Süspansiyon Nedir, Ne İşe Yarar? Süspansiyonlar Nasıl Çalışır?
Süspansiyon Nedir, Ne İşe Yarar? Süspansiyonlar Nasıl Çalışır? Araçların gövdesi ile tekerlekleri arasında yer alan, güvenli şekilde yolda devam edilebilmesini sağlayan sistem süspansiyon olarak bilinmektedir. Türkçe üzerinden ise ayrıca bir yay sistemi olduğunu ifade etmek mümkün. Bu durum bisiklet ya da motosiklet ile birlikte tüm araçlarda yer alır.
1.06.2023 Gündem
Şasi Nedir, Ne İşe Yarar? Arabanın Şaşesi Neresidir?
Şasi Nedir, Ne İşe Yarar? Arabanın Şaşesi Neresidir? Araba tutkunu değilseniz, bir arabanın teknik inceliklerini bilemeyebilirsiniz. Ancak bunları bilmek, satın almak istediğiniz arabanın gerçek potansiyelini ve sınırlarını anlamanıza yardımcı olabilir. Araba şasisi, bir arabanın önemli teknik özelliklerinden biridir.
4.06.2023 Gündem
Torsiyon Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Torsiyon Nasıl Çalışır?
Torsiyon Nedir, Ne İşe Yarar? Araçlarda Torsiyon Nasıl Çalışır? Genel olarak araç sahipleri torsiyon çubuklarının, otomobiller ve kamyonlar da dahil olmak üzere birçok farklı araçta basit ama önemli bir bileşen olduğunu bilir. Burulma çubuğu olarak da adlandırılan Torsiyon teknolojisi, Citroën'in onu Traction Avant ile dünyaya tanıtmasıyla, İkinci Dünya Savaşı'ndan önce ortalıkta olmasına rağmen, ancak 50'lerde gerçekten yaygın kullanıma girdi.
1.06.2023 Gündem
Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? Coilover Nasıl Çalışır?
Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? Coilover Nasıl Çalışır? Coilover, arabalarda kullanılmakta olan bir sistem olarak bilinmektedir. Amortisörü çevreleyen ve saran bir yay olarak da ifade edilebilir. Coilover, kelime anlamı olarak düşünüldüğünde ise etrafını saran manasına gelmektedir. Genel olarak tek parça olarak üretilmekte olan bir sistem olarak bilinmektedir. Araçların birçok özel parçası bulunmaktadır. Coilover ise süspansiyon sistemi olarak ifade edilebilir. 
30.05.2023 Yaşam
Sahibinden en çok satılan otomobiller hangisi?
Sahibinden en çok satılan otomobiller hangisi? Türkiye’nin en çok ziyaret edilen otomobil sitesi olarak karşımıza çıkan Sahibinden.com üzerinde ikinci el otomobil satışlarında patlama yaşanıyor. Peki Sahibinden en çok satan otolar ne kadar fiyatlarda satılıyor? Sahibinden araba ilanları arasında en çok satan otomobil markası hangisi? İşte sahibinden en çok satılan otomobiller...
29.09.2021 Gündem
20 bin YTL'nin altında satılan 8 araba
20 bin YTL'nin altında satılan 8 araba Ucuz hem de sıfır olsun isteyenlerin 20 bin YTL'nin altında alabilecekleri 8 farklı araç.
29.09.2021 Gündem