Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Sağlık
Türk bilim insanlarından büyük başarı!
Türk bilim insanlarından büyük başarı! Tüm dünyayı tehdit eden korona virüse (Covid-19) karşı Türk bilim insanları kolları sıvadı. İzmir'de bir biyoteknoloji firması tarafından geliştirilen erken tanı kiti yaklaşık 15 dakikada sonuç veriyor.
22.04.2020 Corona Virüsü
Testler hatalı sonuç mu veriyor? Hızlı tanı kitleri ne zaman gelecek?
Testler hatalı sonuç mu veriyor? Hızlı tanı kitleri ne zaman gelecek? Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, testlerde yalancı negatif ya da yalancı pozitif denilen “hatalı” sonuç çıkma ihtimalinin çok küçük bir hasta grubunda söz konusu olabileceğini kaydetti. Yavuz, sadece test sonucuyla karar verilmediğini ve hastanın klinik durumunun da değerlendirildiğini söyleyerek endişe edilmemesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan hızlı tanı kitlerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili planlanan tarih belli oldu
20.03.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri