Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
Sinovac aşısı olanlar için 3. doz önerisi
Sinovac aşısı olanlar için 3. doz önerisi Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından yapılan Türkiye’de uygulanan iki doz Sinovac SARS-CoV-2 inaktif aşısının etkinliği ve antikor düzeyi takip çalışması ile ilgili raporda 3 doz aşı için "gerekebilir" çağrısı yapıldı.
25.06.2021 Gündem
Ve ilk etki ortaya çıktı! 1 saat içinde korkunç değişim
Ve ilk etki ortaya çıktı! 1 saat içinde korkunç değişim Boston Üniversitesi ve Ulusal Yeni Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarı’ndan bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığına yol açan SARS-CoV-2 virüsünün akciğerlere bulaştıktan sonra ilk saatlerde nasıl etki yaptığını ortaya çıkardı.
30.01.2021 Dünya