Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın dijital haritası hazırlanacak
Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın dijital haritası hazırlanacak Çanakkale'de, tarihi Gelibolu Yarımadası'nın imzalanan protokolle dijital haritası hazırlanacak. Bu yöntemle Çanakkale muharebelerine farklı açılardan bakılacak.
18.02.2022 Gündem
Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği kaleye restorasyon
Çanakkale'de ilk şehitlerin verildiği kaleye restorasyon Çanakkale Savaşları'nda boğazın güvenliğini sağlayan Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Seddülbahir Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çanakkale Boğazı'nı geçmek isteyen itilaf güçlerinin top mermileriyle bombalanarak, ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi,Osmanlı Padişahı 4. Mehmet'in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından 1659 yılında savunma amaçlı yaptırıldı. Gerek savaşın şiddeti, gerekse doğal şartlara bağlı olarak yorgun düşen ve bazı bölümleri tahrip olan gazi kalede başlatılan restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak, yıl sonunda ziyaretçiye açılması planlanıyor.
15.03.2021 Yaşam
Ünlüler Gelibolu’da barış için koştu!
Ünlüler Gelibolu’da barış için koştu! Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu ünlü isimlerle birlikte binlerce kişinin katılımıyla 1 Ekim Pazar günü Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda koşuldu. ‘Barış için Koşuyorum’ sloganı altında 10 kilometrelik koşuda start alan kalabalığın içinde Burcu Esmersoy, Pascal Nouma ve Kadir Çöpdemir de vardı.
2.10.2017 Magazin