Serbest Bölge Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'deki Serbest Bölgeler Nerededir?
Serbest Bölge Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'deki Serbest Bölgeler Nerededir? Genel olarak gümrük bölgelerinin olduğu noktalarda yer alan serbest bölge, bu tanımlama üzerinden ele alınmaktadır. Daha çok gümrük hattının dışında kalan bölge olarak ele alınır ve tabir edilir. Bu alan serbest bölge olarak anlatılır ve gümrük işlemlerinin yapıldığı bölgenin dışarısında kalır. Ancak aynı zamanda bu bölgenin siyasi açıdan da bir bölgede yer aldığını ifade etmek mümkündür. Sonuçta her ülkenin bir ülke sınır çizgisi var ve bunlar da aynı zamanda siyasi bölgeleri tanımlamaktadır.
20.12.2023 Eğitim
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Seçim anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş önemli açıklamalara imza attı. İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamaları...
13.07.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den S-400 açıklaması
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den S-400 açıklaması Muhtarlarla buluşmasında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. ABD ile S-400 anlaşmazlığı günden güne boyut değiştiriyor. Türkiye S-400'ü alacak ve konuşlandıracaktır. Bu iş bitmiş, konu kapanmıştır. Gerisini ABD düşünmelidir. F-35'i vermeyiz diyenler, günü geldiğinde bir Türk mucizesiyle inşallah tanışacaklar" dedi
15.06.2019 Siyaset
"ABD önümüzdeki bir kaç gün içinde vurabilir"
"ABD önümüzdeki bir kaç gün içinde vurabilir" İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Türkiye'yi ekonomik yaptırımlar ve silah ambargosuyla tehdit eden ABD'nin bu politikadan derhal geri dönmesi gerektiğini belirterek, "Silah vermediği taktirde Türkiye yargı yoluna gidecek, Amerika'nın güvenilir bir tedarikçi olmadığını tescil ettirecektir. Böylelikle ABD, 40 milyar dolarlık savunma bütçesi olan, NATO'nun güney kanadını, boğazları ve üç kıtayı kontrol eden Türkiye'yi kaybetmiş olacak. Bu da ABD'nin bölgeden çıkması demektir."dedi. Caşın, son dönemdeki Türkiye-ABD ilişkilerini AA muhabirine değerlendirdi.
29.08.2018 Dünya
"Aşiretler desteğini çeker, süre kısalır"
"Aşiretler desteğini çeker, süre kısalır" Fırat Kalkanı ile Afrin operasyonunu karşılaştıran Mete Yarar, bölgedeki aşiretlerin tavrının en belirleyici faktör olduğunu kaydederek “İlk iki ay sonucu belirleyecektir” dedi.
8.02.2018 Gündem
Numan Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor
Numan Kurtulmuş: Oklar PKK'yı gösteriyor Kurtulmuş, CNN Türk'te katıldığı "Hafta sonu" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
29.09.2021 Gündem
TBMM'de bir ilk!
TBMM'de bir ilk! Gül, Gezi Parkı olaylarıyla ilgilideğerlendirme yaptı
29.09.2021 Gündem
'Biz adalet, eşitlik ve kardeşlik istiyoruz!'
29.09.2021 Gündem
Öğretmen adaylarına müjde!
Öğretmen adaylarına müjde! Kamuoyunda ''mini torba yasa'' olarak adlandırılan, 6215 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...
29.09.2021 Gündem
'Terörü haklı gösterecek hiçbir gerekçeyi kabul etmeyiz'
'Terörü haklı gösterecek hiçbir gerekçeyi kabul etmeyiz' Türkçe konuşan ülkelerin devlet başkanı düzeyinde temsil edildiği Antalya'daki zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'nin uzun yıllar terörden zarar gören bir ülke olarak, terörü haklı gösterecek hiçbir gerekçenin varlığını kabul etmeyeceğini söyledi
29.09.2021 Gündem
"Suriye'nin yaptığını bugün ABD yapıyor"
"Suriye'nin yaptığını bugün ABD yapıyor" Kozakçıoğlu: PKK'lılarla Amerikan silahlı müsademeye girdiler. İki taraf birbirinden adam aldı. Sonra bunların PKK'lı olduğu anlaşılınca el sıkışıp esirleri takas ettiler. ABD Irak'ta PKK'lıların silahıyla barınmasına göz yumduğu müddetçe adam neden gelip teslim olsun?
29.09.2021 Gündem