Soyadı Kanunu

Soyadı Kanunu

Son dakika soyadı kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soyadı kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soyadı kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soyadı Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soyadı kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 192 soyadı kanunu haberi bulunmuştur. Tüm soyadı kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu köyde herkesin soyadı 'S' ile başlıyor! Duyan herkes merak ediyor, işte sebebi
Bu köyde herkesin soyadı 'S' ile başlıyor! Duyan herkes merak ediyor, işte sebebi Kars'ın Cumhuriyet köyünde yaşayan köy imamı ve öğretmenlerin dışındakilerin tamamının soyadı 'S' harfi ile başlıyor. Köy Muhtarı Akın Salik, 'Soyadı' kanunu döneminde nüfus memurunun sözü üzerine bu şekilde bir uygulama yapıldığını söyledi.
31.05.2023 Yaşam
Kut'ül Amare Zaferi nedir, hangi cephede kazanmıştır, ne zaman? Kut'ül Amare nerede, Kut'ül Amare Zaferi komutanı kimdir?
Kut'ül Amare Zaferi nedir, hangi cephede kazanmıştır, ne zaman? Kut'ül Amare nerede, Kut'ül Amare Zaferi komutanı kimdir? Kut'ül Amare nedir, nerede, ne zaman? sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı. Kutul Amare, askerimizin İngiltere'yi büyük bir dirençle yenilgiye uğrattığı kuşatma zaferidir. İngilizlerin 15 bine yakın subay ve askerini esir alan Osmanlı subayları, İngilizlere büyük bir yenilgi yaşattı. Peki, Kutul Amare Zaferi nedir, hangi cephede kazanmıştır, ne zaman? Kut'ül Amare Zaferi komutanı kimdir?
29.04.2022 Gündem
Soyadı ile ilgili flaş karar!
Soyadı ile ilgili flaş karar! İstanbul'da yaşayan ve bir çocukları bulunan M.S. ve Z.S. çifti 9 yıllık evliliklerine nokta koydu. Çocuğun velayeti anneye verildi, babanın soyadı çocukta kaldı. Boşanmayla birlikte eski soyismine dönen anne "çocuğumun soyismi benimkiyle aynı olsun" diyerek mahkemenin kapısını çaldı. Mahkeme ise dikkat çekici bir karara imza attı. Kadın ile erkek arasındaki eşitlik ve çocuğun menfaati gibi birçok önemli noktaya parmak basan mahkeme, "Çocuğun velayetini alan tarafın soyadını belirleyebileceğinden kuşku duymamak gerekir. Velayeti anneye bırakılan çocuğun anneyle birlikte yaşadığı gözetilerek anneyle çocuğun soyadlarının aynı olmasının sosyal yaşam içinde ve haklarının kullanılmasında çocuğun menfaatine olduğu kabul edildi" dedi. Boşanan ve çocuğunun velayetini alan kadının kendi soy ismini çocuğuna verilmesine hükmetti.
15.10.2021 Gündem
Kimliklerde yeni dönem! e-Devlet'ten yapılacak! Ad ve soyadı...
Kimliklerde yeni dönem! e-Devlet'ten yapılacak! Ad ve soyadı... Kimliklerle ilgili son dakika açıklaması! e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet sistemine yeni bir hizmet daha eklendi. İl/İlçe İdare Kurulu kararı ile ad veya soyadı düzeltilmesine ilişkin başvurular e-Devletten yapılabilecek.
10.10.2021 Gündem
Soyadı kararı! Yargıtay son noktayı koydu, kullanılamaz...
Soyadı kararı! Yargıtay son noktayı koydu, kullanılamaz... Yargıtay'dan flaş soyadı kararı. Değiştirilemeyeceği belirtildi ve karar bozuldu. Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, bir kişinin soyadını "Dabbetülarz" olarak değiştirmesi üzerine yapılan temyiz başvurusunda, kararın sonuca etkili olmamak üzere bozulmasına hükmetti.
7.10.2021 Gündem
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı...
Bu mahallede herkes böyle anılıyor! Çıtır, boyalı, berduş, eşekarısı... Balıkesir’in Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Pürsünler Mahallesi'nde, soyadı kanunu çıkmadan önce aynı isimli vatandaşları birbirinden ayırmak için takılan lakaplar, halen kullanılmaya devam ediyor. Eşekarısı, çaycı, çıtır, pamuk, boyalı, berduş, kara, satır, camcı, bakkal, tanker gibi kullanılan lakapların çıkış öyküleri de oldukça ilginç.
25.05.2021 Yaşam
Dededen sürpriz miras! Değerini duyunca şok oldular
Dededen sürpriz miras! Değerini duyunca şok oldular Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan 6 kardeşe, 1'nci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü sandıkları dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde muz seraları olan tarla miras kaldı. Dedeleri öldükten 97 yıl sonra devletin aldığı kamulaştırma kararıyla mirastan haberdar olan kardeşlerden Nasuh Akar, "Çok şaşırdık, dedemizin kabrine gidip ziyaret etmek istiyoruz" dedi.
12.03.2021 Gündem
Mahkeme kararı olmadan yapılabiliyor! O tarihe kadar...
Mahkeme kararı olmadan yapılabiliyor! O tarihe kadar... Binlerce kişi bu haktan faydalandı. 2017 yapılan düzenleme ile mahkemeye başvurmaya gerek kalmadan istenilen değişiklik yapılmaya başlandı. Süreç devam ediyor. 6 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan, genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen adların mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilmesine imkan tanıyan düzenleme vatandaşlardan ilgili görmeye devam ediyor. Uygulama sayesinde 2017 yılından bugüne kadar 260 bin 157 kişi soyadını, 124 bin 32 kişi ise ismini düzeltti.
31.01.2021 Gündem
Çok çarpıcı Ayasofya iddiası: Atatürk imzası gerçek değil
Çok çarpıcı Ayasofya iddiası: Atatürk imzası gerçek değil İstanbul'un günümüze ulaşan en önemli tarihi simgelerinden biri olan Ayasofya müzesinin eskiden olduğu gibi camiye çevrilerek tekrar ibadete açılması gündemdeyken, Türk Tarih Kurumu'nun eski başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tarafından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Ayasofya'nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin sahte olduğunu ileri süren Prof.Dr. Halaçoğlu, Burada kullanılan imza gerçek değil. Bir el Ayasofya'yı müze haline getirmiş ve Atatürk'e mal etmişler. O tarih için Atatürk ismi geçince kimse itiraz edemez diye düşünmüşler. Böyle bir sahtekarlık var işin içinde dedi.
10.06.2020 Gündem
Süre 3 Kasım'da doluyor!  262 bin 837 kişi değişiklik yaptı
Süre 3 Kasım'da doluyor! 262 bin 837 kişi değişiklik yaptı Kimliklerde yeni dönem. Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor. Bu süreçte 188 bin kişi soyadını değiştirdi. 74 bin kişi ise isminde değişiklik yaptı. Değiştirme süresi ise 3 Kasım 2019'da sona erecek.
26.10.2019 Gündem
Nüfus müdürlüklerine akın ettiler!
Nüfus müdürlüklerine akın ettiler! Geçtiğimiz yıl bir kereye mahsus yazım ve anlam bakımından hatalı soyadlarının değiştirilmesine imkân sağlanması üzerine vatandaşlar nüfus müdürlüklerine akın etti. En çok, “Top, Karpuz, Danabaş, Ördek, Çakal, Kör, Malak, Armut ve Davul” gibi soyadlar değiştirildi.
22.07.2018 Gündem
Binlerce kişi nüfus müdürlüklerine koştu...
Binlerce kişi nüfus müdürlüklerine koştu... İçişleri Bakanlığının ad ve soyadında yazım, imla hatası veya düzeltme işareti kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkan sağlayan uygulaması sayesinde, bugüne kadar 56 bin 212 kişi soyadını değiştirdi, 22 bin 40 kişi ismini düzeltti.
21.07.2018 Gündem
Çocuklar artık annelerinin  soyadlarını taşıyabilecek
Çocuklar artık annelerinin soyadlarını taşıyabilecek 3 yıllık hukuki sürecin ardından ‘anne soyadı’ için Yargıtay son sözünü söyledi. 9 Nisan 2018 tarihli karara göre; boşanmış kadın velayeti kendisine verilmiş olan çocuğuna kendi soyadının verilmesini isteyebilecek.
11.04.2018 Gündem
Soyadı Kanunu ne zaman çıkarıldı?
Soyadı Kanunu ne zaman çıkarıldı? Soyadı Kanunu ne zaman çıkarıldı? Sorusunun yanıtı gündemde sıkça araştırılmaya başladı. E-devlet üzerinden soyaağacı sorgulamasının açılmasının ardından vatandaşlar Soyadı Kanunu ile ilgili bilgileri de merak etmeye başladı. İşte Soyadı Kanunu hakkındaki tüm detaylar...
16.02.2018 Gündem
Büyük tehlike! Dikkat soyağacını sorgulayanlar...
Büyük tehlike! Dikkat soyağacını sorgulayanlar... E-devlet alt üst soy bilgisi sistemi tekrar erişime açıldı. Hizmet aşırı yoğunluk nedeniyle e-devlet tarafından geçtiğimiz hafta durdurulmuştu. Soyağacı sorgulama sayfasının bugün yeniden kullanıma açılmasının ardından bazı vatandaşlar soyağacı bilgilerini sosyal medyadan paylaşmaya başladı.
16.02.2018 Gündem
Mahkeme kararı olmadan ad ve soyadı değişimi başladı
Mahkeme kararı olmadan ad ve soyadı değişimi başladı 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun ad ve soyadı düzeltilmesi başlıklı ek geçici 8. maddesinde yapılan değişiklikle vatandaşlar bir defaya mahsus mahkeme kararına ihtiyaç duymadan ad ve soyadı değişikliği yapabilecek.
29.01.2018 Gündem
Nüfus cüzdanına 3 isim düzenlemesi!
Nüfus cüzdanına 3 isim düzenlemesi! Hükümet, müftülere evlendirme yetkisi veren düzenlemede nüfus ve vatandaşlık işleriyle ilgili de önemli değişiklikler yapıyor. Bunlardan biri de 3 isim düzenlemesi. Çoğu nüfus cüzdanına kısaltma ile giren bu isimler artık açık yazılacak. 3 ismi bulunan bir vatandaşın kimliğinde, bu 3 isim de açık olarak yer alacak
29.09.2021 Gündem
Sabiha Gökçen kimdir?
Sabiha Gökçen kimdir? Türkiye'nin ilk kadın pilotlarından olan Sabiha Gökçen'in bugün ölüm yıl dönümü Sabiha Gökçen'in çocukluğu, havacılık kariyeri hakkında merak edilenleri sizin için derledik. Sabiha Gökçen'i rahmetle anıyor. Başarılı kariyerini bir kez daha gözler önüne seriyoruz. İşte ayrıntılar...
29.09.2021 Gündem
Seyit Onbaşı kimdir?
Seyit Onbaşı kimdir? Seyit Onbaşı kimdir? Çanakkale Zaferi sırasında 215 kg mermiyi tek başına kaldırmayı başarmış askerimizdir. Savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı nerelidir? Seyit Onbaşı ile ilgili merak edilenler haberimizde...
29.09.2021 Gündem
Boşanan kadınlar çocuklarına kendi soyadını verebilecek
Boşanan kadınlar çocuklarına kendi soyadını verebilecek Anayasa Mahkemesi (AYM) boşandıktan sonra velayeti kendisine geçen çocuğuna kendi soyadını verme talebi mahkeme tarafından reddedilen anneyi haklı buldu.
2.10.2015 Yaşam
Yargıtaydan soyadı kararı
Yargıtaydan soyadı kararı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir kadının boşandığı eşinden olan çocuğunun soyadını değiştirerek, yeni evlendiği kişinin soyadını çocuğuna verebileceğine hükmeden yerel mahkeme kararını bozdu.
29.09.2021 Gündem
Sıra sıralamaya geldi
Sıra sıralamaya geldi TEOG’daki kolay sorular öğrencileri memnun etti
29.09.2021 Gündem
Meclis’in ‘paket’ mesaisi başlıyor
Meclis’in ‘paket’ mesaisi başlıyor Meclis, bu hafta ‘İç Güvenlik Paketi’ için mesai yapacak...
29.09.2021 Gündem
"Ölsem de... "
"Ölsem de... " Son dönem yaptığı açıklamalarla gündemdeki kadın oldu Niran Ünsal. Herkes onu konuşuyor. Destekleyen de var eleştiren de ama...
11.01.2015 Magazin
Valilere yeni yetkiler
Valilere yeni yetkiler Valiler, ‘suçun aydınlatılması ve faillerinin bulunması’ için polise acele tedbir alma emri verebilecek, belediyelerin araçlarını kullanabilecek...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Soyadı Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soyadı kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.