Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün
Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya, "Her yaşta yakalanabileceğiniz alerjik rinit hastalığı ömür boyu devam edebilir. Evinizi sağlığınıza uygun hale getirirseniz hastalığın şiddetini azaltabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
24.06.2021 Sağlık
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Alerjik rinit büyük şehirlerde yaşayanları daha çok etkiliyor
Alerjik rinit büyük şehirlerde yaşayanları daha çok etkiliyor Araştırmalar alerjik hastalıkların büyük şehirlerde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koyarken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan alerjik riniti olan kişilere önerilerde bulundu.
4.06.2020 Sağlık
Dikkat alerji mevsimi başladı!
Dikkat alerji mevsimi başladı! Baharın gelişi, saman nezlesi olarak bilinen alerjik riniti tetikliyor...
8.04.2015 Sağlık