O illerde vaka sayıları 3 katına çıktı! İstanbul, İzmir, Ankara...
O illerde vaka sayıları 3 katına çıktı! İstanbul, İzmir, Ankara... Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili korkutan açıklama! Alarm verildi. 3 katına çıktı. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde sayılar artıyor.
15.03.2021 Gündem
Yasaklarla ilgili flaş açıklama! Peş peşe duyuruldu ve başlıyor, bu illerde...
Yasaklarla ilgili flaş açıklama! Peş peşe duyuruldu ve başlıyor, bu illerde... Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Sokağa çıkma yasağı ve diğer kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili tarihi herkes merakla bekliyordu. Peş peşe açıklamalar geldi ve tarih belli oldu. Kademeli normalleşme başlıyor. Mart ayı başında kısıtlamalar il bazında kaldırılabilecek. Kentler 'düşük', 'orta', 'yüksek', 'çok yüksek riskli' şeklinde 4 gruba ayrılacak. Ancak yasakların esnetildiği veya kaldırıldığı düşük riskli olan bir kent daha sonrasında yüksek riskli kategorisine geçebilir ve yasaklar tekrar gelebilir. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tek tek açıkladı. İşte il il kademeli normalleşme...
18.02.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Artıyor, il il alarm verildi...
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Artıyor, il il alarm verildi... Sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesi konuşulurken kötü haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Mutant virüsün görüldüğü kişi sayısının, daha önce açıklanan 17 ilde 128 vakanın çok üstüne çıktığını açıkladı. Koca, “İngiltere varyantından bahsediyoruz. İl il artış devam ediyor” dedi. Bakan Koca, kısıtlamaların ne zaman esnetileceği sorusu üzerine Koca, vaka sayılarında bir düşüş olsa da istenilen seviyeye gelinmediğini söyleyerek, “Bir tablomuz var kısıtlamaların esnemesi için. Şu an hala çok uzağız. Şu an için bir gevşeme yok, kısıtlamalara devam edeceğiz. İlerleyen zamanda vaka sayılarını da il il tabloya ekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
3.02.2021 Gündem