BDDK'dan cep telefonları için son dakika taksit kararı!
BDDK'dan cep telefonları için son dakika taksit kararı! Son dakika... BDDK duyurdu. Telefon alırken taksit sayısı değişiyor Cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerindeki vade sınırının, fiyatı beş bin Türk Lirası ve altında olan cep telefonları için on iki ay, fiyatı 5 bin Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonları için 3 ay olarak belirlenmesine karar verildi. Öte yandan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinde vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan üç bin beş yüz Türk Lirası tutarının beş bin Türk Lirası olarak artırılmasına karar verildi.
22.12.2021 Ekonomi
Taksitli alışverişte flaş karar! Resmen değişti, sınırlama getirildi
Taksitli alışverişte flaş karar! Resmen değişti, sınırlama getirildi Taksitle alışveriş yapanlar için son dakika kararı. Resmen değişti. Birçok sektörde taksitlere sınırlama getirildi. Detaylar belli oldu. Ticaret Bakanlığı perakende ticarette taksit sayılarını yeniden belirlesi. Bakanlığın kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Alınan karara göre 3 bin 500 lira üstü cep telefonu satışlarında taksit satısı üç ayı geçmeyecek. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli küçük ev aletleri ve mobilya satışlarında ise taksit sayısı maksimum dokuz ay olacak.
1.07.2021 Ekonomi
Taksitli telefon satışı ile ilgili emsal niteliğinde karar
Taksitli telefon satışı ile ilgili emsal niteliğinde karar Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı ve Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, GSM operatöründen hattın üzerine peşin fiyatına 12 taksitle aldığı telefona 495 TL vade farkı yansıtıldığını görünce Erzurum Palandöken ilçesi Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yaptı. Hakem heyetinden Altay, lehine çıkan kararla yansıtılan 495 TL`lik farkı iptal ettirdi.
29.04.2019 Ekonomi