Yasaklar ne zaman kalkacak? Uzman isim tarih verdi
Yasaklar ne zaman kalkacak? Uzman isim tarih verdi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs salgınında 3'üncü pikin yaşandığını belirterek, "Şu an 3'üncü pikin zirvesindeyiz, diyebiliriz. Ramazan geldiği için insanların hareketi biraz azalacaktır. Bazı ek kısıtlamalar ile vakalar, ayın 15'inden sonra düşecektir. Aşılama arttıkça vakaların azalışı devam edecektir. 'Çok endişeli miyiz' değiliz açıkçası; çünkü 2'nci pikte bundan daha az vaka olmasına rağmen hastanelerimizin yükü çok fazlaydı, kayıplarımız da çok fazlaydı, ağır vakamız çok fazlaydı" dedi.
9.04.2021 Yaşam
Prof. Dr. Sertoğulları uyardı: Şubat'ta yeni pik yaşanabilir
Prof. Dr. Sertoğulları uyardı: Şubat'ta yeni pik yaşanabilir Koronavirüs vaka sayılarında alınan tedbirlerle önemli düşüş ivmesi yakalanmasına rağmen son günlerde yeniden yaşanan hareketlilikle ilgili Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından uyarı geldi. Sertoğulları artan aile ziyaretleri ve konaklamalı tatil nedeniyle Koronavirüs vakalarında şubat ortalarından itibaren yeniden 'pik' yaşanabileceğini belirtti.
30.01.2021 Gündem
Prof. Dr. Faruk Aydın: Birinci dalganın ikinci pikindeyiz
Prof. Dr. Faruk Aydın: Birinci dalganın ikinci pikindeyiz Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Trabzon’un yanı sıra özellikle ilçelerde corona virüs vaka sayıların artış eğiliminde olduğunu belirterek, mesafe, maske ve el yıkamanın önemine dikkat çekti. Aydın, "Şehir olarak birinci dalganın ikinci pikindeyiz" dedi.
18.08.2020 Sağlık
Corona virüs ne zaman bitecek?
Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs tüm hızıyla Türkiye'yi etkisi altına almaya devam ederken virüsün ne zaman pik yapacağı ve her şeyin ne zaman normale döneceği merak konusu oldu.
13.04.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri