Su Faturası

Su Faturası

Son dakika su faturası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan su faturası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını su faturası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Su Faturası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan su faturası gelişmeleri de dahil olmak üzere 835 su faturası haberi bulunmuştur. Tüm su faturası haberleri aşağıda listelenmiştir.
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilde acil ihtiyaçların karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam ediliyor.
20.03.2023 Yaşam
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı.
20.03.2023 Ekonomi
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli
1.000 TL enerji desteği! Çalışanlar alacak, 30 Haziran 2023 tarihine kadar geçerli Çalışanlara enerji desteği sağlanacak. 1.000 TL'ye kadar yapılacak ödemeler 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Yardım nakit ya da karta yükleme şeklinde olabiliyor. Peki enerji desteğinden kimler yararlanacak, tüm çalışanları kapsıyor mu? İşte merak edilen detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
İzmir'de gevrek ve boyoz fiyatlarına zam
İzmir'de gevrek ve boyoz fiyatlarına zam İzmir'de bir süredir 4 liradan satılan gevrek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'ndan alınan kararla 5 liraya çıktı. Gevrekle birlikte boyoz, poğaça, peynir ve yumurtanın tane fiyatları da 5 lira, kumru fiyatı ise 15 lira oldu. Yeni fiyat tarifesi, pazartesi günü itibarıyla geçerli olacak.
19.11.2022 Gündem
Borçlar siliniyor! Kritik tarih 1 Ekim
Borçlar siliniyor! Kritik tarih 1 Ekim Borçlar siliniyor. Doğal gaz faturası, elektrik faturası, su faturası hepsini kapsıyor. AK Parti, icra takibi başlatılan 2 bin liranın altındaki borçların tasfiye edilmesini de öngören ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifini 1 Ekim'den sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunacak. Borçların silinmesiyle ilgili yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar...
22.09.2022 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrik zammı sonrası son dakika gelişmesi! Devletten doğal gaz, elektrik ve su faturasına destek, tek tek açıklandı, tarih belli oldu
Doğal gaz ve elektrik zammı sonrası son dakika gelişmesi! Devletten doğal gaz, elektrik ve su faturasına destek, tek tek açıklandı, tarih belli oldu Doğal gaz ve elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelen zam sonrası vatandaşlar hükümet tarafından sağlanan destek paketlerinin ayrıntılarını araştırmaya başladı. Hükümet dar gelirli vatandaşa doğal gaz faturası ve elektrik faturası desteği sağlıyor. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. Doğal gaz faturası için 2022 yılında en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Ödemeler ise mart ve ekim aylarında yapılıyor. Bunun yanında hükümet elektrik faturası için de destek sağlıyor. Vatandaşlara 200 liraya kadar destek ödeniyor. Öte yandan hükümet doğal gaz faturası, elektrik faturası ve su fatura borçlarıyla ilgili bir adım atmıştı. Yapılacak olan düzenlemeye göre 2 bin lira altında olan doğal gaz faturası, elektrik faturası ve su faturası borçları silinecek. Peki doğal gaz fatura desteğinden nasıl yararlanılıyor? Elektrik faturası desteğinin başvuru şartları nelerdir? Fatura borçları nasıl silinecek? İşte doğal gaz, elektrik, su faturasıyla ilgili milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tüm detaylar...
1.09.2022 Ekonomi
Ev sahibinden kiracılara saldırı iddiası! 'Her gün eve gelip tehdit ve hakaret ediyor'
Ev sahibinden kiracılara saldırı iddiası! 'Her gün eve gelip tehdit ve hakaret ediyor' İstanbul Fatih'te Gülhayat Ç. ve oğlu Mert, evini boşaltmalarını isteyen ev sahiplerinin saldırısına uğradığını iddia etti. Kiracı Gülhayat Ç. (44), "Ev bulduğumuzda çıkacağımızı söyledik, kabul etmedi. Ev sahibi 1.5 ay önce dairenin elektrik ve suyunu kesti. Geçtiğimiz gün evimize gelip oğluma saldırdı" dedi. Ev sahibi ise, "Asıl mağdur olan biziz. Kira kontratı yok, elektrik ve suyu kaçak kullanıyor. Binaya zarar verip, sanki bunların suçlusu bizmişiz, hanesine tecavüz etmişiz gibi ithamlarda bulunuyor" diye konuştu.
30.08.2022 Yaşam
Devletten 2 bin 500 liralık destek! Milyonlar yararlanacak! Başvuru şartı yok
Devletten 2 bin 500 liralık destek! Milyonlar yararlanacak! Başvuru şartı yok Devletten 2 bin 500 liralık dev destek. Detayları belli oldu. Milyonlarca vatandaşın borçları silinecek. Yasal düzenleme TBMM görüşmelerinin ardından hayata geçirilecek. 2 bin liranın altındaki elektrik, su, telefon, doğalgaz borçları otomatik olarak silinecek. Varlık yönetim şirketlerine olan 2 bin 500 liranın altındaki borçlar da otomatik silinecek. Yasa çıktıktan sonra ya da önce herhangi bir başvuru yapılmasına gerek olmayacak. Paket yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiriyor. 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklanan borcu silinecek. 1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını da silinecek.
27.08.2022 Ekonomi
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım'
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım' Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan ve değeri 1 milyar dolar olduğu açıklanan petrol sonrası, tarlanın sahiplerinden Cengiz Buhur, gördüğü rüyadan etkilenerek tarlasına yıllar önce kuyu açtığını söyledi. Cengiz Buhur, ”1998 yılında rüyamda kanlı su gördüm, bunun üzerine 204 metre derinliğe kadar kuyu vurdurdum. Daha sonra çıkan suyun içerisinde petrol olduğunu öğrendik” dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Ev sahiplerinden yeni fatura oyunu! Elektrik faturası, su faturası...
Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Ev sahiplerinden yeni fatura oyunu! Elektrik faturası, su faturası... Kiracı milyonları ilgilendiriyor. Ev sahiplerinin yeni fatura oyunu herkesi şok etti. Son dönemde kiralık ev ilanlarında ‘fatura dahil’ ifadesi dikkat çekiyor. Kimi ev sahipleri kiralama kısa dönem olduğu için abonelikleri kendi adına tutarken, kimi de bu yolla tahliye ya da zam baskısı yapıyor. İstediği tarihte evden çıkmayan ya da istediği oranda zam yapmayan kiracının elektriğini suyunu kesen mülk sahipleri mağduriyet yaratıyor. Öte yandan kiracıların haklarıyla ilgili detaylar paylaşıldı. Buna göre; kiracılara zam yılda bir kez sözleşme yenileme döneminde ve TÜFE 12 ortalaması ile yapılıyor. Ancak haziran ayında yapılan düzenleme ile kira artışına sınır geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar kiraya en çok yüzde 25 zam yapılabilir. 5 yılı dolan kiracı için de ev sahibi dava açarak kiranın yeniden belirlenmesini talep edebilir. Ev sahibi, kendisinin ya da bakmakla yükümlü olduğu kişinin ihtiyacı varsa tahliye isteyebilir. Eski kiracıyı bu sebeple evden çıkarırsa 3 yıl başkasına kiralama yapamaz. Aksi takdirde, çıkarttığı kiracıya bir yıllık kira bedelini ödemekle zorunda kalır. İşte kiracıları ilgilendiren flaş detaylar...
2.07.2022 Ekonomi
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı,
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı, Evi olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ödeme miktarı iki katına çıkarıldı. 100 metrekare için 300 bin TL ödeme yapılacak. Limitler yükseltilirken vatandaşlara iki seçenek sunulacak. DASK’ın tarihinde bir ilk yaşanıyor. Yeni düzenleme ile metrekare başına sağlanan teminat rakamı iki katına çıkıyor. Böylece 100 metrekare bir ev için teminat 150 binden 300 bine çıkmış olacak.
22.06.2022 Ekonomi
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor
Yüksek fatura ödemeleri ile ilgili flaş açıklama! Düşüyor Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Elektrik, doğal gaz ve su giderlerini kapsıyor. Faturalara ödenen tutar düşüyor. Yaz aylarının gelmesi ile pek çok kişi tatil planı yapmaya başladı. Tatil dönüşü fatura şoku yaşamammak için bazı önlemler almak gerekiyor. Yapılacak basit değişiklikler faturaya ödenecek miktarın düşmesini sağlıyor. Öte yandan tatil sürecine ayrılan bütçeyi de düşürmek mümkün. Alışveriş planı yapmak, tatile çıkılacak günlere yakın mutfak alışverişne dikkat etmek ve gereksiz alışveriş yapmamak tasarruf açısından önemli. İşte tatile çıkmadan bilinmesi gerekenler...
10.06.2022 Ekonomi
İSKİ resmen duyurdu! Su faturalarında yeni dönem, haziranda başlıyor
İSKİ resmen duyurdu! Su faturalarında yeni dönem, haziranda başlıyor Su faturalarında yeni uygulama başlıyor. Tarih verilerek duyuruldu. Aynı uygulamanın doğal gaz içinde devreye alınması planlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su sayaçlarını uzaktan okuyacak uygulamaya başlanacağını duyurdu. Yeni uygulamanın haziran ayından itibaren ilk olarak Esenler'de 2 bin 124 ve Beykoz'da 1500 konutta başlanmasının planlandığı belirtildi.
9.05.2022 Gündem
Maske zorunluluğu kalkıyor mu?  Belli olacak
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Belli olacak Koronavirüs salgını sürüyor ancak vaka sayılarında yaşanan düşüş dikkat çekici boyutlara ulaştı. Yaklaşık 6 hafta sonra Çarşamba günü toplanacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu'ndan, yaşanan düşüş sonrası maske zorunluluğu ile ilgili kritik bir karar çıkması bekleniyor.
17.04.2022 Gündem
Arkadaşlarının kavgasına katılmak için 2'inci kattan atlayan genç yaralandı
Arkadaşlarının kavgasına katılmak için 2'inci kattan atlayan genç yaralandı Zeytinburnu’nda 16 yaşındaki genç sokaktan gelen bağrışma sesleri üzerine çıktığı balkonda arkadaşlarının kavga ettiğini gördü. Babasının gitmesine izin vermediği genç, 2'inci kattaki balkondan park halindeki aracın üzerine atladı. Düşme sonucu yaralanan genç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
17.04.2022 Yaşam
Rusya'dan flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle nakledildiler!
Rusya'dan flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle nakledildiler! Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle Mariupol'deki camide mahsur kalanların kurtarıldığını ve güvenli bir yere nakledildiklerini açıkladı.
17.04.2022 Dünya
Fenomen olmak için mesire alanını yaktılar!
Fenomen olmak için mesire alanını yaktılar! Erzurum’da mesire alanında çıkan yangın itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürüldü. Tiktok akımı için yangını çıkardığı iddia edilen 4 çocuk ise gözaltına alındı.
17.04.2022 Yaşam
Fırsatçı ev sahiplerinin elektrik ve su faturası tuzağı! Elektrik ve su abonelikleri neden yapılmıyor?
Fırsatçı ev sahiplerinin elektrik ve su faturası tuzağı! Elektrik ve su abonelikleri neden yapılmıyor? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Yeni ev kiralayacaklar dikkat! Bu detay binlerce lira fatura ödemenize neden olabilir. Yüksek enerji maliyetleri sonrası 'tarifeli' Elektrik Faturası sistemine geçildi. Buna göre meskenlerde belirli bir seviyeye kadar indirimli tarife uygulanıyor. Bu uygulama sadece evlerle ilgili. Sanayi tipi elektrikte ise bu uygulama yok. Ancak, pek çok evde sanayi elektriği kullanılıyor. İskanı alınmamış evleri kiraya veren fırsatçı ev sahipleri, 2-3 aya iskanın alınacağını taahhüt ederek kiralama yapıyor. İskanın alınması 2 yılı bulunca da bu maliyetler kiracılara ödetiliyor. Binlerce lirayı geçen elektrik ve su maliyetleri de hayat pahallılığının arttığı bu günlerde önemli bir gider kalemi haline geliyor. Konuyla ile ilgili başka bir çıkmaz da iskanı alınmamış dairelere doğalgaz aboneliği verilirken su ve elektrik aboneliğinin verilmemesi. Peki, Kiracı bu durumda ne yapmalı? İskani olmayan bir daire kiralanırsa ne olur? İskanı olmayan eve elektrik aboneliği olur mu? Su aboneliği için iskan şart mı? İşte detaylar…
17.04.2022 Ekonomi
Su faturalarıyla ilgili zam açıklaması!
Su faturalarıyla ilgili zam açıklaması! Su faturalarıyla ilgili flaş zam açıklaması geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, her ay 500 milyon lira açık verdiğini ifade ederek, "İstediğimiz zam talebimiz uygulanmazsa bu durum vatandaşın musluğuna yansımaz ama yatırımlarımız gecikebilir. Bu durum ileride telafisi zor durumların ortaya çıkmasına neden olacak ve o durumda da alınacak önlemler fayda etmeyecektir" dedi.
24.03.2022 Ekonomi
Resmen değişti! Artık zorunlu, su faturaları...
Resmen değişti! Artık zorunlu, su faturaları... Su faturalarını değiştirecek hamle! Resmen başladı. Artık zorunlu olacak. Tüm dünyanın en önemli gündem konularından biri olan su sorunu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önemli bir düzenleme yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlanacak, sıcak su resirkülasyon pompası kullanımı zorunlu olacak.
28.02.2022 Ekonomi
İzmir’de suya yüzde 30 zam geldi!
İzmir’de suya yüzde 30 zam geldi! İzmir’de suya yüzde 30 zam geldi. İZSU Olağanüstü Genel Kurulu’nda 1 Mart’tan itibaren suya yüzde 30 zam kararı alınırken, dar gelirli, şehit aileleri ve gaziler, esnaf, tarıma özel tarifeler getirildi. Mart ayından sonra her ay su tarifeleri Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre şekillenerek, ÜFE’deki artış su tarifelerine de yansımış olacak.
21.02.2022 Ekonomi
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu Su faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbulluları ilgilendiriyor. İSKİ Genel Müdürlüğü’nde su faturalarıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece son 1 yılda, İstanbul’umuza su temin eden İSKİ kuruluşumuzun maliyetleri yüzde 120 arttı. Kaçınılmaz olarak bu durum üzerine, İSKİ Genel Kurulu’na zam teklifimizi getirdik. Ne dedik? 10 metreküpe kadar kullanıcılara, yani dar gelirlilerde artış yüzde 50 olsun. 11-20 metreküp kullananlar için yüzde 69 olsun. Aşırı su tüketenler için de yüzde 80 artış yapalım. Arkadaşlarım, bu zamma neden ihtiyaç olduğunu da İSKİ’nin tüm gelir ve gider kalemleri ile AK Parti Grup Başkanvekiline anlattı” açıklamasında bulundu.
18.02.2022 Ekonomi
MHP kaç belediye aldı? Hangi partinin kaç belediyesi var, Türkiye’de kaç belediye var?
MHP kaç belediye aldı? Hangi partinin kaç belediyesi var, Türkiye’de kaç belediye var? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, "Belediye başkanlarıma sesleniyorum. Su tarifelerinde indirim yapılarak enflasyonla mücadelede katkıda bulunmalıdırlar." dedi. Söz konusu gelişmenin ardından partilerin aldığı belediye sayısı merak edilmeye başlandı. Öte yandan Devlet Bahçeli'den MHP'li belediyelere su faturası talimatı verildi.
17.02.2022 Gündem
Su faturalarında indirim için harekete geçildi! Peş peşe açıklamalar geliyor...
Su faturalarında indirim için harekete geçildi! Peş peşe açıklamalar geliyor... Su faturalarında indirim için harekete geçildi. Gıdada yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesinin ardından aynı adım su için de atılıyor. Açıklamalar peş peşe geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyelere KDV indirimini su faturalarına yansıtması için talimat vererek, "AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli de indirim talimatını verdi. Çok sayıda belediye, talimatların ardından harekete geçti ve indirimleri uygulamaya koydu.
17.02.2022 Ekonomi
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV...
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV... Su faturaları ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Faturalara yansıtılacak. 5 yıldır ödenmeyen KDV tutarları abonelerden tahsil edilecek. Bu da faturalarda artışa neden olacak. İSKİ tarafından yapılan açıklamada 5 yıldır eksik yazılan KDV'lerin faturalara yansıtılarak abonelerden tahsil edileceği duyuruldu.
13.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Su Faturası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki su faturası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.