Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
Reeskont kredisi nedir, TCMB reeskont kredisi limiti ne kadar oldu? Reeskont kredisi ne demek, nasıl kullanılır, kimler faydalanabilir?
Reeskont kredisi nedir, TCMB reeskont kredisi limiti ne kadar oldu? Reeskont kredisi ne demek, nasıl kullanılır, kimler faydalanabilir? Reeskont kredisinin ne olduğu, Merkez Bankası’nın ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitinin 3 milyar TL'ye yükseltildiğini açıklasın ardından gündem oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçılara günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 1,5 milyar liradan 3 milyar liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki, Reeskont kredisi nedir? Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?
12.09.2023 Ekonomi