Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı?
Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı? Sırbistan ve Kosova arasında tırmanan gerginlik endişe yaratıyor. Sırbistan ordusuna "en yüksek savaş hazırlığında" olmaları talimatı verdi. Savunma Bakanı Milos Vucevic, Vucic, Kosova’nın sürekli olarak kendi başına harekettiğini söylerken Kosovalı Sırpların kurduğu barikatlar Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı. Peki, Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı? İşte detaylar…
27.12.2022 Dünya
Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı
Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Kosova ile Sırbistan giriş çıkışlar konusunda anlaşmaya vardı" dedi.
27.08.2022 Dünya
Sırbistan - Kosova savaşı kapıda! Avrupa'yı titreten gelişme... İşte iki ülkenin askeri güç dengesi
Sırbistan - Kosova savaşı kapıda! Avrupa'yı titreten gelişme... İşte iki ülkenin askeri güç dengesi Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın diğer ülkelere sıçma ihtimali Avrupa'yı titretirken yeni gelişme paniğin artmasına neden oldu. Sırbistan ile Kosova arasındaki gerilim her an savaşa dönüşebilirken NATO'dan müdahale açıklaması geldi.
1.08.2022 Dünya