Sirte

Sirte

Son dakika sirte haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sirte ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sirte haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sirte

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sirte gelişmeleri de dahil olmak üzere 214 sirte haberi bulunmuştur. Tüm sirte haberleri aşağıda listelenmiştir.
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor?
Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? Rusya Ukrayna savaşı kritik bir boyuta geldi. Ukrayna'da savaş koşulları iyice ağırlaştı. Rus askeri konvoyu Kiev ve Harkov'u kilometrelerce çevreliyor. Rusya'nın gizli operasyon gücü Wagner'i devreye sokacağı hatta paralı Wagner askerlerinin çatışmalara girdiği iddiaları da var. Peki, Wagner ne demek? Wagner grubu kimlerden oluşuyor? Wagner hangi ülkelerde savaşıyor? İşte detaylar…
11.03.2022 Dünya
BM'den son dakika Libya kararı! Resmen onaylandı
BM'den son dakika Libya kararı! Resmen onaylandı BMGK, Libya'ya ateşkesi denetleme mekanizması gönderilmesini onayladı, Sirte'ye ateşkesi denetlemek için 60 gözlemci konuşlandırılacak.
16.04.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! 3 tonluk savaş kalıntılarını imha ettiler
Libya'da sıcak gelişme! 3 tonluk savaş kalıntılarını imha ettiler Libya'daki 5 5 Ortak Askeri Komitesi, Sirte ile Misrata arasındaki Ebu Gıreyn bölgesinde 3 ton savaş kalıntısı mühimmatın imha edildiğini duyurdu.
13.03.2021 Dünya
Libya'da Milli Birlik Hükümeti güvenoyu aldı
Libya'da Milli Birlik Hükümeti güvenoyu aldı Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'nin hükümeti, Sirte'de toplanan Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu aldı.
10.03.2021 Dünya
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla...
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla... Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e paralı askerlerin ülkeden çıkartma çağrısına bir kez daha uymadı. Darbeci Hafter'in saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagnere bağlı paralı askerler Sirte kentindeki markette alışverişte görüntülendi.
30.01.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte, Cufra ve güney bölgesine askeri yığınak yaptığının gözlemlendiğini açıkladı.
12.12.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte ile Cufra bölgesine silah ve paralı asker sevkiyatı yaptığını açıkladı.
9.12.2020 Dünya
Libya Sirte'de mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarıldı
Libya Sirte'de mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarıldı Libya'nın Sirte kentinde mahsur kalan 2 Türk işçi kurtarılarak Misrata'daki Türk yetkililere teslim edildi.
3.10.2020 Dünya
Tüm gözler orada! Kabine toplandı...
Tüm gözler orada! Kabine toplandı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık ediyor. Toplantıda her geçen gün artan corona virüs vakaları değerlendirilecek, alınabilecek yeni önlemler görüşülecek. Erdoğan’ın iş yerleri ve sokaklarda maske, mesafe ve temizlik denetimlerinin artırılması mesajını vereceği kaydedildi.
7.09.2020 Siyaset
Türkiye ve Rusya arasında önemli görüşme
Türkiye ve Rusya arasında önemli görüşme Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki heyetin, Rus mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını duyurdu. Açıklamada, "Tarafımızdan PKK/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Konseyi” unsurlarından oluşan bir grubun RF’ye davet edilmesi ve Rus resmî makamları tarafından üst düzeyde kabul edilmesine ilişkin tepkimiz ifade edilmiş, bu gibi adımların Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına hizmet etmeyeceği vurgulanmıştır." ifadelerine yer verildi.
1.09.2020 Siyaset
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...'
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AB'ye çağrıda bulunarak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi ile ilgili de "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. "Kazara falan" diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız?" ifadelerini kullandı.
29.08.2020 Siyaset
Milli Savunma Bakanı Akar'dan flaş açıklama: Fransa özür dilemelidir
Milli Savunma Bakanı Akar'dan flaş açıklama: Fransa özür dilemelidir Milli Savunma Bakanı Akar, "Artık herkesin bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda gerçekten bir özne haline gelmiştir. İddiaların doğru olmadığı ortaya çıktı. Ey Fransa ! Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden özür dilemeniz lazım." dedi.
27.08.2020 Gündem
Türkiye'den kritik Hafter planı!
Türkiye'den kritik Hafter planı! Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin ateşkes ilanı sonrası süreci izleyen Türkiye, isyancı Hafter’e verilen desteğin de azalmasını bekliyor.
26.08.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye enerji üreten bir ülke olacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Türkiye enerji üreten bir ülke olacak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz keşiflerinin henüz başlangıcında olduğunu belirterek, bölgedeki keşif ve sondaj çalışmalarını aynı anda sürdüreceklerini söyledi.
24.08.2020 Gündem
Libya'da ateşkes ilan edildi! Tüm operasyonlar durduruldu
Libya'da ateşkes ilan edildi! Tüm operasyonlar durduruldu Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması talimatı verdi.
21.08.2020 Dünya
Libya ordusu Sirte yakınlarında Hafter milislerine ait helikopteri ele  geçirdi
Libya ordusu Sirte yakınlarında Hafter milislerine ait helikopteri ele geçirdi Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere ait Rus yapımı Mil Mi-17 tipi bir askeri helikopteri Sirte yakınlarında ele geçirdi.
19.08.2020 Dünya
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Libya açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Libya açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya'da siyasi çözüm olacağına inandıklarını belirterek, “Biz Libya’nın hiçbir yerinde askeri çözümü tercih etmiyoruz ve orada askeri mücadelenin sürmesini istemediğimizi her fırsatta söylüyoruz.” dedi.
17.08.2020 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu Libya'da açıklama yaptı
Bakan Çavuşoğlu Libya'da açıklama yaptı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maltalı mevkidaşı Evarist Bartolo’yla birlikte Libya’ya gitti. Bakan Çavuşoğlu, Libya'da görüşmelerinin ardından açıklama yaptı.
6.08.2020 Gündem
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler Libya Ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı paralı askerlerin Cufra'dan Sirte'ye doğru hareketini gözlemlediğini açıkladı.
5.08.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.
2.08.2020 Dünya
Türkiye'den dış politikada dengeleri değiştiren hamleler
Türkiye'den dış politikada dengeleri değiştiren hamleler Türkiye pandemi sonrası normalleşme sürecinde dış politikada hızlı bir trafik işletiyor. Son dönemde, Yunanistan, Fransa, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’ın Türkiye’ye karşı attığı adımlara Türkiye, “Sahada ve masada kazanım” stratejisi kapsamında Asya, Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar’da diplomatik, askeri, siyasi alanlarda dikkat çekici hamleleriyle karşılık veriyor.
2.08.2020 Gündem
Bakan Akar'dan yabancı basına önemli mesajlar: Fransızlardan özür bekliyoruz
Bakan Akar'dan yabancı basına önemli mesajlar: Fransızlardan özür bekliyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al Jazeera Arapça Kanalı’na açıklamalarda bulundu. Akar, NATO makamlarına söyledik. Çok açık ve net bir şekilde bizim gemilerimiz orada denizcilik yasalarına, denizcilik usullerine, denizcilik kurallarına tamamen uygun hareket ettiler. Hiçbir şekilde Fransız gemisine düşmanca tavır içinde olmadılar. Şu anda geldiğimiz noktada Fransız dostlarımızdan bir özür bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
31.07.2020 Siyaset
‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası
‘Libya’ya T-122 Sakarya konuşlandırıldı’ iddiası Libya’da Sirte operasyonu için hazırlıklarını sürdüren Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, bölgeye T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) sistemi konuşlandırdığı iddia edildi.
19.07.2020 Gündem
ABD'den flaş Libya hamlesi! Son şans
ABD'den flaş Libya hamlesi! Son şans ABD'den bir askeri heyetin Libya'da, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'le gizli görüşme yaparak yeni bir ateşkes önerdiği bildirildi.
16.07.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sirte ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sirte haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.