Tali Yol İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tali Yol Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur?
Tali Yol İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tali Yol Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur? Trafik düzeninin sağlanması, taşıt ve yayaların düzenli ulaşım sağlayabilmesi için kurallara ihtiyaç duyulmaktadır. Ana yoldan ayrılan ve daha küçük bir alanı kaplayan yola tali yol denilmektedir. 
6.02.2024 Yaşam
Yol Ver İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yol Ver Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur?
Yol Ver İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Yol Ver Levhasının Anlamı Nedir, Nerelerde Olur? Trafikte kullanılmakta olan birçok çeşitli işaret bulunmaktadır. Sıklıkla kullanıldığı bilinen trafik işaretlerinden birisi de yol ver işareti olarak bilinmektedir. Yol ver işareti tali yoldan anayol kavşağına gelen araç olması durumunda ilk geçiş hakkının onlarda olduğunu ifade etmektedir. Yol ver işaretinin karayolu taşımacılığında kullanılmakta olduğu bilinmektedir. 
20.12.2023 Gündem
Tali Yol Nedir, Nereye Denir? Tali Yolda Geçiş Üstünlüğü Kime Aittir?
Tali Yol Nedir, Nereye Denir? Tali Yolda Geçiş Üstünlüğü Kime Aittir? Trafik yoğunluğunun ana yola göre daha az yoğun olduğu yollar tahliye olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda ana yollar birinci derece yol olarak değerlendirilir. Söz konusu tali yollar olduğu zaman ise bunlar ikinci derece yol olarak değerlendirilmektedir. Tali yolu üzerinde geçiş üstünlüğe bakıldığı zaman ise daha çok sağ taraftan gelen araçların geçin üstünlüğü olduğunu ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda trafikte talih yol kavşağı üzerinden işareti de gelindiğinde, ana yoldaki geçiş üstünlüğünün önde olduğu anlaşılır.
1.06.2023 Gündem
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Dilara’nın bedeli!
Dilara’nın bedeli! Üç dil bilen ve iki ayrı bölümde okuyan dilaranın hayatının bedeli sadece 4 ay mı?
24.01.2011 Yaşam