Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Özel sektör çalışanına 1000 lira destek
Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Özel sektör çalışanına 1000 lira destek Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. 1000 lira doğal gaz ve elektrik yardımı yapılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (kömür, odun) yardımı, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olsa dahi bu tutarın üzerinde bir ödeme yapılması halinde, 1.000 TL’yi aşan kısım ücret olarak gelir vergisi ve SGK primine tabi tutulacak. İşte çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
28.11.2022 Ekonomi
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira...
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira... Emekli, çalışan, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Başvuru yapanını hesabına yatıyor. 4 milyon haneye karşılıksız para ödenecek. Haziran ayı içerisinde başlatılan ve 4 milyon haneye ulaşacak olan yeni ‘Aile Destek Programı’nın kapsamı genişletildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret (5 bin 500 lira) tutarının üçte birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağkur emeklileri, Emekli Sandığı (memur) emeklileri SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.
26.07.2022 Ekonomi
İstifadan önce başka işe girmek... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal karar!
İstifadan önce başka işe girmek... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emsal karar! Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiriyor! İstifa ile ilgili Yargıtay'dan emsal bir karara imza atıldı. İstifa öncesi başka bir işe kabul edilmek haklı fesih mi? Maaşı eksik yatan ve kalan kısmı elden verilen işçi, sigorta priminin aldığı maaşın altından yatmasının haksızlık olduğunu öne sürerek istifa edip dava açtı. Ancak iş yerinde çalışmakta iken başka bir işe başvurduktan sonra kabul edilince iş sözleşmesini feshetti. Yüksek Mahkeme, fesih için haklı sebepleri bulunan bir işçinin, fesih tarihinden sonraki işsizlik sürecini ve geçim koşullarını nazara alarak, fesihten önce başka bir işe başvurmuş olması ve bu başvurusunun kabul edilmesi feshin kötü niyetli olduğu sonucunu doğurmayacağına dikkat çekti.
19.02.2022 Çalışan Hakları