Ramazanda Baş Ağrısı

Ramazanda Baş Ağrısı

Son dakika ramazanda baş ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazanda baş ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazanda baş ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazanda Baş Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazanda baş ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 ramazanda baş ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm ramazanda baş ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var...
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var... Oruç Baba Türbesi'ne ziyaretler şimdiden başladı. Türbeyi ziyarete gelenler, elindeki sirkeleri önce dağıttı. İstanbul'un çeşitli yerlerinden türbeyi ziyarete gelenlerin arasında, şehir dışından gelenler de vardı. Alanya'dan geldiğini dile getiren Jale Özen "Alanya'dan geldim. 09.30'dan beri bekliyorum. Ezan okununca ekmeğime sirke döküp orucumu açacağım. İftar saatine kadar buradayım. Orucumu açıp öyle evime gideceğim" dedi.
2.04.2022 Gündem
Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer?
Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? Ramazan ayı, oruç tutan kişiler için uzun bir açlık süresidir. Bu süreç, pek çok kişi için uzun bir süreci ifade ederken, uzun saatlere varan açlık nedeniyle vücut dengesini de etkileyen bir zaman dilimidr. Ramazan ayında oruç tutan kişilerin yaygın olarak yaşadığı sorunların başşında da baş ağrısı gelmektedir. Hem açlık ile mücadele eden hem de uzun süre aç ve susuz kalanlar baş ağrısını yoğun olarak hissedebilir. Peki, Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Oruç tutarken baş ağrısı nasıl geçer?
Oruç tutarken baş ağrısı nasıl geçer? Ramazan'da baş ağrısı çekmemek için neler yapabiliriz?
17.05.2018 Arşiv
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sevda Dağcıoğlu, oruç tutacak kronik migren hastaları için çok önemli uyarılarda bulundu. İşte migrenliler için ağrısız oruç tutmanın 8 yolu...
17.05.2018 Arşiv
Sahursuz oruç baş ağrısı yapıyor
Sahursuz oruç baş ağrısı yapıyor Sahur yapmak, hem aç kalınan süreyi azaltıyor hem de metabolizmayı dengeliyor. Uzman Diyetisyen Sibel Mumcu sahursuz orucun baş ağrısı yaptığını söyledi.
17.05.2018 Arşiv
İlaçsız baş ağrısı nasıl geçer?
İlaçsız baş ağrısı nasıl geçer? Oruç tutarken baş ağrısı veya migren sorunu çekerseniz bu önerilerle baş ağrısından kurtulabilirsiniz.
16.05.2018 Ramazan
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları
Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. Ramazan'ın ilk günderi geride kalırken özellikle koronavirüs sürecinde ramazanı geçirmek bir kat daha önem taşıyor. Ramazanın ilk günlerinde vücudun oruca adapte olabilmesi için sofrada yer verdiğiniz gıdalara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli? Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? İşte Ramazan için basit ipuçları...
14.04.2021 Ramazan
Ramazan ayında orucu rahat ve kolay geçirmek için pratik ipuçları
Ramazan ayında orucu rahat ve kolay geçirmek için pratik ipuçları Ramazan ayı, dünyanın her yerinden Müslümanlar için yılın en özel ayıdır. Ramazan ayı müslümanların dinleriyle daha derin bağ kurduğu, kendileri üzerine düşündükleri, birlik ve beraberlik ayıdır. Gelenekler farklılaşsa da Ramazan ayında oruç tutmak ortak ibadettir. Biz de Ramazan ayı boyunca oruç tutacaklar için basit ipuçlarını derledik. İşte, Ramazan ayında güvenle oruç tutmak için pratik ipuçları...
11.04.2021 Ramazan
Mutasyonlu virüsün belirtileri nelerdir?
Mutasyonlu virüsün belirtileri nelerdir? Türkiye'de mutasyonlu virüs hızla yayılmaya devam ediyor. Tüm dünyada etkili olan mutasyonlu virüs ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Uzmanlar mutasyonlu virüsün bulaştırma süresinin daha fazla olduğunu ve karantina süresinin uzatılmasını tavsiye ediyor. Vaka sayılarında görülen artışla birlikte pek çok kişi de Mutasyonlu virüsün belirtileri nelerdir? Mutasyonlu virüsün belirtileri kaç günde ortaya çıkar? Mutasyonlu virüs kuluçka süresi ne? Mutasyonlu virüs karantina süresi kaç gün? sorularını araştırıyor. İşte mutasyonlu virüsün belirtileri...
8.04.2021 Sağlık
Dikkat! Sindirim problemlerini beraberinde getiriyor
Dikkat! Sindirim problemlerini beraberinde getiriyor Uzmanlar, ramazanda uzun süren açlık döneminin ardından bayramda kısa aralıklarla yenen çeşitli, çok miktarda ve yüksek kalorili besinlerin midede hazımsızlığa ve şişkinliğe yol açabileceğini belirtti.
24.05.2020 Sağlık
Uzmanından "iftarı küçük porsiyonlarla yapın" önerisi
Uzmanından "iftarı küçük porsiyonlarla yapın" önerisi Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, iftar yemeklerinin belli zamana yayılarak küçük porsiyonlar şeklinde tüketilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyledi.
5.05.2020 Ramazan
Ramazanda reflüyü azaltmak için 10 kural
Ramazanda reflüyü azaltmak için 10 kural Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, "Ramazanda reflü şikayetlerinin artmaması için sahur ve iftarda yeterli miktarda beslenmek, ölçüyü kaçırmamak gerekir" dedi.
27.05.2019 Ramazan
Uzmanlardan ramazanda doğru beslenme  uyarıları
Uzmanlardan ramazanda doğru beslenme uyarıları Uzmanlar, ramazanda tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftar ve sonrasında azar azar, küçük porsiyonlar şeklinde beslenilmesi, doğru ve sağlıklı beslenmenin ramazan süresince de gözardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor.
6.05.2019 Ramazan
Ramazanda spor için en uygun zaman iftarla sahur arası
Ramazanda spor için en uygun zaman iftarla sahur arası SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yıldız, sporu iftara yakın bir zaman aralığında ya da iftarla sahur arasında önerdiklerini belirtti.
6.05.2019 Sağlık
"Oruç, doğru beslenildiğinde sağlık  kaynağı"
"Oruç, doğru beslenildiğinde sağlık kaynağı" Uzmanlar, iftar ve sahur sofralarının dengeli ve sağlıklı beslenme kurallarına uyularak hazırlanmasının önemine değinerek, orucun doğru beslenildiğinde sağlık kaynağı olduğuna dikkati çekiyor.
6.05.2019 Ramazan
Ramazanda "sağlıklı uyku" önerileri
Ramazanda "sağlıklı uyku" önerileri Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, ramazan ayında sahurdan sonra uyunmaması gerektiğini belirterek, "Sahurdan sonra uyunup tekrar kalkıldığında bütün ritim bozulmuş oluyor, bu da 10'uncu gün sonunda etkisini göstermeye başlıyor. İnsanların bütün fonksiyonları değişmiş oluyor." ifadesini kullandı.
2.05.2019 Sağlık
Prof. Dr. Saraçoğlu uyarıyor: Sahurda bunu yemeyin!
Prof. Dr. Saraçoğlu uyarıyor: Sahurda bunu yemeyin! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Ramazanda aşırı tatlı ve yağlı gıdalar tüketildiğini ve metabolizma hastalıklarının ramazandan sonra ortaya çıktığını söyledi. Orucun zeytin, incir ya da hurma ile açılmasını tavsiye eden Saraçoğlu, "Daha sonra çorba tüketilir. Sonra sofradan kalkarsınız, akşam namazınızı kılarsınız. Tekrar sofraya oturduğunuzda çok yağlı olmayan ve katı yağların kullanılmadığı sebzeli yemekten bir kap tüketilir. Bu şekilde iftar yapılabilir" diye konuştu
17.05.2018 Ramazan
Ramazan'da oruç tutacaklar dikkat!
Ramazan'da oruç tutacaklar dikkat! Ramazan ayı boyunca beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikleri değerlendiren Diyetisyen Büşra Yücel, oruç tutarken dikkat edilmesi gereken konulara değindi.
14.05.2018 Sağlık
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı
Ramazanda sağlık beslenmenin 10 altın kuralı Beslenme Uzmanı Müge Arslan, Ramazan ayında dengeli ve yeterli beslenmenin 10 altın kuralına vurgu yaparken, değişen öğün sayısında yemek miktarının abartılmamasını öneriyor.
9.06.2016 Sağlık
'Ramazanda proteine ağırlık verin!'
'Ramazanda proteine ağırlık verin!' Uzmanlar, Ramazanda protein ağırlıklı beslenmenin tokluk hissini arttıracağını söyledi...
17.05.2018 Arşiv
Canan Karatay suyu nasıl içmemiz gerektiğini açıkladı
Canan Karatay suyu nasıl içmemiz gerektiğini açıkladı Prof. Dr. Canan Karatay, suyu Hz. Muhammed ve İbni Sina gibi yudum yudum içmek gerektiğini söyledi.
29.03.2016 Sağlık
Kronik migrenlilerin oruç tutarken dikkat etmesi gerekenler
Kronik migrenlilerin oruç tutarken dikkat etmesi gerekenler İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Uludüz, oruç tutan kronik migren hastaları için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
17.05.2018 Arşiv
Ramazan ayında zinde kalabilmek  için sağlıklı beslenme önerileri
Ramazan ayında zinde kalabilmek için sağlıklı beslenme önerileri Özel Kadıoğlu Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı TuğçeKalaycıoğlu, Ramazan’da 17 saate varan oruç süresi boyunca zinde kalabilmek için yapılması gerekenleri ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
17.05.2018 Ramazan
Kan şekeri ve tansiyona dikkat
Kan şekeri ve tansiyona dikkat Beslenme ve Diyet Uzmanı Abdullah Mollamemişoğlu, Ramazan ayında kan şekeri düşmesine ve tansiyona dikkat edilmesi gerektiğini söyledi Mollamemişoğlu yaptığı açıklamada, Ramazan ayında normal beslenme düzeninin bozulduğunu, iftar ve sahur ile öğün sayısının sınırlandırıldığını anlatarak "Bu 2 öğün arasında yaşadığımız açlık sonucu doğal olarak metabolizma hızımız yavaşlamaya başlar...
16.05.2018 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Ramazanda Baş Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazanda baş ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.