Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor
Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor Enfeksiyon ve organ yetmezliği ile seyreden oldukça önemli bir sağlık sorunu olan sepsis, hastane yatışları içinde en ölümcül durumlardan bir tanesi olarak biliniyor. Her yaş grubunda ortaya çıkabilen bu hastalık nedeniyle dünyada her yıl 11 milyon kişinin yaşamını kaybettiğini söyleyen Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, “Dünyada her yıl 47-50 milyon kişide sepsis gelişmektedir ve ortalama 2,8 saniyede 1 kişi sepsis nedeniyle hayatını kaybediyor. Sağ kalanların ise yaklaşık yüzde 50’sinde ömür boyu fiziksel veya psikolojik bozukluk oluşuyor” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor!
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor! Sinirleri yatıştırdığı, ruhsal bozukluklara iyi geldiği düşüncesiyle rağbet gören "kardeş kanı" bitkisinin, organ yetmezliği sonucu hayati tehlike oluşturduğu belirlendi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim İdare Sorumlusu Doç. Dr. Gülşen Çığşar kardeş kanı bitkisime yönelik yaptığı açıklamada "Hastanın kanında ve idrarında yüksek miktarda kadmiyum ve mangan çıktı. 'Kardeş kanı' ismiyle satılan ürün incelediğinde onda da yüksek miktarda kadmiyum ve mangan bulunduğu görüldü. İnternette ürünün her derde deva olmasıyla ilgili bilgiler bulunmakta ama bu ürün sebebiyle şu an hastamızda böbrek ve karaciğer yetmezliği var. Türkiye'de bu adla satılan ürün, tamamen okyanustan çıkarılan mercan kayaları. Bu da ciddi bir zehirlenme riski yaratmakta" dedi.
14.06.2021 Sağlık
Yazar ve yayıncı İsmail Kazdal vefat etti
Yazar ve yayıncı İsmail Kazdal vefat etti Dini kategorilerde eserler kaleme alan yazar İsmail Kazdal (85) çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.
12.12.2020 Kültür Sanat
Kafanıza göre ilaç kullanmayın!
Kafanıza göre ilaç kullanmayın! Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr...
29.01.2015 Sağlık