarihte bugün yaşanan olaylar ve günler tarihe meraklı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çanakkale'nin tarihi savaşlarından biri bugün başladı. Dünyayı bir dönem kasıp kavuran sıtma ile mücadele günü de tarihin sayfalarında saklı. Peki, 25 Nisan ne günü, 25 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? İşte merak edilen 25 Nisan tarihte bugün olayları...
25.04.2022 Gündem
Buğday fiyatları artacak mı? Ekmek ve et fiyatlarına zam gelir mi?
Buğday fiyatları artacak mı? Ekmek ve et fiyatlarına zam gelir mi? Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Avrupa’nın tahıl ambarı olan Ukrayna’nın işgali et ve ekmeği etkileyecek. Şimdiden buğday fiyatların 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Buğday fiyatlarındaki artış başta ekmek olmak üzere makarna ve bisküvi gibi ürünlerinin fiyatlarını da artırması bekleniyor. Hafta boyunca yüzde 40 artış gösteren buğday fiyatları yem fiyatlarına da yansırsa et fiyatlarını da etkileyeceği tahmin ediliyor. Peki, Buğday fiyatları arttı mı? Ekmek fiyatlarına zam gelir mi? Et fiyatları yükselecek mi? İşte detaylar…
5.03.2022 Ekonomi
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir?
Sultan 2. Abdülhamid vefatının 104. yılında anılıyor! Abdülhamid han kimdir? 33 yıl Osmanlı tahtında kalan Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 104. Yılında anılıyor. 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı Devleti 2. Abdülhamid döneminde eğitim, sağlık, iktisat, kültür-sanat ve diğer birçok alanda gelişim gösterdi. Peki, Abdülhamid han kimdir? Abdülhamid han kaç yılında öldü? İşte 2. Abdülhamid hakkında merak edilenler…
10.02.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun'dan Ayasofya paylaşımı
İletişim Başkanı Altun'dan Ayasofya paylaşımı Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılması kararının üzerinden tam bir yıl geçti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kararın okunmasına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinde paylaştı.
10.07.2021 Gündem
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları!
27 Mayıs darbesinde ne oldu? Adnan Menderes neden asıldı? 27 Mayıs 1960 darbesi sonuçları! Milletin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 61 yıl geçti. TSK içerisindeki bazı general ve subayların oluşturduğu 38 kişilik Milli Birlik Komitesinin, DP'nin "ülkeyi gitgide bir baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" gerekçelerini ileri sürerek 27 Mayıs sabaha karşı yönetime el koyması ile gerçekleştirilen darbe sonrasında, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edildi. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada ise darbenin 60. yıl dönümünde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na dönüştürüldü.
26.05.2021 Gündem
Orhan Veli'nin 70. ölüm yıldönümü! Orhan Veli Kanık kimdir? İşte en güzel Orhan Veli şiirleri
Orhan Veli'nin 70. ölüm yıldönümü! Orhan Veli Kanık kimdir? İşte en güzel Orhan Veli şiirleri Şiirin ölçü, uyak gibi kalıplardan ve kurallardan bağımsızlaşarak yazılabileceğini savunan şair Orhan Veli Kanık'ın vefatının üzerinden 70 yıl geçti. Orhan Veli'nin ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki, Orhan Veli kimdir? Orhan Veli nasıl öldü? Orhan Veli şiirleri ve hayatı ile ilgili detaylar...
14.11.2020 Gündem
Galatasaray'dan Beşiktaş'a gönderme! 1986/87 sezonu...
Galatasaray'dan Beşiktaş'a gönderme! 1986/87 sezonu... Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ile arasında krize sebep olan 1986/87 sezonu şampiyonluğuyla ilgili bir paylaşımda bulundu.
7.06.2020 Galatasaray
İstanbul ne zaman ve nasıl fethedildi? İşte gün gün İstanbul'un fethi ile ilgili bilgiler
İstanbul ne zaman ve nasıl fethedildi? İşte gün gün İstanbul'un fethi ile ilgili bilgiler Hazreti Muhammed tarafından fethi müjdelenen, medeniyetlere başkentlik yapmış Fatih Sultan Mehmet'in kuşatma teknikleri, ateşli silahları ve düzenli askeri gücü karşısında yenildiği İstanbul’un fethinin 567. yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Peki, İstanbul ne zaman fethedildi? İşte İstanbul’un fethi ile ilgili merak edilenler…
29.05.2020 Gündem
Çavuşoğlu: Bunlar İstanbul'da yöneticilik de yapamaz
Çavuşoğlu: Bunlar İstanbul'da yöneticilik de yapamaz Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, "CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarına ilişkin,"Bunlar İstanbul sokaklarına 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazanlardır. Bunlar İstanbul'da yöneticilik de yapamaz." dedi.
14.01.2018 Siyaset
Kosova'da 3 ay sonra yeni meclis başkanı seçildi
Kosova'da 3 ay sonra yeni meclis başkanı seçildi Kosova'da 11 Haziran'da yapılan erken genel seçimin ardından bugün düzenlenen oturumda, Kosova Demokratik Partisi (PDK) Milletvekili Kadri Veseli, 62 milletvekilinin oyu ile yeni meclis başkanı seçildi.
7.09.2017 Dünya
Her yol Terim'e çıkıyor!
Her yol Terim'e çıkıyor! Galatasaray, Fatih Terim ismini camiaya hazırlamak için hamle üstüne hamle yapıyor. Önceki gün Luce seferinin, Terim gönderilmeden önce başladığını açıklayıp hocanın gönlünü almaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, dün de Terim’in futbolculuk kariyerini noktaladığı gün için paylaşım yaptı.
5.08.2017 Galatasaray
Twitter'a da "tarihte bugün" özelliği geldi!
Twitter'a da "tarihte bugün" özelliği geldi! Facebook'un yıllar önce bugün ne paylaştığınızı gösteren özelliğinin bir benzeri, artık Twitter'da da var. Ama bu özelliği getiren, Twitter değil!
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Tarihte bugün neler yaşandı? 12 Ekim...
Tarihte bugün neler yaşandı? 12 Ekim... Tarih insanlığın her daim ilgi odağı olmayı başarmış bir bilimdir. Buradan hareketle tarihte bugün yaşanan olaylarda aynı ilgiyi görür. Peki tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün yaşanan doğum, ölüm ve olayların tümü haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
Tarihte bugün neler yaşandı? 11 Ekim...
Tarihte bugün neler yaşandı? 11 Ekim... Tarihte yaşananlar insanların tarih boyu ilgisini çekmiştir. Biz de bu amaçla tarihte bugün yaşananları sizler için derledik. Tarihte bugün neler yaşandı? İşte olaylar, doğumlar ve ölümler ile tarihte bugün yaşananlar...
29.09.2021 Gündem
Bugün onların günü!
Bugün onların günü! Belki de bugün, evinize sıcak bir dost getirmenin tam zamanıdır
17.02.2014 Yaşam
'Hagi imzayı attı'
'Hagi imzayı attı' G.Saray, resmi internet sitesinden efsane eski futbolcusu ve teknik direktörü Hagi'nin, ilk kez Sarı-Kırmızılılar!'a imza attı 31 Temmuz 1996 tarihini vurguladı
30.07.2013 Futbol
Sosyal medyayı sallayan kare!
Sosyal medyayı sallayan kare! Metin Lokumcu'nun oğlu Ulaş Lokumcu'dan biber gazı uyarısı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tarihte Bugün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihte bugün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.