Gazete Vatan Logo

Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı?

Sırbistan ve Kosova arasında tırmanan gerginlik endişe yaratıyor. Sırbistan ordusuna "en yüksek savaş hazırlığında" olmaları talimatı verdi. Savunma Bakanı Milos Vucevic, Vucic, Kosova’nın sürekli olarak kendi başına harekettiğini söylerken Kosovalı Sırpların kurduğu barikatlar Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı. Peki, Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı? İşte detaylar…

Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı? Sırbistan Kosova savaşı çıkar mı?

Aralık ayının başında, Kosovalı Sırpların eski Sırp polis memurunun gözaltına alınmasına tepki olarak, bölgenin kuzeyine barikatlar kurmuştu. Olaylar nedeniyle Kosova ve Sırbistan arasındaki gerginliği yeniden tırmandırdı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic hazır ol emrini Sırbistan ordusuna "en yüksek savaş hazırlığında" olmaları talimatıyla verdi.

Kosova Sırbistan gerilimi neden çıktı?

10 Aralık'tan bu yana Kosovalı Sırpların eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in gözaltına alınmasına tepki olarak Kosova'nın kuzeyinde barikatlar kurulmuş, olaylar gerginliği yeniden tırmandırmıştı. AB, NATO ve ABD, Kosova'nın kuzeyindeki gerginliğin düşürülmesi ve barikatların kaldırılması çağrısı yaptı. Dün akşam yaşanan Kosova'nın kuzeyindeki silahlı saldırı sonucu iki ülke karşı karşıya geldi. NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) saldırıyı soruşturuyor.