Otomobil sektöründe çığır açacak ortaklık
Otomobil sektöründe çığır açacak ortaklık Japonya`nın iki devi SoftBank ve Toyota, sürücüz (otonom) araçlar konusunda ortak girişimde bulunacaklarını açıkladı. Bu amaç doğrultusunda mobilite ağının kısaltımasından oluşan `MONET` isimli bir şirket kuruldu. Yeni şirketin ilk hedefi nesnelerin interneti (Iot) teknolojisine uygun olarak, 2020 yılında piyasaya çıkacak Toyota`nın otonom araçlarında kullanılmak üzere yazılım geliştirmek. İlk etapta Japonya`da kullanılacak teknoloji, daha sonra küresel pazarlara taşınacak.
4.10.2018 Otomobil
"Robotlar 30 yıl sonra insanları geçecek"
"Robotlar 30 yıl sonra insanları geçecek" Japon telekomünikasyon ve internet şirketi Softbank'ın CEO'su Masayoshi Son, akıllı robotların sayısının gelecek 30 yıl içinde insan nüfusunu geçeceğini, robotların insanlardan "daha akıllı" olacağını söyledi.
28.02.2017 Dünya
Apple'dan Vision Fund'a dev yatırım
Apple'dan Vision Fund'a dev yatırım ABD'li teknoloji devi Apple, Japon telekomünikasyon ve internet devi SoftBank'in teknoloji fonu olan "Vision Fund"a 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.
5.01.2017 Ekonomi
Duyguları olan robot Pepper satışa çıktı
Duyguları olan robot Pepper satışa çıktı Japonya'da satışa çıkan Pepper'ın yıl sonuna kadar dünya piyasalarında olması bekleniyor.
20.06.2015 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri