Saçlarınızı yanlış yıkıyor olabilirsiniz? Uzmanı saç tipine göre haftalık çizelge verdi
Saçlarınızı yanlış yıkıyor olabilirsiniz? Uzmanı saç tipine göre haftalık çizelge verdi Saçlarımız, güzelliğimizi tamamlayan bir aksesuar olmanın ötesinde, kafa derimizi koruyan ve dış etkenlere karşı bariyer görevi gören canlı dokulardır. Saçlarımızı ne sıklıkla yıkadığımız ise hem saçlarımızın hem de kafa derimizin sağlığında büyük bir etkiye sahip. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk her gün saç yıkamanın doğal yağların kaybolmasına neden olarak saçları ve deriyi kurutabileceğini söyleyerek bununla beraber çeşitli saç ve deri problemlerinin gelişebileceğini söyledi. İşte saç tipine göre yıkama sıklığı önerileri ve saç sağlığını korumak için öneriler…
18.05.2024 Yaşam
Son noktayı koydu: Saçları kaç kez yıkamanız gerektiğini uzmanı açıkladı! Bu yağ saç telinde doğal olarak var!
Son noktayı koydu: Saçları kaç kez yıkamanız gerektiğini uzmanı açıkladı! Bu yağ saç telinde doğal olarak var! Saçları yıkamak için haftada kaç kez yıkamak gerektiğini biliyor musunuz? Bu tartışma sürekli devam etse de bunda şampuanın önemli ve doğru kullanımı da etkili. Sağlıklı saç tellerine sahip olmak için saç stilistleri ve uzmanları süreyi belirledi.
6.05.2024 Yaşam
Saç her gün yıkanır mı? Saç dökülmesine neden olur mu?
Saç her gün yıkanır mı? Saç dökülmesine neden olur mu? Saçlarına değer verenleri şöyle alalım. Kavurucu yaz günlerini yaşadığımız şu günlerde sık sık duşun altındayız. Ancak bu durum saçlarımızı da etkiliyor. Her gün saç yıkamanın dökülmeye neden olduğu konusunda görüşler olsa da uzmanlar bunu doğrulamıyor. Peki her gün saç yıkanır mı? Ne gibi olumsuzluklara neden olur?
14.08.2023 Sağlık