Rehber

Rehber

Son dakika rehber haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rehber ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rehber haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rehber

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rehber gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.203 rehber haberi bulunmuştur. Tüm rehber haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: 6 can kaybı, çok sayıda yaralı var, işte kaza anı
Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: 6 can kaybı, çok sayıda yaralı var, işte kaza anıAksaray'da otobüsün kazasında can kaybı 6'ya, yükselirken 2'si ağır 33 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza anı görüntülerini paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Öte yandan kazaya tanık olan sürücü, "Otobüs beni solladı. Solladıktan sonra otobüs sağa sola doğru gitmeye başladı. O ara şoförün uyuduğunu düşünüyorum. Selektör yaptım, korna çaldım" dedi.
18.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halktan, esnaftan kopuk idareciye tahammülümüz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halktan, esnaftan kopuk idareciye tahammülümüz yokCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "İnsanımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşacaksınız. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, esnaftan kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz." dedi.
14.10.2024Gündem
Adana'da Seyhan Belediyesi'nden ücretsiz YKS kursu
Adana'da Seyhan Belediyesi'nden ücretsiz YKS kursuSeyhan Belediyesi'nin ücretsiz YKS hazırlık kurslarında uzman rehber öğretmenlerle dersler devam ediyor. Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, "Gençlerimizin hayallerine, hedeflerine ulaşmaları için yanlarındayız" dedi.
9.10.2024Adana
Milliyet Executive ile E-ticaret ve dijitalleşmenin gücü
Milliyet Executive ile E-ticaret ve dijitalleşmenin gücüİş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 34. sayısı, 8 Ekim Salı günü raflarda yerini alıyor.
Bakan Ersoy açıkladı: 22 bin eseri başkanlığımızın arşivine kazandırdık
Bakan Ersoy açıkladı: 22 bin eseri başkanlığımızın arşivine kazandırdıkRami Kütüphanesinde Osmanlı tarihine dair en önemli eserlerden biri olan Gelibolulu Âlî Efendi'nin Künhü'l Ahbâr kitabı tanıtıldı. Yazma Eserler Kurumu tarafından yapılan yeni baskıyı tanıtan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bu kitabı okumadan Osmanlının en ihtişamlı asrını tam olarak anlamak, yorumlamak çok zor olacaktır. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kurulduğu günden beri yapılan çalışmalarla 22 bin eser, müzayedelerden ya da şahıslardan satın alınarak başkanlığımızın arşivine kazandırılmıştır" dedi.
4.10.2024Gündem
TEKNOFEST Adana heyecanı başladı! Selçuk Bayraktar: Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık
TEKNOFEST Adana heyecanı başladı! Selçuk Bayraktar: Bu yıl bir kez daha kendi rekorumuzu kırdıkAdana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu.
2.10.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: Cari açık bir endişe kaynağı olmaktan çıktı
Bakan Şimşek açıkladı: Cari açık bir endişe kaynağı olmaktan çıktıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş aleminden beklentilerinin Orta Vadeli Program'ı rehber edinmeleri olduğunu söyledi.
24.09.2024Ekonomi
Nevşehir'de turistleri taşıyan minibüs devrildi! Çok sayıda yaralı var
Nevşehir'de turistleri taşıyan minibüs devrildi! Çok sayıda yaralı varNevşehir'de turistleri taşıyan minibüsün takla atması sonucu meydana gelen kazada 18 kişi yaralandı. Turistlerin Kapadokya'da gezdikten sonra Antalya'ya geri döndüğü öğrenildi.
22.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya operasyon aygıtı oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya operasyon aygıtı olduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan ayrıca, "yargıda vesayete geçit yok" diyerek, "Devletimizi FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım dikkati elden bırakmadan mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan: 'Masum çocukların naaşı üzerinden milletin inanç değerleriyle, aile kurumuyla, dini müesseselerle siyasi ve ideolojik hesap görülmesine müsaade etmemeliyiz' dedi.
16.09.2024Gündem
Okul servis fiyatlarına yüzde 46 zam! Fiyatlar 1.600 TL'den başlıyor
Okul servis fiyatlarına yüzde 46 zam! Fiyatlar 1.600 TL'den başlıyorBursa'da 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul servisi fiyatları belli oldu. Yüzde 46 zam yapılan tarifelerde en yakın hat bin 600 lira, en uzun hat ise 3 bin 50 lira olarak açıklanırken, rehber bulundurma zorunluluğu olan araçlarda ise öğrencilerin ayrıca 800 lira ek ücret ödeyeceği ifade edildi.
4.09.2024Ekonomi
Okul servislerine zam oranları belli oldu
Okul servislerine zam oranları belli olduYeni eğitim öğretim yılı için servis ücretlerine en fazla zam, yüzde 40 ile Ankara'da yapıldı. İzmir'deki artış oranı yüzde 20 olarak belirlenirken, İstanbul'da servis ücretlerinde yüzde 16 artışa gidildi
3.09.2024Ekonomi
MEB harekete geçti! Müfredatta bir ilk, tüm sınıflarda olacak
MEB harekete geçti! Müfredatta bir ilk, tüm sınıflarda olacakMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim sistemine ilk kez geniş şekilde yansıtılan "farklılaştırılmış eğitim" kapsamında özel eğitim ihtiyacındaki kaynaştırma/bütünleştirme öğrencilerinin, sınıflarda akranlarıyla öğrenme süreçlerinin zenginleştirilmesini sağlamak için yeni stratejiler belirlendi.
3.09.2024Gündem
3 Büyükşehirde öğrenci servis ücreti belli oldu! En büyük sıkıntı korsan servisler
3 Büyükşehirde öğrenci servis ücreti belli oldu! En büyük sıkıntı korsan servislerTürkiye'de 9 Eylül itibarıyla başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete başlayacak öğrenci servis ücretleri de belli oldu.
3.09.2024Ekonomi
MHP Lideri Bahçeli'den CHP'ye tepki: Cumhuru ayrıştırma partisine dönüştü
MHP Lideri Bahçeli'den CHP'ye tepki: Cumhuru ayrıştırma partisine dönüştüMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'DEM'lenen CHP'nin siyasi pozu ve pozisyonu yüksek düzeyli tehdit. Cumhuru ve Cumhuriyet’i ayrıştırma partisine dönüşen CHP’nin Türk tarihine bakışı haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir aynıdır.' dedi. Bahçeli ayrıca, '26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’ne rakip olarak Büyük Taarruzu göstermek, iki taraflı cephe oluşturmak tarihe, millete ve milli mukadderata vahim bir saygısızlık ve saldırganlıktır.' ifadelerini kullandı.
27.08.2024Gündem
Üç Kız Kardeş’in Türkan’ı Güzel Aşklar Diyarı’nda! “Deniz” karakterine hayat verecek
Üç Kız Kardeş’in Türkan’ı Güzel Aşklar Diyarı’nda! “Deniz” karakterine hayat verecek“Üç Kız Kardeş” dizisinde canlandırdığı “Türkan” karakteri ile gönüllerde taht kuran Özgü Kaya, “Güzel Aşklar Diyarı”nda “Deniz” rolüyle karşımıza çıkacak. Hayatta önemli olanın varmak değil yolculuğun kendisi olduğunu ifade eden başarılı oyuncu, "Burası kocaman bir okyanus, ben de kendimi suya ve güneşe aşık bir deniz kızı gibi hissediyorum.” ifadelerini kullandı.
21.08.2024Magazin
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yok
Bakan Memişoğlu: Maymun çiçeği için ekstra bir tedbire ihtiyaç yokSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği virüsüne ilişkin, "Bunun Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği konusunda kanaat var. Tek tük görülebilir ama salgın olmaz. Ekstra bir tedbire ihtiyaç olmadığını belirtmen isterim." dedi.
21.08.2024Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Hastalık için tanı rehberi hazırlandı
Sağlık Bakanlığı'ndan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Hastalık için tanı rehberi hazırlandıSağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklada, "Bakanlığımız tarafından 2024 yılı M-Çiçeği (MPOX) Rehberi yayımlandı" denildi. Rehberde hastalığın bulaşma yolları, belirtileri, vaka ile temas durumunda ne yapılması gerektiği ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.
17.08.2024Gündem
Seyhan Belediyesi duyurdu! Ön kayıt başvuruları başladı
Seyhan Belediyesi duyurdu! Ön kayıt başvuruları başladıSeyhan Belediyesi üniversite hazırlık kursları ön kayıt başvuruları başladı.
11.08.2024Adana
TUA ve GUHEM birlikte yapacak! 'Uzay Kaşifleri Akademisi' 21- 25 Ağustos'ta
TUA ve GUHEM birlikte yapacak! 'Uzay Kaşifleri Akademisi' 21- 25 Ağustos'taTürkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ile birlikte yapılacak Uzay Kaşifleri Akademisi 21-25 Ağustos'ta düzenlenecek.
10.08.2024Gündem
SPK'dan 38 internet sitesi için kapatma talebi
SPK'dan 38 internet sitesi için kapatma talebiSPK, 38 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasına karar verdi.
9.08.2024Ekonomi
Adana'da iklim krizi çalıştayı: 5 yıllık eylem planı hazırlanacak
Adana'da iklim krizi çalıştayı: 5 yıllık eylem planı hazırlanacakSeyhan Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında topladığı çalıştayda iklim krizini masaya yatırdı.
1.08.2024Adana
Seyhan Belediyesi’nden gençlere ücretsiz hizmet!
Seyhan Belediyesi’nden gençlere ücretsiz hizmet!Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ardından tercih dönemi başladı. 2 Ağustos’a kadar sürecek tercih döneminde Seyhan Belediyesi gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Seyhan Belediyesi’nin açtığı tercih merkezi yoğun ilgi görüyor.
30.07.2024Adana
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde etti
Bakan Kacır açıkladı: Türkiye sanayi ve teknolojide asırlık kazanımlar elde ettiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) Üye Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Kacır, "Artık kazanımlarından, hedeflerinden, hayallerinden vazgeçmeyen, bunu elinden almaya çalışacak hiçbir odağa paye vermeyen bir Türkiye var. Dünyadaki gelişmelere uzaktan bakan bir ülke değil, kendi potansiyelini gerçekleştirebilme kabiliyetine, kapasitesine sahip bir Türkiye var. Sanayiden ticarete, tarımdan sağlığa, eğitimden ulaştırmaya kadar hemen her alanda gerçekleştirdiğimiz tarihi atılımlarla Türkiye büyük bir kalkınma ve büyüme ivmesi kaydetti" dedi.
25.07.2024Ekonomi
MASAK kripto varlıkları şüpheli işlem rehberini güncelledi!
MASAK kripto varlıkları şüpheli işlem rehberini güncelledi!Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcıları şüpheli işlem bildirimi rehberi ve formu ile "MASAK Online" sisteminde güncelleme yaptı.
25.07.2024Ekonomi
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladı
LGS tercih süreci! Eğitim uzmanı Salim Ünsal en çok merak edilen soruları yanıtladıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi devam ediyor. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olarak, dünya standartlarında eğitim veren Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim uzmanı Salim Ünsal’ı ağırladı. Ünsal, Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı moderatörlüğünde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soruları yanıtladı.
4.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rehber ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rehber haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.