Uzmanlardan reflü hastalarına sahur ve iftar önerileri
Uzmanlardan reflü hastalarına sahur ve iftar önerileri Uzmanlar ramazanda değişen yeme içme alışkanlıklarının reflüsü bulunan kişilerde ciddi sıkıntıları tetikleyebileceğini açıkladı. Peki, Reflü hastaları nasıl beslenmeli? Mide yanmasına ve asitine ne iyi gelir? Ramazanda reflü hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlatan İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Buğdacı sahur ve iftar önerilerinde bulundu.
4.05.2020 Arşiv
Reflü hastaları bunlara dikkat etmeli
Reflü hastaları bunlara dikkat etmeli Reflü hastalarının yatmadan iki-üç saat önce yemekten kaçınması gerektiğini belirten Dr. Erkan Koçyıldız "Yemeklerin yağ içeriğini ve baharatı azaltmalı. Kahve, çay, gazlı içecekler ve çikolata alımını minimuma indirmeli." dedi.
30.04.2020 Sağlık
Kansere neden olan sinsi tehlike: Reflü
Kansere neden olan sinsi tehlike: Reflü Gastroenteroloji Uzmanı Uz. Dr. Fatih Yüksel Işıksal reflü hastalarının uzak durması gereken yiyecekleri açıklayarak, gelecekte tehlikeli olabilecek hastalıklara karşı önemli açıklamalarda bulundu.
1.01.2020 Sağlık
Reflü hastalarına uyarı! Bunları yapmayın...
Reflü hastalarına uyarı! Bunları yapmayın... Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, uzun zaman tedavi edilmeyen reflünün, yemek borusu ve gırtlak kanserinin gelişmesine zemin hazırladığına dikkat çekti.
21.08.2017 Sağlık