Rahibe

Rahibe

Son dakika rahibe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rahibe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rahibe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rahibe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rahibe gelişmeleri de dahil olmak üzere 246 rahibe haberi bulunmuştur. Tüm rahibe haberleri aşağıda listelenmiştir.
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü
2023’te 3 bine yakın tarihi eser ait oldukları topraklara döndü Yurt dışına yasa dışı yollarla kaçırılan tarihi eserler, Türkiye’ye getirilmeye devam ediyor. 2023’ün başından bu yana 2 bin 956 eser daha Türkiye’ye iade edilerek müzelerde koruma altına alındı.
20.06.2023 Gündem
115 yaşında öldü, uzun yaşamanın sırrını miras bıraktı!
115 yaşında öldü, uzun yaşamanın sırrını miras bıraktı! Dünyanın en yaşlı ünvanına sahip Fransız rahibe Andre 115 yaşında öldü. Ölmeden önce yaptığı konuşmada uzun yaşamanın sırrını miras bıraktı.
19.01.2023 Dünya
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor
14 dil bilen, 22 kitap yazan Süryani rahibe, Almanya'dan döndüğü köyünde tarım yapıyor Mardin'in Midyat ilçesinden 1985'te ailesiyle göç edip Almanya'ya yerleşen, bugüne kadar 22 kitap yazan ve 14 dil bilen Süryani rahibe Hatune Doğan (52), geçen yıl dönüş yaptığı memleketinde tarımla uğraşıyor.
5.09.2022 Yaşam
Kilisede gergin anlar! Rus yanlısı rahip, Ukraynalı rahibe haçla saldırdı
Kilisede gergin anlar! Rus yanlısı rahip, Ukraynalı rahibe haçla saldırdı Ukraynalı askerin cenaze töreninde Rusya yanlısı rahip, konuşmasında “Kremlin rejimi savaş suçu işliyor” ifadelerini kullanan Ukraynalı rahibe elindeki haçla saldırdı.
28.07.2022 Dünya
Fransa’da kilisede rahibe bıçaklı saldırı!
Fransa’da kilisede rahibe bıçaklı saldırı! Fransa’nın Nice kentinde kilisede rahibe bıçaklı saldırı düzenlendi. Olayda rahip ve saldırgana müdahale eden kilise görevlisi kadın yaralandı.
24.04.2022 Dünya
Dünyaca tanınan rahibe, 36 yıl sonra Midyat'a döndü
Dünyaca tanınan rahibe, 36 yıl sonra Midyat'a döndü Mardin'in Midyat ilçesindeki köylerinden, 15 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya göç eden, bugüne kadar yazdığı 22 kitap ve yaptığı insani yardım faaliyetleriyle Birleşmiş Milletler (BM) dahil olmak üzere birçok kurumdan ödül alan Hatune Doğan (51), doğduğu köy olan İzbırak'a kesin dönüş yaptı. Rahibe Doğan, 36 yıl sonra geri geldiği köydeki eski evlerini onarıp restorasyonunu tamamlarken, Avrupa'dan aileleriyle birlikte köye gelecek çocuklar için de bir yüzme havuzu inşa etti.
2.10.2021 Yaşam
'Anadolu'nun Pompeisi' Myra'dan tarih fışkırdı
'Anadolu'nun Pompeisi' Myra'dan tarih fışkırdı Antalya'nın Demre ilçesindeki Myra Antik Kenti'nde süren kazıların bu yılki bölümünde de önemli eserler bulundu. Myra-Andriake Kazıları Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik'in 'Anadolu'nun Pompeisi' olarak nitelendirdiği Myra'da geçen yılki kazılarda bulunan toprak heykelcik dizisinin devamı olan yeni heykelcikler ve eşyalar bu yılki kazılarda ortaya çıkarıldı.
6.10.2021 Kültür Sanat
Kanada'da kilise okulu bahçesinde 751 çocuğun cesedi bulundu
Kanada'da kilise okulu bahçesinde 751 çocuğun cesedi bulundu Kanada'nın Saskatchewan eyaletindeki Marieval Yatılı Kilise Okulu'nun bahçesinde bulunan kayıt dışı mezarlarda 751 çocuğa ait ceset kalıntıları tespit edildi
24.06.2021 Dünya
Kanada’da okul bahçesinde 215 çocuğa ait ceset bulundu
Kanada’da okul bahçesinde 215 çocuğa ait ceset bulundu Kanada’nın British Columbia eyaletine bağlı Kamloops kentinde, eski bir yatılı kilise okuluna ait arazide 215 çocuk cesedi kalıntılarının olduğu mezarlık bulundu.
29.05.2021 Dünya
Kanada'da skandal! Kilisede yetimleri istismar ettiler
Kanada'da skandal! Kilisede yetimleri istismar ettiler Kanada’nın Newfoundland-Labrador eyaletindeki St. John’s Roma Katolik Piskoposluk Kurumu, 1950’li yıllarda kiliseye ait yetimhanede kalan yetimleri istismar etmekten suçlu bulundu.
29.07.2020 Dünya
Karnı ağrıyan rahibe hamile çıktı
Karnı ağrıyan rahibe hamile çıktı İtalya’nın Sicilya Adası’nda görevli iki rahibenin hamile oldukları ortaya çıktı.
6.11.2019 Dünya
THY'den yeni ortaklık anlaşması
THY'den yeni ortaklık anlaşması Arnavutluk'un Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında kurulan ilk ulusal havayolu şirketi Air Albania'nın test süreci ve şirketin sertifikalandırılmasına ilişkin teknik şartların oluşturulmasının ardından Albcontrol, THY ve özel bir ortak arasında, şirketin işleyişi ile ilgili anlaşma imzalandı.
15.02.2019 Ekonomi
Duterte’den hizmetçiye taciz itirafı
Duterte’den hizmetçiye taciz itirafı Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, gençken bir hizmetçiye cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Duterte, ülkesinde sert şekilde eleştirildi. Kadın hakları örgütü Gabriela, "makamına yakışmayan" Duterte'ye istifa etmesi çağrısında bulundu.
31.12.2018 Dünya
Rahibeler kiliseden para çalıp kumarda yedi
Rahibeler kiliseden para çalıp kumarda yedi ABD’de iki rahibenin 10 yıl boyunca okuldan çaldıkları paraları Las Vegas’a gidip kumarda harcadığı ortaya çıktı.
12.12.2018 Dünya
'Eşcinsel rahip ve rahibeler görevi bıraksın!'
'Eşcinsel rahip ve rahibeler görevi bıraksın!' Papa Francis, eşcinsel eğilimi olan rahiplerin günahsız olması ya da din görevlisi pozisyonundan ayrılmalarının gerektiğini bildirdi.
3.12.2018 Dünya
'Ben tanrıyım' deyip 42 kişiye cinsel saldırıda bulundu
'Ben tanrıyım' deyip 42 kişiye cinsel saldırıda bulundu Kendisini tanrı olarak tanımlayan Güney Kore Kilisesi lideri, cinsel saldırı ve taciz suçlarından ötürü 15 yıl hapse mahkum edildi.
22.11.2018 Dünya
Nijerya'da 4 rahibe kaçırıldı
Nijerya'da 4 rahibe kaçırıldı Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da, 4 rahibe, kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldı.
27.10.2018 Dünya
‘Türkiye şantaja boyun eğmez’
‘Türkiye şantaja boyun eğmez’ Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, ABD ile ilişkiler konusunda hâlâ bir çıkış yolu bulunduğunu ancak tehdit, baskı ve zorlama yoluyla kimsenin Türkiye’yi dize getiremeyeceğini ifade etti.
30.08.2018 Siyaset
Vatikan'ın 'utancı' çocuk istismarcısı rahipler
Vatikan'ın 'utancı' çocuk istismarcısı rahipler ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yüzlerce Katolik rahibin binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkması, yıllardır devam eden tartışmayı yeniden su yüzüne çıkardı.
29.08.2018 Dünya
‘Olay rahibe  bağlı değil’
‘Olay rahibe bağlı değil’ Ekonomideki gelişmelerin rahip Brunson krizine bağlı olmadığını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu olay rahibe bağlı değil, çok daha derin ve köklü. Rahibi verirsen Türkiye kurtulmuş olur, yok öyle bir şey. Bırakılırsa ne olur? Dolar 2 lirayı mı düşecek?” dedi
16.08.2018 Siyaset
YouTube bile korktu, kaldırdı
YouTube bile korktu, kaldırdı Korku filmi The Nun’ın sadece altı saniye süren korkutucu tanıtımı, YouTube politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle yayından kaldırıldı.
16.08.2018 Dünya
Eski Budist rahibe 114 yıl hapis cezası
Eski Budist rahibe 114 yıl hapis cezası Tayland'da eski Budist rahip dolandırıcılıktan 114 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
9.08.2018 Dünya
Cesur pozlarıyla olay olan Hilal Cebeci rahibe oldu!
Cesur pozlarıyla olay olan Hilal Cebeci rahibe oldu! Sosyal medya hesabından paylaştığı cesur fotoğraflarla gündemden düşmeyen ünlü şarkıcı Hilal Cebeci, rahibe pozuyla ilginç bir paylaşıma imza attı.
31.07.2018 Magazin
ABD'li papaz Brunson cezaevinden çıktı
ABD'li papaz Brunson cezaevinden çıktı İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği,  casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve "sağlık  sorunları" dikkate alınarak cezası "ev hapsine" dönüştürülen ABD'li din adamı  Andrew Craig Brunson cezaevinden çıktı. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD’nin Türkiye’den iadesini istediği ve terör örgütleri adına suç işlediği iddiasıyla yargılanan ABD’li papaz Pastor Brunson’ın ev hapsine alınmasına ilişkin, “Memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
25.07.2018 Gündem
Fransa'da rahibin bebeği tokatlaması tepki çekti
Fransa'da rahibin bebeği tokatlaması tepki çekti Fransa'da vaftiz için kiliseye götürülen bir bebeğe tokat atan rahip, ülkede tartışma yarattı.
21.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rahibe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rahibe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.