Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir?
Ram Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayardaki Ram Nasıl Öğrenilir? Günümüzde ilerleyen teknoloji ile birlikte en çok ihtiyaç duyulan ve yaygın hale gelen işlemcilere denilmektedir. Cihazların içerisinde bulunan ve cihaza birçok yardımı dokunan bu parçalar bellek görevi görebilmektedir. Cihazlarda hızın en üst noktaya kadar çıkmasını sağlayabilecek boyuta kadar gelebilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararı ile ilgili olarak "AİHM'in Demirtaş'ın tahliyesini istemiş olması resmen çifte standarttır hatta iki yüzlülüktür. AİHM bu kararı iç hukuk yolları tüketilmeden alarak istisnai bir uygulama yapmıştır. Bunca çifte standarda daha fazla tahammül etmek mecburiyetinde olmadığımızın bilinmesini isterim. Tamamıyla bu adımlar siyasidir bunun da gerekçesini görüyoruz" dedi. Canlı yayında üniversite öğrencilerine müjdeyi veren Erdoğan, "2021'de lisan için burs ödemelerini 550 liradan 650 liraya, yüksek lisans için 1100 liradan 1300 liraya, doktora için 1650 liradan 1950 liraya çıkardık." dedi.
23.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyonla ilgili önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyonla ilgili önemli açıklamalar Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili; "Bizim kimsenin toprağında hakkında hukukunda gözümüz yoktur. Ama Suriye’de bize gelecek terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir.Bölgenin güvenliği bizim için esastır" dedi. Fırat’ın doğusuna operasyonla ilgili de konuşan Erdoğan “Son gelişmeler bizi bir müddet daha beklemeye itti. Hem PKK hem de DEAŞ'ı ortadan kaldıracak bir hareket tarzı izleyeceğiz” şeklinde konuştu.
21.12.2018 Gündem
Eski bilgisayarınızı Chromebook'a dönüştürün
Eski bilgisayarınızı Chromebook'a dönüştürün Eski bilgisayarınızı ücretsiz bir yazılımla, sadece Chrome kullanan hızlı bir ‘internet makinesine’ dönüştürmeniz mümkün... mümkün.
10.03.2016 Bilim ve Teknoloji