Sarı Nokta Hastalığı

Sarı Nokta Hastalığı

Son dakika sarı nokta hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarı nokta hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarı nokta hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarı Nokta Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarı nokta hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 80 sarı nokta hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm sarı nokta hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın
Uzmanı yaza özel uyardı: Sahte güneş gözlüğü takmak yerine hiç gözlük takmayın Yaz aylarının gelmesiyle kullanımı artan güneş gözlükleri ile ilgili uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kholzoda Saidali, ‘sahte’ güneş gözlüklerine dikkat çekerek, “Orijinal güneş gözlüklerinde ultraviyole ışınlarını engelleyen film tabakası kullanılırken sahte güneş gözlüklerinde boya kullanılıyor. Bu yüzden sahte güneş gözlüğü, gözü koruyamadığı gibi ışınlardan gelecek zararı daha fazlalaştırıyor. Eğer sahte güneş gözlüğü takmayı düşünüyorsanız, hiç gözlük takmamanın daha sağlıklı olduğunu bilmelisiniz” dedi.
17.06.2023 Yaşam
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Kadir İnanır ameliyat oldu!
Kadir İnanır ameliyat oldu! Sarı nokta hastalığı nedeniyle görme bozukluğu yaşayan usta oyuncu Kadir İnanır, gözünden ameliyat oldu.
13.09.2021 Magazin
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir Diyabete bağlı ortaya çıkan diyabetik retinopati, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Sarı nokta, glokom ve diyabetik retinopati hastalıkları görme kayıplarına neden olabilir” dedi.
4.09.2021 Sağlık
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın'
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın' Farklı hastalıklara bağlı olarak gelişen göz içi kanamalarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şükran Evren Kaplan, kanamanın göz içinde bulunan damarların yırtılması veya damarlardan kan sızması şeklinde olduğunu belirtti. Göz içi kanmalarının her hastalıkta meydana gelebilecek bir durum olduğunu belirten Op. Dr. Kaplan, “Görülme durumu şeker hastası olan kişilerde yüzde 50 daha fazla o nedenle bu kişiler göz kontrollerini aksatmaması gerekiyor” dedi.
3.09.2021 Sağlık
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor Göz muayenesinin sadece göz hastalıkları hakkında bilgi vermediğini belirten Op. Dr. Nihat Tamer, "Hipertansiyon, kalp damar, multiple skleroz (MS), troid, migren, diyabet ve beyin tümörü gibi hastalıkları göz muayenesi sırasında belirleyebiliyoruz" dedi.
29.08.2021 Sağlık
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek Her insanın gözlerinde doğal bir mercek bulunur. Bu mercek odaklanmayı sağlayarak farklı mesafelerdeki görüntünün retina üzerine düşmesini sağlar. Yaşın ilerlemesiyle birlikte gözlerde bulunan göz merceğinin saydamlığı bozulmaya başlar ve katarakt oluşur. Bu durumda hastalarda hem uzak hem de yakın görme bozulmaya başlar, net olarak görme kaybolur ve bulanık görme başlar. Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç, uzak ve yakını görememe problemine karşı bilgiler verdi.
31.07.2021 Sağlık
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin!
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin! Göz sağlığının korunmasında ideal kilonun korunmasının ve beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, göz sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre lutein ve zeaksantin açısından zengin olan yapraklı yeşil sebzeler, iyi bir görüş sağlayan makulayı korumaya yardımcı oluyor. Bu besinler lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunuyor. Mineral çinko ise retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden koruyabiliyor. Fasulye, börülce, barbunya gibi baklagiller ile çinko ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Genellikle turuncu renkli sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini göz sağlığı için çok önemli.
23.07.2021 Sağlık
Türkiye'de her bin kişiden 3'ü görme engelli
Türkiye'de her bin kişiden 3'ü görme engelli Türkiye’de görme engelli oranının binde 3 olduğunu ifade eden Op. Dr. Ercan Sağlam, "Bu oran Türkiye nüfusuna indirgendiğinde ise ülkemizde yaklaşık 240 bin kişi görme engelli kişi var" dedi.
31.05.2021 Sağlık
Sarı nokta hastalığı görme kaybına neden oluyor
Sarı nokta hastalığı görme kaybına neden oluyor Göz Doktoru Op. Dr. Birtan Öztürk, “Sarı nokta hastalığı, genellikle kalıtımla geçen, 55 yaş sonrası kişilerde, sigara içenlerde ve yetersiz beslenenlerde sık görülen, ilerlemesi durumunda görme kaybına yol açabilen bir rahatsızlıktır” dedi.
10.05.2021 Sağlık
Sarı nokta hastalığı olanlara akıllı mercek takılmamalı
Sarı nokta hastalığı olanlara akıllı mercek takılmamalı Sarı nokta hastalığının doğumdan yaşlılığa kadar farklı sebeplere bağlı olarak da görülebildiğinin dile getiren Op. Dr. Hakan Özpolat, “Sorunlu hamilelik, stres, diyabet, hipertansiyon ve damar tıkanıklığı gibi  pek çok farklı durumda bu hastalık karşımıza çıkabilir. Sarı nokta hastalığı olan kişilere de akıllı mercek takılmasını önermiyoruz” dedi.
18.04.2021 Sağlık
Hava kirliliği 300 milyon kişiyi kör edebilir
Hava kirliliği 300 milyon kişiyi kör edebilir İngiltere'de 155 bini aşkın göz hastası üzerinde 15 yıl boyunca yapılan araştırmada, özellikle trafik yoğunluğu ve sanayileşmeye bağlı yüksek hava kirliliğinin görüldüğü kentlerde yaşayan birçok kişinin 'göz lekesi' (AMD-sarı nokta) hastalığına bağlı olarak kalıcı görme kaybı yaşayabileceği ortaya çıktı. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Yaşar, "Hava kirliliğinin sarı nokta hastalığına yol açtığı ve sarı nokta sebebiyle 300 milyon insanın körlükle karşı karşıya kalabileceği öngörülüyor" dedi.
10.03.2021 Sağlık
İleri yaşta görme kaybına neden oluyor!
İleri yaşta görme kaybına neden oluyor! Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Okan Toygar, halk arasında 'sarı nokta' olarak bilinen göz problemlerinden biri 'Makula Dejenerasyonu' konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle ileri yaştaki kişilerde sık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Toygar, "Bu hastalığı yaşayanlarda merkezi görme azalır, çevresel görme korunur. Hastalar görüntüleri ortası bulanık, ancak kenarları normal görür" dedi.
23.02.2021 Sağlık
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat!
Gözlere yapılan kök hücre tedavilerine dikkat! Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Merkez Yürütme Kurulu, henüz deneysel aşamada olan gözlere yönelik kök hücre tedavileriyle ilgili uyarılarda bulundu. TOD, özellikle ‘Sarı nokta hastalığı’ veya ‘tavuk karası’ olarak bilinen retinal hastalıklarda konunun gündeme geldiğini ancak yöntemlerin halen araştırma aşamasında bulunduğunu vurguladı. Dernek yönetimi, Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan tedavilerin tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.
16.02.2021 Sağlık
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Uğur Ünsal, akıllı mercek olarak adlandırılan, çok odaklı göz içi mercekler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
15.02.2021 Sağlık
50 yaş sonrası sarı nokta hastalığına dikkat
50 yaş sonrası sarı nokta hastalığına dikkat Gözün sarı nokta bölgesinin, yaşın ilerlemesiyle birlikte bozulup dejenerasyona uğramasına halk arasında sarı nokta hastalığı adı verildiğini belirten Op. Dr. Ercan Sağlam, "Adında anlaşılacağı gibi genellikle 50 yaşından sonra hastalık başlamakta ve 75 yaş ve üstünde görülme sıklığı yüzde 30 oranına kadar çıkmaktadır ki neredeyse her 3 kişiden 1’inde görülmektedir" dedi.
12.02.2021 Sağlık
"Fonksiyonel beslenme yaşlanmayı geciktiriyor"
"Fonksiyonel beslenme yaşlanmayı geciktiriyor" Günlük hayatta düzenli bir şekilde yenen, kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltan, biyolojik savunma mekanizmasını güçlendiren, yaşlanmayı geciktiren ve sağlığınızı düzelten bileşenleri fonksiyonel beslenme olarak açıklayan Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, "Bu beslenme şekli, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, yaşlanmayı geciktirir ve sağlığımızı koruyan ve düzelten bileşenleri içerir" dedi.
25.12.2020 Sağlık
'Virüse bağlı gözde konjonktivit vakaları görüldü'
'Virüse bağlı gözde konjonktivit vakaları görüldü' Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Altan Atakan Özcan, virüse bağlı olarak gözde pembeleşme, hafif kızarıklık ve sulanma ile oluşan konjonktivit vakaları görüldüğünü ancak her konjonktivitin, Covid-19 virüsüne bağlı olmadığını belirtti
7.10.2020 Sağlık
65 yaş ve üstündekilere 'sarı nokta hastalığı' uyarısı
65 yaş ve üstündekilere 'sarı nokta hastalığı' uyarısı Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Özdemir, 65 yaş ve üstü bireyleri, gözde meydana gelen ve geri dönüşümü olmayan sarı nokta hastalığı konusunda uyardı.
2.07.2020 Sağlık
Ekran bağımlılığındaki artış göz hastalıklarını tetikledi
Ekran bağımlılığındaki artış göz hastalıklarını tetikledi Pandemi sürecinde göz hastalıklarının da arttığına dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ökkeş Baz, “Bilgisayar ekranlarının bile göze zararlı olduğu bazı araştırmalarda belirtilmişken, akıllı telefon ve tabletler çok daha zararlı olabilmektedir. Pandemi sürecinde akıllı ekranların kullanımına daha çok dikkat edilmelidir çünkü bu ekranlardan yayılan mavi ışık birçok göz probleminin oluşmasına davetiye çıkarır” dedi.
2.06.2020 Sağlık
Kalitesiz güneş gözlüğü kullanmak kullanmamaktan daha zararlı
Kalitesiz güneş gözlüğü kullanmak kullanmamaktan daha zararlı Yaz aylarının gelmesiyle güneş gözlüklerine rağbet arttı. Uzmanlar, güneş gözlüklerini resmi optisyenlerden alınması ve işportalarda satılan gözlüklerin gözlere yarardan çok zarar verdiğini açıkladı.
29.05.2020 Sağlık
Sarı Nokta hastalığına ameliyatlı çözüm
Sarı Nokta hastalığına ameliyatlı çözüm İlerleyen yaş ile birlikte görme yetisini etkileyen Sarı Nokta hastalığının Makrovision ameliyatı ile tedavisi artık mümkün.
2.02.2020 Sağlık
"Sigara körlüğe de yol açıyor"
"Sigara körlüğe de yol açıyor" Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Durlu, en başta akciğerler olmak üzere tüm organlarda hasara neden olan ve birçok önemli hastalığa yol açan sigaranın göz sağlığını da çok olumsuz etkilediğini söyledi.
30.05.2019 Sağlık
50 yaş üstündekiler dikkat
50 yaş üstündekiler dikkat Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Candan Karaca, sarı nokta (makula lutea) hastalığı konusunda uyarılarda bulundu.
22.05.2019 Sağlık
Sarı nokta hastalığında beslenmeye dikkat
Sarı nokta hastalığında beslenmeye dikkat Sarı noktanın sinsi bir hastalık olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, sağlıklı beslenmenin bu hastalığın etkilerini azalttığına dikkat çekti.
27.03.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sarı Nokta Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarı nokta hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.