Maaşlara ve emekli aylıklarına zam geliyor! Müjde verildi! En az 2 bin 500 lira... Tarih belli oldu
Maaşlara ve emekli aylıklarına zam geliyor! Müjde verildi! En az 2 bin 500 lira... Tarih belli oldu Maaşlara zam geliyor. Emekli ve çalışana büyük müjde! Tarih belli oldu. Maaşlara 2.500 lira ile 5 bin lira arasında zam gelecek. Sağlık çalışanlarının maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için süren çalışmalarda sona gelindi. Düzenlemenin 14 Mart Tıp Bayramı’na yetiştirilmesi planlanıyor. Düzenlemeden, Üniversite hastanelerinde çalışanlar da yararlanacak. Diş hekimleri de bu düzenleme kapsamında olacak. Ancak, aile hekimleri bu düzenleme kapsamında yer almayacak. Bu gruptakilerin maaşlarının düzenlemesi kararname ile yapılacak. Yapılacak maaş düzenlemesi, bu grupta çalışanlara farklı oranlarda uygulanacak. Sağlık çalışanlarına yapılacak maaş artışından, göstergeler yükseldiği için emekli doktorlar da yararlanacak. Düzenlemeye göre kamuda çalışan sağlık çalışanlarına 2 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş artışı yapılacak. Yeni düzenlemeden, ambulans şoförü, acil sağlık görevlileri, ebe ve hemşireler de yararlanacak. Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL ücret artışı sağlanacak. Diğer sağlık personeline yapılacak artış oranının aylık 500-600 lira arasında olacağı belirtiliyor.
12.03.2022 Ekonomi
Maaşlara zam müjdesi! Ve kabul edildi, resmen belli oldu: 5 bin liraya kadar...
Maaşlara zam müjdesi! Ve kabul edildi, resmen belli oldu: 5 bin liraya kadar... Maaşlara zam müjdesi. Milyonlarca sağlık çalışanını yakından ilgilendiriyor. Resmen kabul edildi. Detaylar belli oldu. 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanlarına 2.500-5.000 lira arası zam yapacağız" dedi. Bakan Recep Tayyip Erdoğan da yaptı açıklamada "(Uzman ve pratisyen hekimlere) 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor" ifadelerini kullandı. Gelen son dakika haberine göre hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu'nda teklife eklenerek kabul edildi. Bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı teklife eklendi ve kabul edildi.
1.12.2021 Memur
Zam müjdesi! Milyonlarca çalışan alacak,  2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılacak
Zam müjdesi! Milyonlarca çalışan alacak, 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılacak Milyonlara müjde! Son dakika zam açıklaması. En az 2.500 lira zam yapılacak. Yeni maaşlarda 5 bin liraya kadar fark olacak. Sağlık çalışanları ile ilgili son dakika zam açıklaması Bakan Koca'dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" açıklamasını yaptı.
1.12.2021 Ekonomi