Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi

Son dakika tamamlayıcı emeklilik sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tamamlayıcı emeklilik sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tamamlayıcı emeklilik sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tamamlayıcı emeklilik sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 tamamlayıcı emeklilik sistemi haberi bulunmuştur. Tüm tamamlayıcı emeklilik sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu
Emeklilik sistemi değişiyor! Tamamlayıcı emeklilik geliyor, tazminat detayı belli oldu Emeklilik sistemi tamamen değişiyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor. Tamamlayıcı emeklilik ne zaman başlayacak, kimleri kapsayacak, tüm çalışanlar sisteme dahil edilecek mi, kıdem tazminatını etkileyecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı
Emeklilik sistemi değişiyor! Çift emekli aylığı fırsatı Emeklilikte yeni dönem başlıyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile çalışanların, emekliliklerinde, ikinci bir emeklilik geliri elde etmeleri için ikinci basamak emeklilik sistemine geçilecek. Böylece çalışanlar emekli olduklarında hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emeklilik maaşı alacaklar. Birinci basamak çalışanların SGK’ya prim ödeyip, gerekli şart ve koşulları yerine getirdiklerinde emekli oldukları devletin sunduğu emeklilik sistemi. İkinci basamak çalışanların her ay maaşlarından kesilen, işverenlerin de belirli oranda katkı yaptığı, çalışan hesabında oluşan birikimlerin fonlarda değerlendirildiği özel emeklilik sistemi. Üçüncü basamak ise kişilerin tamamen kendi tercihleri doğrultusunda birikim yapıp, gelecek için tasarruf ettiği sistem.
23.10.2023 Emekli
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu
Emekliye çift aylık fırsatı! Detaylar belli oldu Emekliye ikinci aylık fırsatında ayırtınlar ortaya çıktı. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi çalışmasında sona gelindi. BES’te olduğu gibi, çalışanın maaşından yüzde 3 kesinti yapılacak, işveren de aynı oranda katkı sağlayacak. Kıdem tazminatı kazanımında değişiklik olmayacak.
10.10.2023 Emekli
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak Emekli milyonlara çift maaş müjdesi geldi. Emekliler çift maaş alacaklar. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kapsamında ikinci emekli aylığını alacak. İki emekli aylığı da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte çift emekli aylığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
9.09.2023 Emekli
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı...
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem. Tamamlayıcı emeklilik sistemi artık 18 yaş altı çocuklara da açıldı. Üstelik devlet desteği yüzde 25 olarak uygulanıyor. 3 ayda 50 bin çocuk sisteme girdi. Yüzde 70’i 10 yaşın altında.
26.09.2021 Emekli
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış...
Emeklilik ile ilgili önemli açıklama! Yüzde 21,7'lik artış... Emeklilik ile ilgili flaş rakamlar ortaya çıktı. Sayı 12 milyonu geçti. En son veriler açıklandı. Yüzde 21,7 artış oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yayınlanan rapor kazanç miktarını da ortaya koydu. Rapora göre mevduat faiz oranları ile BES karşılaştırıldığında yüzde 21,7 puanlık bir fark oluyor. Birçok kişi özellikle uzun vadede kazanç sağlamak için BES'e dahil oluyor. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12,6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.
8.02.2021 Emekli
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30...
Emeklilik sisteminde önemli gelişme! Yüzde 30... Bireysel Emeklilik Sistemine vatandaşların ilgisi arttı. BES fonları büyüdü. Pandeminin etkisiyle BES'ten çıkışlar azaldı. 2021’de ekonomik program içinde BES’e ayrı bir yer ayrıldı. Yeni yılda 18 yaş altının BES’e girmesi, dövizli BES uygulaması için düzenlemeler gündemde olacak.
4.01.2021 Emekli
Emeklilikte yeni dönem! Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir?
Emeklilikte yeni dönem! Tamamlayıcı emeklilik sistemi nedir? Emeklilikte yeni dönem başladı. Milyonlarca emekli Tamamlayıcı emeklilik sisteminin nasıl işleyeceğini araştırıyor. İşte tüm detaylarıyla Tamamlayıcı emeklilik sistemi...
17.07.2020 Emekli
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak?
Kıdem tazminatı fonu nedir? Kıdem tazminatı kalktı mı 2020? Kıdem tazminatı fonu ne zaman yasallaşacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurduğu tamamlayıcı emeklilik sistemi ile günümüzde uygulanan kıdem tazminatının çalışma dönemi boyunca ödenen primler ile fonlaştırılarak emeklilik sistemine entegre edilmesi planını açıklamasından sonra, kıdem tazminatı fonu konusu işçiler arasında araştırılmaya başladı. Kıdem tazminatının kaldırılıp, kaldırılmadığı araştırılırken, kıdem tazminatı fonu faydaları da sorgulanmaya başladı. Kıdem tazminatı fonu son dakika gelişmeleri…
26.06.2020 Çalışma Hayatı
Türk-İş'ten kıdem tazminatı açıklaması
Türk-İş'ten kıdem tazminatı açıklaması Türk-İş Başkanlar Kurulu kıdem tazminatı gündemiyle toplandı. Toplantının ardından oybirliğiyle alınan kararlar açıklandı.
26.06.2020 Çalışma Hayatı
Emeklilik sistemi toplantısına Erdoğan'ın esprisi damga vurdu
Emeklilik sistemi toplantısına Erdoğan'ın esprisi damga vurdu Milyonlarca çalışanı ilgilendiren tamamlayıcı emeklilik sistemi beraberinde kıdem tazminatı tartışmalarını da getirdi. Konuyla ilgili sendikalarla toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak" sözleri ise gündem oldu.
22.06.2020 Gündem
Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi...
Memurlar kapsam dışına çıkarıldı! Karar verildi... Milyonlarca kişi bekliyordu. Çalışmalar son aşamaya geldi. Ve beklenen oldu. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistem (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? Memurlar dahil olacak mı? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin tüm detayları...
22.06.2020 Ekonomi
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı...
Emeklilik sistemiyle ilgili o soru cevabını buldu! Kapsam dışı... Milyonlarca çalışan merak ettiği soru cevabını buldu. Kıdem tazminatı fonu ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) dair merak edilenleri aktaran İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, emekliliği yakın olanların yeni sisteme girmeyeceğini dile getirdi. Kurt, kıdem tazminatının yüzde 8,33 olan tutarının yüzde 3’lük kısmının devlet güvencesinde olduğunu ve işçinin bireysel hesabında tasarruf olacağını ifade etti.
20.06.2020 Emekli
Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı açıklaması
Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan kıdem tazminatı açıklaması Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kıdem tazminatı, işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır." ifadelerini kullandı.
18.06.2020 Çalışan Hakları
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama: Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız
Bakan Selçuk'tan flaş açıklama: Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız." dedi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, işten çıkarmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin, "Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız." diye konuştu.
17.06.2020 Çalışan Hakları
Emeklilikte yeni dönem! Milyonlar bekliyordu ve bakan canlı yayında duyurdu...
Emeklilikte yeni dönem! Milyonlar bekliyordu ve bakan canlı yayında duyurdu... Emekli, memur, çalışan milyonlar nefesini tuttu. Ve ilk adım geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız" dedi... Gözler Beştepe'de. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile beraberindeki TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'dan oluşan heyeti kabul etti. Görüşmede, duyurulan Tamamlayıcı emeklilik sistemi, ile işten çıkarma yasağının üç ay daha uzatılması görüşüldü.
17.06.2020 Çalışan Hakları
Yeni kıdem yasası ne zaman çıkacak? TES ile istifa eden nasıl kıdem tazminatı alacak?
Yeni kıdem yasası ne zaman çıkacak? TES ile istifa eden nasıl kıdem tazminatı alacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi olarak yürürlüğe konulması planlanan TES geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Yeni emeklilik sistemi olarak anılan TES’in yürürlüğe girmesiyle tüm çalışanların kıdem tazminatına yönelik geçmiş hakları da korunacak. Yani istifa edenlerin de haklarını alacağı ve dava süreçlerine son verileceği planlanıyor. Peki, istifa eden işçi TES ile nasıl kıdem tazminatı olacak? Yeni kıdem tazminatı yasası ne zaman çıkacak?
16.06.2020 Çalışan Hakları
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor!
Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? 14 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tamamlayıcı emeklilik sigortasını hayata geçireceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) görüşmeleri işveren ve işçi temsilcileri arasında başladı. 14 Milyon çalışanı ilgilendiren Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin 2022'de devreye girmesi bekleniyor. Peki, Tamamlayıcı emeklilik sistemi nasıl olacak? Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde kıdem tazminatı ne olacak? İşte Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin detayları...
15.06.2020 Çalışma Hayatı
Emeklilere iki müjde birden! Bakan canlı yayında duyurdu...
Emeklilere iki müjde birden! Bakan canlı yayında duyurdu... Milyonlarca emekli bekliyordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk canlı yayında duyurdu. Kurban Bayramı ikramiyeleri ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ödeme sürecini açıklayacağız.Erken de yatabilir zamanında da. Ayrıca tamamlayıcı emeklilik sistemi ile temel hedefimiz çalışanımıza emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak" dedi.
13.06.2020 Emekli
Bakan Selçuk'tan işten çıkarma yasağı ile ilgili önemli açıklama
Bakan Selçuk'tan işten çıkarma yasağı ile ilgili önemli açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Fesih kısıtını, istihdamımızı ve çalışanlarımızı korumak için bir süre daha uzatıyoruz." dedi.
13.06.2020 Çalışma Hayatı
Emekliye çift maaş! Yaş belli oldu, yüzde 25'i peşin alınacak...
Emekliye çift maaş! Yaş belli oldu, yüzde 25'i peşin alınacak... Milyonlanca kişiyi ilgilendiren düzenleme. Türkiye'de emeklilikte yeni dönem resmen açıklandı. Emekliye çift maaş, kıdem tazminatına iki yeni formül geliyor. Paraların alınacağı yaş da belli oldu. Memur, işçi herkes yararlanacak, emekli olan çift maaş alacak. Tamamlayıcı emeklilik modeliyle birlikte kıdem tazminatlarında yeni bir dönem başlayacak. Tartışmaya açılan modellerden biri brüt ücretinin yüzde 3’ü her ay tamamlayıcı emeklilik hesabına aktarılacak. Yüzde 5.33 ise eskiden olduğu gibi işveren sorumluğunda kalacak. İkinci model ya şu andaki mevcut sistem tercih edilecek ya da devletin de katkıda bulunacağı işçi ve işverenin prim ödeyeceği yeni sistem.Sosyal taraflarla tartışmaya açılan modellerde, 60 yaşa kadar fonda birikim yapılması öngörülüyor. Buna göre 60 yaşında hesapta biriken paranın yüzde 25’i peşin olarak alınabilecek, kalan tutar ise emeklilik gelirini artırmak için çalışanlara ek gelir olarak verilecek. Düzenlemeyle yeni istihdama ücret desteği verilecek. 2019 başından 17 Nisan 2020'ye kadar hesaplanacak ortalama istihdam sayılarına ek olarak işe alınan her işçi için 30 Eylül'e kadar 1.732 TL destek verilecek. Tamamlayıcı emeklilik sigortası nedir? Peki çalışanlar nasıl sisteme dahil olacak?
11.06.2020 Çalışma Hayatı
Emeklilikte yeni dönem! Resmen açıklandı çift maaş ve...
Emeklilikte yeni dönem! Resmen açıklandı çift maaş ve... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Türkiye'de emeklilikte yeni dönem resmen açıklandı. Memur, işçi herkes yararlanacak, emekli olan çift maaş alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, devlet destekli “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” sistemine geçileceğini açıkladı. Erdoğan sistemin 2022 yılında yürürlüğe gireceğini duyurdu. İşçinin sistemden çıkmaması için cazip hale getirilecek düzenleme ile çalışanlar emekli olduklarında çift maaş imkanına sahip olacak. Tamamlayıcı emeklilik sigortası nedir? Peki çalışanlar nasıl sisteme dahil olacak?
10.06.2020 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tamamlayıcı emeklilik sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.