Şırınga çikolata ölümüne neden olmuştu! Flaş gelişme
Şırınga çikolata ölümüne neden olmuştu! Flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın, şırınga şeklindeki çikolata kutusunun kapağının nefes borusuna kaçması sonucu ölümüyle ilgili 6 kamu görevlisi hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.
15.02.2021 Gündem
10 kuruşluk ihmal!
10 kuruşluk ihmal! Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden olduğu ölümlerle ilgili konuşan plastik kalıp ustası Haşim Orhan, 10 kuruşa mal olabilecek bir kapakla daha güvenli bir tasarımın yapılabileceğini söyledi.
14.12.2019 Yaşam
Şırınga çikolatalar hala satışta!
Şırınga çikolatalar hala satışta! Şırınga çikolataların satışı hâlâ devam ediyor. Farklı markalarla satılan ürünler için uzmanlar uyarıyor. Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Zeki Taydaş, bu ambalajlarda uyarı olması gerektiğini söylerken, doktor Tuğba Küçükkasap Cömert, “Akışkan kıvam-daki bir çikolatanın böyle satılması riskli” diyor.
14.12.2019 Gündem
KKTC Sağlık Bakanlığı, şırınga çikolatalarının satışını yasakladı
KKTC Sağlık Bakanlığı, şırınga çikolatalarının satışını yasakladı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de iki çocuğun ölümüne neden olan Şırınga Çikolata olarak adlandırılan ürünlerin toplatılması kararı aldı.
14.12.2019 Gündem