Tarihi Başarı

Tarihi Başarı

Son dakika tarihi başarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tarihi başarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tarihi başarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tarihi Başarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tarihi başarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.167 tarihi başarı haberi bulunmuştur. Tüm tarihi başarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı...
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı... CHP, genel seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklığının tesellisini yerel seçimlerde buldu. Dünkü seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı sayısını artıran CHP, Ankara’da Mansur Yavaş ile “rekor” oy farkına ulaşırken, aday tespiti konusunda en büyük sancıyı yaşadığı Hatay’da AK Parti ile nefes kesen bir yarış yaşadı. Sandıkların yüzde 96’sının açıldığı saat 02.00 itibarıyla, CHP 11 olan mevcut büyükşehir belediye sayısını 14’e yükseltirken, il belediyesi sayısı da 21’e ulaştı. Böylece toplam il belediye sayısı 35’e çıktı. Hatay’ın durumu ise son ana kadar belirsizliğini korudu.
1.04.2024 Gündem
Manchester City, Kopenhag maçında tarihe geçti! Arda Güler'in yüzü yine gülmedi
Manchester City, Kopenhag maçında tarihe geçti! Arda Güler'in yüzü yine gülmedi Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı, gece oynanan 2 maçla devam etti. Real Madrid ve Manchester City, ilk maçtaki avantajlarını koruyarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Avrupa'nın iki dev kulübü, dikkat çeken istatistiklere imza attı.
7.03.2024 Fenerbahçe
Adanalı atlet Kayhan Özer'den tarihi başarı! Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek
Adanalı atlet Kayhan Özer'den tarihi başarı! Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Adanalı milli atlet Kayhan Özer, Dünya Salon Atletizm Turu’nun ilk etabında birinci olmuştu. Başarılı sporcu Özer, 1-3 Mart tarihlerinde İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.
25.02.2024 Adana
Türkiye Letonya karşısında tarih yazdı! Maç sonu ilginç tesadüf de ortaya çıktı...
Türkiye Letonya karşısında tarih yazdı! Maç sonu ilginç tesadüf de ortaya çıktı... Milli Takım Letonya'yı farklı mağlup ederek tarihi bir başarıyı gerçekleştirdi. 1996 ve 2000’de Avrupa Şampiyonası’na katılan Türkiye, 2004 ve 2012’yi boş geçmiş, 2008’de ise finallere kalmıştı. 2016 ve 2020’de de Avrupa Şampiyonası’na giden Türkiye, bir kez daha organizasyona katılmayı garantiledi. Türkiye, tarihinde ilk kez üst üste 3. kez turnuvada mücadele edecek olmanın tarihini yazdı ve ilginç bir tesadüf de ortaya çıktı.
16.10.2023 Futbol
Şampiyon Galatasaray!
Şampiyon Galatasaray! Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 36'ncı haftasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayarak tarihinde 23. şampiyonluğunu kazandı.
30.05.2023 Galatasaray
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır
Devlet Bahçeli: TCG Anadolu’nun hizmete alınması çılgın Türklerin tarihi bir başarısıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, 2'nci 5 yıllık döneme de mührünü vurması gerektiğini belirterek, "Eser ve hizmet kervanı yarı yolda kalmamalıdır. Türkiye bir yol kazasına uğramamalıdır" dedi.
12.04.2023 Gündem
Ronaldo'dan tarihi başarı! Portekiz galibiyetle başladı
Ronaldo'dan tarihi başarı! Portekiz galibiyetle başladı 2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu ilk maçında Portekiz, Gana'yı 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın 65'inci dakikasında penaltıdan kaydettiği gol ile takımını 1-0 öne geçiren Cristiano Ronaldo, bir rekora daha imza attı. Portekizli yıldız, 5 Dünya Kupası'nda da gol atan ilk futbolcu oldu.
24.11.2022 Futbol
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca geliştirilen uzun menzilli hava savunma füze sistemi SİPER projesinde, bir aşama daha başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER adım adım yükseliyor. SİPER son test atışında yüksek hızlı hedeflerde 100 kilometreyi gözüne kestirdiğini gösterdi. SİPER, bu vuruş başarısıyla bir aşamayı daha tamamladı" dedi.
26.08.2022 Ekonomi
Vali Yerlikaya'dan İstanbul'daki mesleki teknik liselerine tebrik
Vali Yerlikaya'dan İstanbul'daki mesleki teknik liselerine tebrik İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Liselere Geçiş Sistemi (LGS), kapsamında yapılan merkezi sınavın tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yüksek puanlı öğrencileri bünyesine katan mesleki teknik liselerini tebrik etti. Vali Yerlikaya'nın paylaşımında tercihlerde tarihi bir başarı elde eden Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de yer aldı.
27.07.2022 Gündem
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden tarihi başarı
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden tarihi başarı Türkiye'nin Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim veren, alanında ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, birçok anadolu ve fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakarak zirvede yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne, 0,12'lik yüzdelik dilimden öğrencilerin yerleşmesini büyük bir başarı olarak değerlendirdi.
25.07.2022 Gündem
Bayraktar Akıncı TİHA'dan tarihi başarı! Bir rekor daha kırdı, ilk kez oluyor
Bayraktar Akıncı TİHA'dan tarihi başarı! Bir rekor daha kırdı, ilk kez oluyor Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) yeni bir başarıya daha imza attı. İki adet Bayraktar AKINCI TİHA, uzun bir uçuşun ardından Azerbaycan’a vardı.
21.05.2022 Ekonomi
Tiktok için atladığı sulama kanalında boğuldu!
Tiktok için atladığı sulama kanalında boğuldu! Şanlıurfa'da Tiktok videosu için sulama kanalına atlayan genç, boğularak hayatını kaybetti.
19.05.2022 Yaşam
Milli sporcu Ayşe Çağırır'dan tarihi başarı! Dünya şampiyonu oldu
Milli sporcu Ayşe Çağırır'dan tarihi başarı! Dünya şampiyonu oldu Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda mücadele eden Fenerbahçeli milli boksör Ayşe Çağırır, final maçında karşılaştığı Kazakistanlı rakibi Alua Balkibekova’yı mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.
19.05.2022 Şampiy10
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda tarihi başarı!
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda tarihi başarı! Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'ndan art arda final haberleri geldi.
18.05.2022 Şampiy10
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Roma finale çıktı Jose Mourinho tarihte bir ilki başardı!
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Roma finale çıktı Jose Mourinho tarihte bir ilki başardı! Dün gece oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi maçlarında finale çıkan takımlar belli oldu. Leicester City'yi geçen Roma ve Marsilya'ya deplasmanda yenilmeyen Feyenoord finale yükseldi. Aldığı final biletiyle birlikte tarihe geçen Jose Mourinho, son düdüğün ardından gözyaşlarını tutamadı.
6.05.2022 UEFA Avrupa Ligi
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu!
Türkiye, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Avrupa 2'ncisi oldu! Türkiye, 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 resmi Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
11.04.2022 Yaşam
THY'nin 'Mega Operasyonu' belgesel oldu! Tarihi taşınma tarihi başarı getirdi
THY'nin 'Mega Operasyonu' belgesel oldu! Tarihi taşınma tarihi başarı getirdi Türk Hava Yolları (THY), 6 Nisan 2019’da sadece 32 saatte, 5 binden fazla çalışanıyla 12 bin parça malzemeyi sorunsuz olarak İstanbul Havalimanı’na taşıyarak tarihi bir başarıya imza atmıştı. Tarihi operasyon belgesel oldu. Belgeselin ilk gösteriminde konuşan THY Başkanı İlker Aycı, “THY, İstanbul Havalimanı’yla uçuşa geçti. Yolcuda, kargoda Avrupa’da lider olduk. 2019 gelirini de geride bıraktık” dedi.
13.01.2022 Ekonomi
Ekrem Memnun, MisliTV'ye konuk oldu: "Melo Trimble için riskleri dibine kadar aldım..."
Ekrem Memnun, MisliTV'ye konuk oldu: "Melo Trimble için riskleri dibine kadar aldım..." Galatasaray NEF Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, MisliTV'de Gökhan German ve Nazlıcan Elestekin'in sorularını yanıtladı.
16.11.2021 Basketbol
Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'ten tarihi başarı!
Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'ten tarihi başarı! Milli sporcu, Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 400 metre bireysel karışıkta altın madalya kazanarak Türkiye'ye büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi.
10.11.2021 Diğer Sporlar
2020 Tokyo'da tarihi başarı! Kadınlar golbol finalinde  ABD'yi 9-2 yenen Türkiye, altın madalyaya ulaştı
2020 Tokyo'da tarihi başarı! Kadınlar golbol finalinde ABD'yi 9-2 yenen Türkiye, altın madalyaya ulaştı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı, finalde ABD'yi 9-2 yenerek altın madalya kazandı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Tokyo 2020'de tarihi başarı! Eray Şamdan'dan olimpiyatlarda gümüş madalya
Tokyo 2020'de tarihi başarı! Eray Şamdan'dan olimpiyatlarda gümüş madalya 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, gümüş madalya kazandı.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Bülent Uygun'dan tarihi başarı! Fatih Terim'e karşı...
Bülent Uygun'dan tarihi başarı! Fatih Terim'e karşı... Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Çaykur Rizespor, Galatasaray'ı deplasmanda 4-3 mağlup ederken Karadeniz temsilcisinin teknik direktörü Bülent Uygun, ilkleri yaşadı.
19.03.2021 Futbol
Türkiye'den tarihi başarı! HİSAR-O tüm testleri başarıyla geçti
Türkiye'den tarihi başarı! HİSAR-O tüm testleri başarıyla geçti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Sistemi'nin, bugüne kadar Türkiye'de yapılan en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hedefini doğrudan vurup imha ederek başarıyla geçtiğini bildirdi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Tarihi Başarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tarihi başarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.