Sınır Kontrolü

Sınır Kontrolü

Son dakika sınır kontrolü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sınır kontrolü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sınır kontrolü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sınır Kontrolü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sınır kontrolü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.103 sınır kontrolü haberi bulunmuştur. Tüm sınır kontrolü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu Hırvatistan, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat imkanı sağlayan Schengen bölgesine dahil oldu. Hırvatistan’da ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak.
1.01.2023 Dünya
Rusya-Gürcistan sınırında 20 kilometrelik araç kuyruğu
Rusya-Gürcistan sınırında 20 kilometrelik araç kuyruğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkede kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Rusya-Gürcistan sınırında 20 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, son 1 haftada Gürcistan-Rusya sınırından 115 bin kişinin geçtiği aktarıldı.
26.09.2022 Dünya
Termal kamera ve akustik sistemler 'Hudut Kartalları'nın gözü kulağı
Termal kamera ve akustik sistemler 'Hudut Kartalları'nın gözü kulağı Türkiye-İran sınırında nöbet tutan Mehmetçik, hudut hattına kurulan termal kameralar ile elektronik, elektromanyetik ve akustik sistemler sayesinde terörist ve kaçakçılara göz açtırmıyor.
15.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi
Türkiye'nin aktif uydu sayısı 7'ye yükseldi Türksat 5A'nın yörüngesine hizmete girmesiyle uzayda aktif görev yapan haberleşme uydularının sayısı 4'e, Türksat'ın kendi uydularıyla operasyon yürüttüğü yörünge sayısı da ilk defa 3'e çıktı.
29.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin uzay yolculuğu
Türkiye'nin uzay yolculuğu Uzayda uydu sahibi 30 ülkeden biri olan Türkiye'nin aktif uydu sayısı, Türksat 5A'nın yörüngesine fırlatılmasıyla 7'ye çıkacak.
10.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli savunma ve havacılık sanayi SAHA EXPO'da kanatlanacak
Milli savunma ve havacılık sanayi SAHA EXPO'da kanatlanacak Yerli ve milli savunma ve havacılık sanayinin işbirliği ve tanıtım platformu SAHA EXPO 2020, 25-28 Mart tarihleriNDE İstanbul Fuar Merkezi'nde dünyanın 39 ülkesinden profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak.
5.03.2020 Bilim ve Teknoloji
AP'den Schengen bölgesindeki sınır kontrolleri talebi!
AP'den Schengen bölgesindeki sınır kontrolleri talebi! Avrupa Parlamentosu, Schengen bölgesindeki iç sınır kontrollerinin 6 ay yerine 2 ay süreyle uygulanmasını ve uygulamanın en fazla bir yıl boyunca geçerli olmasını talep etti.
29.11.2018 Dünya
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu!
PKK'nın İstanbul planı deşifre oldu! Suriye’den Mardin’e geçerken yakalanan 2 PKK’lı sorguda çözüldü. Suriye’de bomba eğitimi alan teröristlerin Türkiye’ye sansasyonel eylemler için geldiği öğrenildi. İstanbul’u hedefine koyan PKK’nın, metro ve metrobüs duraklarını kana bulama hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.
15.09.2018 Gündem
Özgürlük cennetinde aşırı sağın yükselişi
Özgürlük cennetinde aşırı sağın yükselişi İnsan hakları, fikir, basın ve ifade özgürlüğü ile ekonomik gelişim alanında dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olan İsveç’te haftaya Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde göçmen karşıtı İsveç Demokratları yüzde 25 oyla 100 yıllık sosyal demokrat iktidarı sallıyor
4.09.2018 Dünya
Fransa sınır kontrollerini 6 ay daha uzatıyor
Fransa sınır kontrollerini 6 ay daha uzatıyor Fransa'nın, 2015'te düzenlenen Paris saldırıları sonrası Schengen'i askıya alarak uygulamaya koyduğu sınır kontrollerini 6 ay daha uzatacağı belirtildi.
4.04.2018 Dünya
Havalimanında bir milyon dolarlık altınla yakalandı
Havalimanında bir milyon dolarlık altınla yakalandı Kenya'da yasa dışı yollardan yurt dışına altın çıkarmaya çalışan Tanzanya uyruklu bir kişi, bir milyon dolar değerindeki külçe altınla Jomo Kenyatta Uluslararası Havalimanı'nda yakalandı.
21.02.2018 Dünya
Göktürk-1 buluyor, Mehmetçik 12’den vuruyor
Göktürk-1 buluyor, Mehmetçik 12’den vuruyor Göktürk-1 uydusu günde 250’den fazla fotoğraf göndererek, Afrin’de TSK’nın ‘keskin gözü’ oldu.
3.02.2018 Gündem
Anlaşma tamam sıra boşanmada
Anlaşma tamam sıra boşanmada İngiltere Başbakanı May ile Brüksel yetkilileri arasında süren Londra’nın birlik üyeliğinden ayrılmasına ilişkin müzakerelerde ilk aşama tamamlandı
8.12.2017 Dünya
Irak'tan IKBY'ye süre! 3 gün içerisinde...
Irak'tan IKBY'ye süre! 3 gün içerisinde... Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, sınır kontrollerinin 3 gün içerisinde Bağdat'a verilmemesi halinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) çift yönlü tüm uluslararası hava uçuşlarını durduracaklarını bildirdi.
26.09.2017 Dünya
Trump'ın yasaklarının bedeli 18 milyar dolar!
Trump'ın yasaklarının bedeli 18 milyar dolar! Trump'ın göçmenlik karşıtı yasakları ve elektronik cihaz kısıtlamasının ülke ekonomisine iki yılda yaklaşık 18 milyar dolar kaybettireceği tahmin ediliyor
30.03.2017 Dünya
Macaristan, sığınmacılara tel örgülere elektrik verecek!
Macaristan, sığınmacılara tel örgülere elektrik verecek! Sığınmacılara yönelik sert tedbirler alan Macaristan, sınıra çektiği tel örgülere elektrik de vereceğini açıkladı.
7.03.2017 Dünya
Macaristan o sığınmacıları kabul etmeyecek!
Macaristan o sığınmacıları kabul etmeyecek! Macaristan Devlet Bakanı: İsveç ve Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinden yaklaşık 30 bin sığınmacıyı Macaristan'a geri yollamak istiyorlar
17.06.2021 Dünya
AB'de sınır kontrolleri tekrar uzatıldı
AB'de sınır kontrolleri tekrar uzatıldı AB Konseyi, bazı ülkelerin Schengen'i askıya aldığı uygulamanın 3 ay daha uzatılmasına karar verdi
17.06.2021 Dünya
AB'den Schengen kararı
AB'den Schengen kararı Avrupa Birliği (AB), sığınmacıların topraklarına girişini önlemek için 5 ülkenin 3 ay daha Schengen'i askıya alarak sınır kontrolleri yapmaya devam etmesine onay verdi
17.06.2021 Dünya
Macaristan'da kaçak 158 kişi sınır bölgelerinde engellendi
Macaristan'da kaçak 158 kişi sınır bölgelerinde engellendi Macaristan'a son 3 günde yasa dışı yollardan girmeye çalışan 158 kişinin Macar güvenlik güçlerince engellendiği bildirildi.
17.06.2021 Dünya
‘Ambargolar bizi bitiremez’
‘Ambargolar bizi bitiremez’ Dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü görüntü verecek olan Göktürk - 1 uydusu dün uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele nedeniyle Avrupa’da gündeme gelen ambargoya tepki gösterirken “Kötü komşu insanı hacet sahibi yapar” dedi.
29.09.2021 Gündem
Almanya harekete geçti! 24 saat kontrol edilecek
Almanya harekete geçti! 24 saat kontrol edilecek Almanya'nın Bavyera eyaleti ile Avusturya sınırında 15 Aralık 2016 tarihinden itibaren 24 saat aralıksız sınır kontrolleri yapılacağı bildirildi
17.06.2021 Dünya
Göktürk-1 uydusu yarın uzaya fırlatılacak!
Göktürk-1 uydusu yarın uzaya fırlatılacak! TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, yarın saat 16.51'de Fransız Guyanası'ndan fırlatılacak. Türkiye’nin ilk metre altı çözünürlüğe sahip keşif-gözetleme uydusu projesi olan Göktürk 1'in fırlatma anı canlı izlenebilecek.
29.09.2021 Gündem
Hollande'dan halkına "gelemeyecekler" sözü
Hollande'dan halkına "gelemeyecekler" sözü Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, geçen hafta tahliye edilen Calais'deki sığınmacı kampı, nam-ı diğer 'Vahşi Orman'a göçmenlerin tekrar yerleşmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.
17.06.2021 Dünya
Schengen'de kimlik kontrolü uygulaması uzatılıyor!
Schengen'de kimlik kontrolü uygulaması uzatılıyor! AB Komisyonu 2015 yılında Avrupa Birliği üyesi 5 ülkede başlatılan sınırlarda kimlik kontrolü uygulamasının uzatılmasını kabul etti
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sınır Kontrolü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sınır kontrolü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.