Kadınlarda cinsel isteksizlik neden olur?
Kadınlarda cinsel isteksizlik neden olur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Kadınlarda cinsel isteksizlik neden olur? Kadınlarda cinsel isteksizlik, karşı cinse karşı fantezi ve cinsel isteğin olmamasıdır. Birçok sebeple olabilir, evlilikteki çatışmalar, depresyon, yaş, hormonal sebebler gibi birçok durum sebebiyet verir.
17.02.2016 Sağlık
G noktası büyütme ameliyatı ve orgasm aşısı
G noktası büyütme ameliyatı ve orgasm aşısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; G noktası büyütme ameliyatı ve orgasm aşısı Kadınlarda vajinanın üstünde bulunan, kadın genital yapısında labia minor (içdudak) dediğimiz yerin üst birleşiminde olan erektil organakli toris denir. İşlevi cinsel haz alınmasıdır. Üzerinde ortalama 4000 sinir sonlanmaktadır. Bu rakam tüm organlardaki sinir hücresi sonlanmasından fazladır. Kadınların G NOKTASI ile birlikte en çok haz aldıkları bölgedir.
17.02.2016 Sağlık
Gebelik takibinde yapılan tarama testleri nelerdir?
Gebelik takibinde yapılan tarama testleri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Gebelik takibinde yapılan tarama testleri nelerdir? Gebelik bir anne adayı için bebeğiyle arasındaki bağı sağlamlaştıran tatlı bir süreçtir. Bu süreçte anne adayımızı bekleyen bir kaç tarama testi vardır.Bu testler bebeğin Downsendromu gibi genetic bir kaç hastalığın saptanmasında bize yol gösterici olur. Gebelik sürecindeki tarama testleri 24.haftaya kadar devam etmektedir.
17.02.2016 Sağlık
Vajinismus tedavisi nasıl yapılır?
Vajinismus tedavisi nasıl yapılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Vajinismus tedavisi nasıl yapılır? Vajinismus cinsel tedaviler açısından en yüz güldürücü cinsel sorunlardan birisidir. Ancak son yıllarda yetersiz, başarısız psikoterapi ve/veya, cinsel tedavi uygulanmış kadınların tedavi motivasyonları düşük, düzelme umudunu kaybetmiş zor vakalar haline geldiğini de görmekteyiz.
17.02.2016 Sağlık
Vajinismus nedir? Kimler de görülür?
Vajinismus nedir? Kimler de görülür? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Vajinismus nedir? Kimler de görülür? Vajinanın girişindeki kasların istem dışı kasılarak cinsel birleşmenin acılı veya imkansız olarak algılanmasına denir. Yani kadın bedeninin ve ruhunun penis vajina birlikteliğini içeren cinselliği reddedişi olan vajinismus, aşk kasları adı verilen pelvic taban kaslarının istemsiz ve anlık kasılması olarak tanımlanır.
17.02.2016 Sağlık
Lazerle genital bölgede renk açma
Lazerle genital bölgede renk açma Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Lazerle genital bölgede renk açma Genital bölge değişik nedenlerden dolayı zamanla koyulaşabilir, siyahlaşabilir, kararma sorunları ile karşı karşıya gelebilir. Böyle durumlarda lazer hem labia major (dışdudak) hem de iç dudaklara uygulanır. Lazer ile uygulanan renk açmaya labial whitening denir.Bu ameliyat ile aynı zamanda genital bölge sıkılaştırması yapılabilir.
17.02.2016 Sağlık
Kızlık zarı tamiri
Kızlık zarı tamiri Kızlık zarı tamiri
17.02.2016 Sağlık
Labioplasti “iç dudak estetiği“
Labioplasti “iç dudak estetiği“ Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Labioplasti “iç dudak estetiği“ Vajen girişinde normalden BÜYÜK, KIRIŞIK ve SARKMIŞ durumlarındaki genital iç dudakların kesilerek estetik olarak küçültülmesi ameliyatlarına LABİOPLASTİ denir.İç dudak estetiği de denir.İç dudakların normalden büyük ve geniş olması, doğuştan olabildiği gibi ergenlik döneminde de olur. Kişiden kişiye bu durum değişebilir. Kronik enfeksiyon tablosu, genetic nedenler, hormonal nedenler, yapılan doğumlar iç dudakların büyük ve sarkık olmasına sebebiyet verebilir.
17.02.2016 Sağlık
Kızlık zarı
Kızlık zarı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Kızlık zarı Kızlık zarı; diğer adıyla hymen, vajen girişinden 1.5cm içeride bulunmaktadır. Bu ince perdenin ortası adet kanamasının akması için açık ve deliktir ve vajina girişini tamamen kapatmaz. Bu deliğin şekli ve yapısı kızlık zarının tiplendirilmesinde kullanılır. Kızlık zarının yapısı, yeri her kadında farklıdır. Kızlık zarı yapısına, şekline göre ilk ilişki sonrası kanama miktarı da değişebilir.
17.02.2016 Sağlık
Lazerle vajina daraltma
Lazerle vajina daraltma Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert cevaplıyor; Lazerle vajina daraltma Vajina dokusu ilerleyen yaş, normal doğum, cinsel ilişki, sigara kullanımı, genetic olarak bağ dokusunu yapısının kötü olmasından dolayı genişler. Vajinal daraltma cerrahi ve lazerle yapılabilir. Son yıllarda lazerle vajen daraltma popular estetik ameliyatlardan biri haline gelmiştir.
17.02.2016 Sağlık