Pegıda

Pegıda

Son dakika PEGIDA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan PEGIDA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını PEGIDA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pegıda

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pegıda gelişmeleri de dahil olmak üzere 64 pegıda haberi bulunmuştur. Tüm pegıda haberleri aşağıda listelenmiştir.
Almanya Cumhurbaşkanı camiyi ziyaret etti: Hocam bana namazı göster
Almanya Cumhurbaşkanı camiyi ziyaret etti: Hocam bana namazı göster Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile eşi Elke Büdenbender, Münih’teki Penzberg Camisi’ni ziyareti etti. Cami imamı Benjamin İdris ve Penzberg İslam Cemaati Başkan Yardımcısı Gönül Yerli’den bilgi alan Steinmeier, vatandaşlarla da görüştü. Steinmeier cami imamı Bünyamin İdris'e İslamiyet, ezan ve namazla ilgili sorular sordu. İslamiyet'i anlatan İdris, daha sonra ezan okudu, namazın nasıl kılındığını Alman Cumhurbaşkanı'na gösterdi.
4.12.2019 Dünya
Hollanda'da İslamofobi: Cami önünde eylem!
Hollanda'da İslamofobi: Cami önünde eylem! Enschede kentinde İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi, Fas kökenlilerin gittiği caminin önünde gösteri düzenledi
2.10.2018 Dünya
Neo Nazileri izleyelim mi?
Neo Nazileri izleyelim mi? Almanya’da ırkçı şiddet olaylarının ardından sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin istihbarat servisi tarafından izlenmesiyle ilgili tartışmalar büyüyor
4.09.2018 Dünya
Polis neo-Nazilere bilgi sızdırdı
Polis neo-Nazilere bilgi sızdırdı Almanya’da göçmen karşıtı gösterilere neden olan Chemnitz kentindeki cinayetin ardından polisin, Iraklı zanlının tutuklama emrini aşırı sağcı gruplara sızdırdığı ortaya çıktı
30.08.2018 Dünya
Türkiye'den Hollanda'ya: En ahlaksız eylem!
Türkiye'den Hollanda'ya: En ahlaksız eylem! Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda'nın Rotterdam kentinde bir cami önünde iftar saatinde domuz eti mangal partisi düzenlenmesine izin verilmesini, "Bugüne kadar nefret suçları tarihinde görülmüş en ahlaksız eylem girişimidir bu. Bu derece ahlaksız bir eyleme yasal izin verilmesi de başka bir ahlak yoksunluğudur." ifadeleriyle eleştirdi.
6.06.2018 Dünya
Hollanda'da cami önünde domuz çevirmeye izin!
Hollanda'da cami önünde domuz çevirmeye izin! Aşırı sağcılar, iftar saatinde Rotterdam'da Diyanet'e bağlı Laleli Camii önünde mangal partisi düzenleyecek. Türk ve Müslüman örgütleri, aynı saatlerde cami çevresine çiçek bırakma eylemine imza atacak.
5.06.2018 Dünya
Domuz etli mangal eylemine karşı kampanya
Domuz etli mangal eylemine karşı kampanya Bir aktivist grubun başlattığı kampanyada, katılımcılar, PEGIDA'nın cami önlerinde yapmayı planladığı domuz etli mangal eyleminde kişi başına, kullanılacak et miktarına bir bedel biçerek kampanya hesabına bağış yapacak.
31.05.2018 Dünya
Ramazanda Türk camisi önünde domuz çevirmek isteyenlere yasak
Ramazanda Türk camisi önünde domuz çevirmek isteyenlere yasak Göç ve İslam karşıtı aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) örgütünün, Hollanda'nın Utrecht kentindeki Ulu Cami önünde yapmayı planladığı barbekü ve domuz çevirme etkinliği belediye tarafından yasaklandı.
26.05.2018 Dünya
Hollanda'da cami yapılması planlanan alana 23 haç diktiler
Hollanda'da cami yapılması planlanan alana 23 haç diktiler Hollanda'da Enschede kentinde, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi üyeleri, cami yapılması planlanan alanın üzerine 23 haç dikti.
10.03.2018 Dünya
Hollanda'da inşası süren camiye İslamofobik saldırı
Hollanda'da inşası süren camiye İslamofobik saldırı Hollanda'da, aşırı sağcı "ID Verzet" hareketi mensubu bir grup, Venlo kentinde yapımı süren Tevhid Camisi'nin çatısı ve minaresine çıkarak İslamofobik, ırkçı ifadelerin bulunduğu pankart astı.
2.09.2017 Dünya
AB yalan haberle mücadeleyi sertleştiriyor
AB yalan haberle mücadeleyi sertleştiriyor AB, yalan haber ve dezenformasyonla mücadele edebilmek amacıyla kurulan “East Stratcom” adlı birimin güçlendirilmesi kararı aldı. Ancak birimin yalan haberlerle mücadele eden ekibi sadece 10 kişiden oluşuyor.
17.06.2021 Dünya
"Müslümanların bu ülkeye katkısı yok. Merkel yüzünden Almanlar göç ediyor"
"Müslümanların bu ülkeye katkısı yok. Merkel yüzünden Almanlar göç ediyor" Almanya'da göç ve İslam karşıtı PEGIDA hareketinin kurucularından Lutz Bachmann bazı kesimler tarafından skandal olarak nitelendirilebilecek açıklamalara imza attı.
17.06.2021 Dünya
Merkel'den flaş İncirlik açıklaması
Merkel'den flaş İncirlik açıklaması Prag temasları sırasında, Ankara ile Berlin arasındaki İncirlik tartışması hakkında açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, “Alman vekiller İncirlik’i ziyaret etmek istiyorsa, edebilmeli...
17.06.2021 Dünya
Almanya Adalet Bakanı'na mermili tehdit!
Almanya Adalet Bakanı'na mermili tehdit! Almanya Federal Adalet Bakanı Heiko Maas'a mermili mesaj gönderildi. Maas'a 9mm'lik mermi gönderen aşırı sağcılar, bakanı yer, tarih ve saat vererek ölümle tehdit etti.
6.06.2016 Dünya
‘İyi futbolcu ama onun gibi komşu istemiyoruz’
‘İyi futbolcu ama onun gibi komşu istemiyoruz’ Almanya’daki aşırı sağcı AfD partisinin Genel Başkan Yardımcısı Gauland, “İnsanlar Boateng gibi birini komşu olarak istemiyor” dedi, ülkenin dört bir yanından tepki yağdı.
17.06.2021 Dünya
Alman ırkçılara Kinder ‘sürprizi’
Alman ırkçılara Kinder ‘sürprizi’ Aşırı sağcı Pegida hareketinin tepki gösterdiği Kinder çikolataları üzerindeki çocuk resimlerinin Alman milli takım futbolcularına ait olduğunu ortaya çıktı
17.06.2021 Dünya
Kinder çikolatalarında ırkçı partiye 'İlkay Gündoğan' sürprizi
Kinder çikolatalarında ırkçı partiye 'İlkay Gündoğan' sürprizi Almanya'da İslam karşıtı, aşırı sağcı Pegida hareketi, Kinder çikolatalarında beyaz olmayan çocukların resimlerinin kullanılmasına tepki gösterdi.
17.06.2021 Dünya
Merkel'in seçim bürosuna domuz kafası bırakıldı
Merkel'in seçim bürosuna domuz kafası bırakıldı Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Stralsund’daki seçim bürosunun önüne kimliği belirsiz kişilerce bir domuz kafası ile hakaret içerikli not bırakıldığı açıklandı...
14.05.2016 Dünya
Pegida liderini hacklediler
Pegida liderini hacklediler Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketini (Yurtsever Avrupalılar Batının İslamlaşmasına Karşı) kuran Lutz Bachmann’ın Twitter hesabı hack’lendi.
29.09.2021 Gündem
Pegida kurucusunun Twitter hesabını Türk hackerler ele geçirdi
Pegida kurucusunun Twitter hesabını Türk hackerler ele geçirdi Almanya’nın Dresden kentinde İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketini (Yurtsever Avrupalılar Batının İslamlaşmasına Karşı) kuran Lutz Bachmann’ın Twitter hesabı korsanlar tarafından ele geçirildi...
22.04.2016 Dünya
PEGIDA'nın kurucusu aleyhindeki dava başladı
PEGIDA'nın kurucusu aleyhindeki dava başladı Almanya’da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin kurucusu Bachmann, halkı kışkırtmak suçlamasıyla yargılanmaya başladı.
19.04.2016 Dünya
Göçmen karşıtlarından ‘Avrupa yürüyüşü’
Göçmen karşıtlarından ‘Avrupa yürüyüşü’ ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar’ (PEGIDA) hareketinin üyeleri, ilan ettikleri ‘vatanseverler günü’ kapsamında, Avrupa’nın 14 kentinde bugün gösteri düzenlemeye hazırlanıyor...
5.02.2016 Dünya
Dönercilere saldırdılar
Dönercilere saldırdılar Almanya’da yılbaşı akşamı yaşanan mülteci tacizlerine tepki şiddete dönüştü. Aşırı sağcılar Leipzig kentinde göçmenlerin işlettiği döner lokantalarına saldırdı
12.01.2016 Dünya
Merkel: Göçmen yasası sertleşebilir
Merkel: Göçmen yasası sertleşebilir Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayının ardından, Almanya Başbakanı Angela Merkel, suç işleyen sığınmacıların ülkeden sınır dışı edilebilmesini kolaylaştırmaya yönelik yasa değişikliği yapılabileceğini açıkladı.
9.01.2016 Dünya
Tacizciler sınırdışı ediliyor
Tacizciler sınırdışı ediliyor Almanya’nın çeşitli kentlerinde yılbaşı gecesi meydana gelen toplu taciz olaylarının yarattığı öfkeye Başbakan Merkel kayıtsız kalmadı. Merkel, sayıları bin civarında olan, Arap ve Kuzey Afrikalı oldukları düşünülen tacizcilerin tamamının sınır dışı edileceğini açıkladı.
8.01.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pegıda ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pegıda haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.