Mert Yağız yanlış müdahale kurbanı mı?
Mert Yağız yanlış müdahale kurbanı mı? Şırıngalı çikolata yüzünden hayatını kaybeden Mert’e ilk müdahaleyi yapan doktor ifadesinde “Bana epilepsi nöbeti geçirdiği söylendi” dedi. Şüpheli olarak ifade veren kantin işletmecisi N.Y. “Çikolata 6 Aralık 2019 tarihine kadar kantinde satılmaktaydı. Bittiği için kantinde yoktu” ifadesini kullandı.
17.12.2019 Yaşam
Mert Yağız 'şırınga çikolatadan' ölmüştü! Doktorun ifadesi şaşırttı
Mert Yağız 'şırınga çikolatadan' ölmüştü! Doktorun ifadesi şaşırttı Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal, okul kantininden aldığı şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken kapağının nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye Mert'in ölümüne ağlarken o anların da görüntüsü çıktı. Mert'e müdahale eden doktorun ifadesinde ''Bana epilepsi krizi geçirdiği söylendi. Ben epilepsi krizi geçirdiğini düşündüm. Boğazında bir cismin takılı olduğu söylenmedi. O nedenle buna yönelik bir müdahalede bulunmadık'' dediği öğrenildi.
16.12.2019 Yaşam
Veliler tedirgin... Kantinciler Odası Başkanı: Öğrenciler dışarıdan alıyor
Veliler tedirgin... Kantinciler Odası Başkanı: Öğrenciler dışarıdan alıyor Ankara ve Diyarbakır'da iki çocuğun şırınga şeklindeki çikolatanın kapağı nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası okul kantinlerinde satılan ürünler ve denetimler tartışılıyor. Bu sabah bazı veliler okullara gelerek kantinlerde bu ürünün satılıp satılmadığını sordu ve denetimlerin artırılmasını istedi. İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu ise öğrencilerin bu ürünleri dışarıdan aldığını belirterek, “Okul kapıları açık olduğu sürece bu vakalar yaşanır, faturası da kantinciye çıkar” dedi.
12.12.2019 Siyaset
Şırıngalı çikolatadan bir çocuk daha öldü!
Şırıngalı çikolatadan bir çocuk daha öldü! Diyarbakır’da şırıngalı çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.
12.12.2019 Yaşam