Milyonlarca öğrenci ve veliyi kapsıyor! Zam oranı netleşti
Milyonlarca öğrenci ve veliyi kapsıyor! Zam oranı netleşti Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Zam oranı belli oldu. Özel okulların zam oranı yüzde 36 olarak netleşti. Bu oran sadece eğitim ücretini kapsıyor. Yemek, kırtasiye gibi hizmetlerde ücret artışının ne olacağı henüz belli değil ve veliler bu konuda tedirginler. Bu yılı “fedakârlık yılı” olarak kabul eden özel okullar, velilerin bütçesinin rahatlaması için KDV indirimi yapılmasını talep ediyor. Kolejlerde en fazla yüzde 36 zam yapılabilecek. Ancak yüzde 25-30 oranında zam yapmayı düşünen okullar da var. Yine pek çok özel okul, burs ve indirimlerle velilere avantajlar sunmaya da devam edecek. Mevcut ücrete yüzde 36 zam olursa nasıl rakamlar ortaya çıkar diye bir hesaplama yaptık. Özel okullarda eğitim ücretleri, eğitim kademesine, bulunduğu il ve ilçeye göre değişiyor. İlkokulda rakamlar ortalama 50 bin TL’den başlıyor. Yüzde 36 zam gelirse bu okulların ücreti 68 bin TL’ye çıkacak. Ortaokul ve liselerde de ise eğitim ücreti 60 bin TL’den başlıyor. Zamla rakam 81 bin 600 TL’ye ulaşacak. Yabancı kolejler başta olmak üzere sınavla öğrenci alan okullarda ise rakamlar daha yüksek. Öyle ki bu konuda her yıl rekoru elinde tutan Robert Kolej’de bu yıl eğitim ücreti 130 bin TL’den başlıyordu, 7 gece pansiyonlu ve 10 taksit olması durumunda 215 bin 900 TL’ye kadar çıkıyordu. Şimdi okul yüzde 36 zam yaparsa eğitim ücreti 176 bin 800 TL’den başlayacak, 293 bin 624 TL’ye kadar ulaşabilecek.
14.01.2022 Eğitim
Milyonlarca veli merak ediyor! Ücret iadesi alınabilecek mi?
Milyonlarca veli merak ediyor! Ücret iadesi alınabilecek mi? Corona virüs salgını sonrası uzaktan eğitim sistemine geçildi. Yeni sistem anaokullarından üniversitelere kadar uygulanmaya başlandı. Bu yeni sistem de beraberinde bazı sorunları getirdi. Bunların başında özel kurumlarda eğitim gören öğrencilerin durumu geliyor. Ödeme yapmaları gerekli olacak mı? Ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? Anasınıfına giden öğrenciler için de benzer bir durum geçerli. Detaylar haberimizde...
18.05.2020 Eğitim
İndirim isteyen velilere büyük şok! Öfkeli yönetici öğrencileri sildi
İndirim isteyen velilere büyük şok! Öfkeli yönetici öğrencileri sildi Korona nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçen özel bir okul grubu ile bir grup veli arasında geçen hafta ilginç bir olay yaşandı. Aileler, uzaktan eğitimde bazı hizmetleri alamadıklarını belirterek ödedikleri ücretten bir miktar indirim talep etti. Velilerin talebine öfkelenen okul yönetiminin kararı sert oldu. Kalan ayların tüm parasını iade eden okul, öğrencilerin kaydını sildi ve velileri e-okul sisteminden attı. Duruma tepkili olan veliler, dava açmaya hazırlanıyor.
12.05.2020 Gündem
Özel okul fiyatları açıklandı!
Özel okul fiyatları açıklandı! Özel okulların ücretleri bulunduğu yere göre ortalama yıllık 20.000 TL’den başlıyor, 128.000 TL’ye kadar çıkıyor Servis, yemek,kitap, kıyafet gibi masrafları da hesaba katınca ev ve araba fiyatını gözden çıkarmanız gerekiyor.
17.04.2019 Eğitim