Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem
Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem Erkek veya kadın, genç veya yaşlı ayırt etmeksizin her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, insanların yaşam kalitesini etkiliyor. Yutma güçlüğü, midede şişkinlik, geğirme, bulantı, yiyeceklerin ağıza gelmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık tedavi edilmediğinde birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar ise reflü tedavisinde ise kişinin mide asidini baskılayan ilaçlar ya da beslenme düzeninde ciddi değişiklikler yapmasını belirtiyor.
4.01.2022 Sağlık
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir!
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir! Nedensiz yere öksürüyor ve bir türlü geçmiyorsa dikkat! 3 haftayı aşan öksürüğün nedeni reflü olabilir... Türkiye'de sık rastlanan hastalıklar arasında yer alan reflü nedeniyle hastaların çoğu göğüs ağrısı çekiyor. Hastaların göğüs ağrısı nedeniyle kalp hastalığından şüphelenmesi ve kalp doktoruna gitmesi hatta anjiyo yaptırdığı durumlarla karşılaşılabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar reflü hastalığının kalp yetmezliği kadar insanın yaşam kalitesini bozduğunu ortaya koyuyor.
3.03.2021 Sağlık
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip!
Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip! Her 5 kişiden 1’i reflüden muzdarip. Reflü, göğüste ağrı veya mide ekşimesi gibi rahatsızlıklara neden olabilen bir durumdur. Reflü, mide asitlerinin yemek borusuna geri aktığı bir sindirim sorunudur ve genellikle mide ekşimesi olarak bilinen yanma hissine neden olabilir. Reflü uzun süre tedavi edilmezse, ülsere yol açabilir. Reflü şikayetlerini hafife almamak gerektiği konusunda uyaran Prof. Dr. Hasan Batırel reflü nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilmeniz gerekenleri anlattı.
28.01.2021 Sağlık
Midede yanma hissi reflü habercisi olabilir
Midede yanma hissi reflü habercisi olabilir Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, dünyada ve Türkiye’de reflü hastalığının oldukça sık görüldüğünü söyleyerek, “Midede yanma hissi reflü habercisi olabilir” dedi.
9.11.2019 Sağlık