Reddi mirasta 3 aya ve altsoya dikkat! Mirasçı olduğunu bilmeyen ne yapacak?
Reddi mirasta 3 aya ve altsoya dikkat! Mirasçı olduğunu bilmeyen ne yapacak? Ölen kişinin varlıkları dışında borçları da miras olarak vasilerine geçiyor. Bu borçlar kimi zaman varlıkları aşabiliyor, bu da mirasçıları ağır borç yükü altında bırakabiliyor. Türk Medeni Kanunu'na göre ise mirasçılar bu borçları ret etme hakkına sahip. Ret süresinin bilinmemesi ise yüzlerce kişinin bu borçlarla mücadele etmesine neden oluyor. Avukat Selen Karataş da reddi miras sürecinde birçok detayın bulunduğunu söyleyerek reddi mirasta 3 aya dikkat çekti.
10.11.2023 Gündem
Reddi miras yaparken bu detaya dikkat! Borçların tamamı çocuklara geçiyor
Reddi miras yaparken bu detaya dikkat! Borçların tamamı çocuklara geçiyor Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına geçiyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum oluyor. Avukat Selen Karataş, mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı anlattı.
21.06.2023 Gündem
Ölüm sonrası kalan borçlardan kurtulmanın yolu
Ölüm sonrası kalan borçlardan kurtulmanın yolu Avukat Gürkan İygün, ölüm sonrası kalan borçlara ilişkin olarak mirasın reddi konusunda önemli bilgiler verdi. Gürkan İygün, “Mirasın reddi, diğer bir deyişle reddi miras; miras bırakanın ölümü üzerine yasal veya atanmış mirasçıların ölenin her türlü borç ve alacaklarıyla birlikte oluşan mirasın hak ve yükümlülüklerini reddetmesi olarak tanımlanabilir” dedi.
19.11.2019 Ekonomi
Levent Kırca'nın çocukları babalarının mirasını reddetti
Levent Kırca'nın çocukları babalarının mirasını reddetti Levent Kırca'nın çocukları babalarının mirasını reddetmek için dava açtı.Levent Kırca’nın Oya Başar’dan olan çocukları Ayşe ve Umut Kırca’nın babalarının borçlarından dolayı reddi miras davası açtıkları iddiası gündeme bomba gibi düştü.
28.03.2016 Magazin