Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi...
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi... Toplumda sosyal anksiyete bozukluğunun sık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Sosyal anksiyete bozukluğu olan bireyler, bakışları üzerinde hissettiği ve eleştirileceğini düşündüğü ortamlarda aşırı bir anksiyete yaşar, bir yandan da anksiyete belirtilerinin diğer insanlar tarafından fark edilmesinden ve buna bağlı olarak rezil, gülünç duruma düşmekten korkar. Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi gibi bedensel belirtilere sık rastlanır” dedi.
26.07.2023 Sağlık
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor!
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor! Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda ya da performans durumlarında kaygı yaşaması, hata yapmaktan korkmasına neden oluyor. Sosyal fobi yaşayan kişilerinde nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sıcak basması gibi fizyolojik belirtilerle gibi fizyolojik belirtiler de görülebileceğini söyleyen Psikolog İdil Özgüçlü, “Kişide sosyal fobi olup olmadığına bir profesyonele danışmadan karar verilemez” diyor.
9.11.2021 Sağlık
Hormon ilaçlarında kanser riski
Hormon ilaçlarında kanser riski Özellikle menopoza girmiş kadınların sıcak basması, gece terlemesi, vajinal kuruluk gibi yakınmalarının giderilmesi ve osteoporoz denilen kemik erimesi riskinin azaltılması için kullandıkları hormon ilaçlarının kanser riski oluşturduğunu söyleyen Emsey Hospital Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, “Bir yıldan uzun süre bu ilaçların kullanılması meme kanseri gelişme riskini arttırıyor” dedi.
2.12.2019 Sağlık