Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor!
Sağlıklı beslenme migren ataklarını azaltıyor! Genelde tek taraflı ve zonklayıcı karakterde, mide bulantısı hatta kusmanın eşlik edebildiği, ışık ve sese hassasiyetin olduğu, ataklar halinde gelen şiddetli baş ağrılarına sebep olan migreni beslenme ile kontrol altına almak mümkün. Peki, Migren hastalarının uzak durması gereken besinler neler? Migrende beslenme şekli nasıl olmalı? Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Belma Doğan Güngen anlattı.
27.11.2021 Sağlık
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor!
Bu yiyecek ve içeceklere dikkat! Migreni tetikliyor! “Sıklıkla tek taraflı ve zonklayıcı, şiddetli bir baş ağrısı çeşidi” olarak tanımlanan migren, kadınlarda erkeklere nazaran üç kat fazla ortaya çıkıyor. Migrene bulantı ve kusmanın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, ayrıca sese ve ışığa karşı rahatsızlık hissinin de yoğun olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar, stres, lodos, çikolata, mayalı içecek ve yiyecekler, uykusuzluk ve bazen aşırı uykunun migren ataklarını tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor.
29.09.2021 Sağlık
Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlılar dikkat!
Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlılar dikkat! Meteroloji bu hafta sonu için sıcak hava uyarısı yaptı. Meteoroloji hava sıcaklığının mevsim normallerinin 9 ila 13 derece üzerinde seyredeceği ve uzun yıllar Mayıs ayında kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerini yer yer aşabileceği uyarısında bulundu. Özellikle bu hafta sonu sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş üstü için de uyarı yaptı. Peki, Hafta sonu hava nasıl olacak? Güneş çarpmasından nasıl korunulur? Hafta sonu sokağa çıkacak yaşlıların dikkat etmesi gerekenler...
15.05.2020 Gündem