G20 sonuç bildirisi yayımlandı! 61 maddede anlaştılar, işte detaylar...
G20 sonuç bildirisi yayımlandı! 61 maddede anlaştılar, işte detaylar... Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20’nin İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesine oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik "etkili ve anlamlı" eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacı vurgulandı.
31.10.2021 Dünya
G20 Çevre Bakanları sonuç bildirisi kabul edildi! Bir ilk gerçekleşti
G20 Çevre Bakanları sonuç bildirisi kabul edildi! Bir ilk gerçekleşti G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde bir araya gelen G20 ülkeleri Çevre Bakanları, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, kirlilik, habitat kaybı ve çölleşme, doğal kaynakların sürdürülemez kullanımı gibi konulardaki zorluklarla mücadelede çabalarını arttırarak sürdüreceklerini taahhüt etti. İtalya Ekolojik Dönüşüm Bakanı Roberto Cingolani, 'G20, ilk kez iklim, çevre, enerji ve yoksulluk arasındaki bağlantıyı tanıdı. Şimdiye kadar bunlar birbirinden ayrı düşünülen sektörlerdi' dedi.
22.07.2021 Dünya
G20 Zirvesi'nin terörizmle mücadele sonuç bildirisi açıklandı
G20 Zirvesi'nin terörizmle mücadele sonuç bildirisi açıklandı Antalya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nin terörizmle mücadele sonuç bildirisi açıklandı
29.09.2021 Gündem