İşsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği, tazminat ve emeklilik hesaplama! İşte bilmeniz gerekenler...
İşsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği, tazminat ve emeklilik hesaplama! İşte bilmeniz gerekenler... Milyonlarca çalışan özellikle corona virüs sürecinde haklarını, izinlerini, işten çıkarılma durumunda neler yapabileceğini merak ediyor. Pek çok kişi "İşsizlik maaşı nasıl alırım? Ücretsiz izindeyim maaş alacak mıyım? Kısa Çalışma ödeneğini kimler alıyor? Tazminat hesaplaması yapılırken nelere dikkat etmeliyim? Ne zaman emekli olabilirim? sorularını araştırıyor. İşsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği, tazminat ve emeklilik hesaplama ile ilgili haklarınızı bilmek ve hak kaybına uğramamak için merak edilen tüm bu soruların cevapları haberimizde...
7.10.2020 Çalışma Hayatı
Sigortasız işçi çalıştıran yanar! 3 kat tazminat...
Sigortasız işçi çalıştıran yanar! 3 kat tazminat... Çalıştığı işyerinde sigortasız olduğunu iddia ederek SGK’ya başvuran işçileri, işveren çoğunlukla çıkarıyor. Eğer işyerinde 30’un altında işçi varsa, SGK’ya şikayeti sebebiyle işten çıkarıldığında işveren ‘kötü niyetli’ sayılacak ve ihbar tazminatının 3 katı tutarında ‘kötü niyet tazminatı’ ödeyecek.
Sigortasız çalışanın hakları nelerdir?
Sigortasız çalışanın hakları nelerdir? Ülkemizin kronik sorunlarından biri sigortasız işçilik. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre; her 100 kişiden 33’ü kayıtdışı.
18.05.2019 Ekonomi