Suriyeli Kürtler

Suriyeli Kürtler

Son dakika suriyeli kürtler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan suriyeli kürtler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını suriyeli kürtler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Suriyeli Kürtler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan suriyeli kürtler gelişmeleri de dahil olmak üzere 407 suriyeli kürtler haberi bulunmuştur. Tüm suriyeli kürtler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Çavuşoğlu arasında kritik görüşme
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Çavuşoğlu arasında kritik görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düzenlediği ortak basın toplantısında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu "Karadeniz’de tahıl koridoru açılacak mı? sorusuna "Bu planı uygulanabilir olarak görüyoruz" cevabını verdi. Sergey Lavrov ise "Biz bu limanların açık olması konusunda söz verdik. Ukraynalılar mayınları temizlerse biz de askeri gücümüzü bu anlamda kullanmayacağız." açıklamasında bulundu. Lavrov ayrıca 'Türk dostlarımızın, dış güçler tarafından Suriye sınırlarında oluşturulan tehditlerle ilgili hassasiyetlerini dikkate alıyoruz' dedi.
8.06.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saat süre verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 120 saat süre verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı medya temsilcilerini kabulünde gündeme dair açıklamalarda bulundu.Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'na verilen 120 saatlik ara ile ilgili olarak"Söz yerine getirilmemiş olursa 120. saatin sona erdiği dakika, harekatımız kaldığı yerden çok daha kararlı bir şekilde devam edecektir." dedi. Erdoğan ayrıca Trump'ın mektubuyla ilgili de, "Trump'ın siyasi nezaketle bağdaşmayan mektubunu elbette unutmadık. Ama karşılıklı sevgi ve saygımız nedeniyle bunları gündemde tutmamamız gerekiyor. Vakti saati geldiğinde bu konuda da gereken yapılacak." diye konuştu.
18.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Temizleyene kadar devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Temizleyene kadar devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "En başından beri bölgemizde terör devleti oluşmasına izin vermeyeceğimizi söyledik. Bölgeyi teröristlerden temizleyinceye kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
10.10.2019 Siyaset
BM'den 'Türkiye' açıklaması: Kaygılar göz önünde tutulması gerekiyor
BM'den 'Türkiye' açıklaması: Kaygılar göz önünde tutulması gerekiyor Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki bölgeye yönelik olası operasyonla ilgili, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının göz önünde tutulması gerekiyor" dedi.
2.10.2019 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş güvenli bölge açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş güvenli bölge açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD Başkanı Trump'ın 20 mil sözü var. Bölgeden YPG'nin çıkartılması gerekiyor.Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar"dedi.
15.08.2019 Dünya
'YPG/PKK masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür'
'YPG/PKK masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür' Suriyeli Bağımsız Suriye Kürt Derneği Başkanı Tammo, "YPG/PKK) Esed gitsin diyenleri bastırdılar. İnsanları öldürdüler, bazılarını kaçırdılar ya da hapse attılar. Bunlar masum Kürtleri hedef alan bir örgüttür." dedi.
19.07.2019 Dünya
Çavuşoğlu: YPG, rejim dahil herkesle iş birliği içine girebilir
Çavuşoğlu: YPG, rejim dahil herkesle iş birliği içine girebilir Ankara’da Demirören Medya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temsilciler ve yazarlara dış politika gündemini değerlendirdi. “Adana Mutabakatı iyi uygulandığı zaman işimize yarar” diyen Çavuşoğlu, rejim güçlerinin Fırat’ın doğusuna girmesinin yaratacağı güvenlik endişelerini dile getirdi.
30.01.2019 Gündem
Son dakika... 'ABD geri vites yapmayı öğrendi!'
Son dakika... 'ABD geri vites yapmayı öğrendi!' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD geri vites yapmayı da öğrendi sanırım. Sahadakiler Türkiye düşmanlığını körüklemeye çalışıyor. Trump iki defa çekileceğini söyledi. Pompeo'nun 'Trump'ın kararı kesin' açıklaması önemli" dedi. AB ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, "AB ile ilişkiler Romanya dönem başkanlığında daha pozitif olacaktır. PKK sempatizanı olan bir raportörün raporundan beklentimiz yok. Kati Piri'den bahsediyorum. Piri özür diledi, dürüst davranmadığını söyledi" ifadelerini kullandı.
10.01.2019 Dünya
'Trump bana bilmediğim şeyler anlattı'
'Trump bana bilmediğim şeyler anlattı' ABD'de Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme sürecine ilişkin kendisine bilmediği şeyler anlattığını ve çekilme sürecinin şu aşamada yavaşlatıldığını söyledi. Graham, Beyaz Saray'da Trump ile görüşmesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
31.12.2018 Dünya
Hollandalı gazeteci: YPG/PYD'ye karşı bakış açım değişti
Hollandalı gazeteci: YPG/PYD'ye karşı bakış açım değişti Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Türkiye-Suriye sınırında görev yaptığı dönemde Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılara neden kaçtıklarını sorduğunu ve "YPG'den kaçtık" ve "evlerimize el koydular" cevabı üzerine PYD/PKK terör örgütüne bakışının değiştiğini söyledi. Gazeteci Netjes, terör örgütü PYD/PKK'nın bölge halkına uyguladığı baskı ve insan hakları ihlallerini AA muhabirine değerlendirdi.
28.12.2018 Dünya
Suriyeli Kürtlerden açıklama: YPG'nin kim olduğunu biliyoruz
Suriyeli Kürtlerden açıklama: YPG'nin kim olduğunu biliyoruz Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası Başkanı Abdulaziz Temmo, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonla ilgili konuştu.
19.12.2018 Dünya
"Afrin'de yeni bir 'Kandil' kurmak istediler"
"Afrin'de yeni bir 'Kandil' kurmak istediler" Suriye'nin Kamışlı şehrinde 2011 yılında terör örgütü YPG/PKK tarafından öldürülen muhalif Kürt siyasetçi Mişel Temo'nun kardeşi ve Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği Başkanı Abdülaziz Temo, Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlanmasına ilişkin, "YPG/PKK'nın DEAŞ'tan farkı yoktur. Onlar da Türkiye'ye zarar verdi. 7 yıldan bu yana Afrin'de insanlara zulmettiler, Afrin'de yeni bir 'Kandil' kurmak istediler." dedi.
20.03.2018 Gündem
"PYD Kürtler’i değil PKK’yı temsil eder"
"PYD Kürtler’i değil PKK’yı temsil eder" Rejim muhalifi Suriyeli Kürt entelektüel ve Gelecek Partisi lideri Siamend Hajo: PYD Kürtlerin değil PKK’nın çıkarlarını temsil ve takip eder. Bölgede PKK baskısı çok büyük. Beni de tehdit ettiler.
26.02.2018 Gündem
Washington'daki panelde PYD "itirafı"
Washington'daki panelde PYD "itirafı" ABD'de bir panele katılan Ortadoğu uzmanı Michael Doran, ABD'nin Suriye'de yeni bir düzen kurma arayışında Türkiye yerine terör örgütü PYD/PKK ile çalışmasını eleştirerek, "Barack Obama döneminden itibaren PYD'nin PKK'dan farklı bir şey olduğu söylendi. Kendimizi kandırıyor olmalıyız. Bunu hiçbir Türk'e anlatamazsınız." dedi.
24.01.2018 Dünya
Ilk hedef Minnak!
Ilk hedef Minnak! YPG’nin 2016’da ele geçirip adını Serok Apo Üssü olarak değiştirdiği en büyük hava üssü olan Minnak, Afrin operasyonunun ilk hedefi olacak. Böylece, kara bağlantısı tamamen kesik olan YPG’ye havadan ABD yardımı gelmesi de engellenecek
16.01.2018 Gündem
Anlamlı destek: Türkiye bunlara gereken dersi verecek
Anlamlı destek: Türkiye bunlara gereken dersi verecek Terör örgütü DEAŞ'ın Halep'e bağlı Ayn el-Arap bölgesine saldırısının ardından Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler, ABD'nin PYD/PKK'yı ordulaştırma çabasına tepki gösterdi.
15.01.2018 Dünya
"YPG terörüne karşı Türkiye’nin yanındayız"
"YPG terörüne karşı Türkiye’nin yanındayız" YPG zulmünden kaçanlarla görüşen Woodcock, “YPG, terör örgütü PKK ’nın Suriye uzantısı ve aynı zamanda insan hakları ihlalleri yapan bir örgüt. Biz Türkiye’nin yanındayız” dedi.
21.12.2017 Dünya
Rus uzmanlardan kritik açıklama: ABD'yi endişelendiriyor
Rus uzmanlardan kritik açıklama: ABD'yi endişelendiriyor Rus uzmanlar, ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah vermeyi kesme vaadini değerlendirdi.
4.12.2017 Dünya
Zirvede PYD olmayacak!
Zirvede PYD olmayacak! Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Suriye Halkları Kongresi'nde PYD'nin yer almayacağını açıkladı.
30.11.2017 Dünya
Son dakika... Suriye'den flaş özerklik açıklaması
Son dakika... Suriye'den flaş özerklik açıklaması Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, terör örgütü DEAŞ'ı yendikten sonra, Suriyeli Kürtlerle özerklik konusunu oturup konuşabileceklerini açıkladı.
26.09.2017 Dünya
Son dakika... 'Kürtler ABD'ye güvenmenin bedelini ağır ödeyecek!'
Son dakika... 'Kürtler ABD'ye güvenmenin bedelini ağır ödeyecek!' ABD'den bomba son dakika haberi: ABD’nin Obama dönemindeki Suriye büyükelçisi ve ABD'nin son Suriye büyükelçisi olan Robert Ford, Suriyeli Kürtler için "ABD’ye güvenmenin bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerini" söyledi. Ford ayrıca, ABD’nin Suriye’de bağımsız bir Kürt devletini desteklemeyeceğini söyledi.
20.06.2017 Dünya
'Erdoğan haklı' demişti! Rusya'dan bomba...
'Erdoğan haklı' demişti! Rusya'dan bomba... Daha önce 'Erdoğan haklı ABD terör örgütlerine destek veriyor' açıklamasıyla gündem olan Rus Senatör İgor Morozov, ABD’nin Suriye ordu güçlerine saldırarak bu ülkedeki petrol yataklarını kontrol altında almak istediği yönünde Şam’a mesaj vermiş olabileceğini belirtti.
23.05.2017 Dünya
ABD'li eski Büyükelçi'den çarpıcı PYD/YPG yorumu!
ABD'li eski Büyükelçi'den çarpıcı PYD/YPG yorumu! ABD eski Şam Büyükelçisi Ford, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hak vererek ABD'nin PYD/YPG'ye verdiği desteğin hatalı olduğunu belirtti.
14.05.2017 Dünya
Münbiç'te kim ne istiyor?
Münbiç'te kim ne istiyor? ABD ve Batılı devletler ile Türkiye DEAŞ’ın yenilmesini ana hedef olarak belirledi
29.09.2021 Gündem
Kürtler ne istiyor? Türkiye çıkın dedi ama...
Kürtler ne istiyor? Türkiye çıkın dedi ama... Türkiye'nin El Bab'tan sonraki hedefi Menbiç. ABD ile görüşmeler yapıldı. Bölgedeki terör örgütleriyle ilgili Türk yetkililer her gün kabul edilemez mesajı veriyor. Peki Menbiç neden bu kadar önemli? Bölgede kim ne istiyor?
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Suriyeli Kürtler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki suriyeli kürtler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.