Omuz Ağrısı

Omuz Ağrısı

Son dakika omuz ağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan omuz ağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını omuz ağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Omuz Ağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan omuz ağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 omuz ağrısı haberi bulunmuştur. Tüm omuz ağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyaca ünlü model göğüslerinin büyümesini durduramıyor! Gören estetik sanıyor ama gerçek başka
Dünyaca ünlü model göğüslerinin büyümesini durduramıyor! Gören estetik sanıyor ama gerçek başka Ünlü Onlyfans modeli Pamelia göğüslerinin büyümesini durduramıyor. Genç kadının göğüsleri her sabah bir daha büyüyor.
24.01.2023 Televizyon
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Gençlerde omuz çıkığı daha zor iyileşiyor
Gençlerde omuz çıkığı daha zor iyileşiyor Omuz çıkığı şikayetlerinde en çok rastlanan yaşın 20’li yaşlar olduğuna değinen Prof. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Omuz çıkığı çoğunlukla spor travmalarından sonra oluşuyor. Özellikle 20 yaş ve altında çıkığın tekrarlama ihtimali yüzde 95’lerdedir. Tekrarlayan Omuz çıkmalarını genellikle yüzerken ve gece yatarken yapılan normal aktiviteler sırasında da görüyoruz. Yüzme, futbol ve basketbol olarak bahsettiğimiz sportif aktiviteler çıkığın tekrarı için risk teşkil ediyor” dedi.
9.09.2022 Sağlık
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir?
Kök hücre ve PRP tedavileri arasındaki farklar nelerdir? Günümüzde sıklıkla merak edilen tedavi yöntemleri kök hücre ve PRP’dir. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu bu iki tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
9.02.2022 Sağlık
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor!
Kadınlarda sık görülüyor! Uyku sorunlarına ve hareket kısıtlılığına neden oluyor! Donuk omuz sendromu, yasam kalitesini etkileyen ve günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getiren önemli hastalıklardan biri. Bu sendrom, ağrıyı takiben omuzda başlayan hareket kısıtlılığı dinlenirken bile geçmeyen, uyku başta olmak üzere hayat kalitesini düşüren rahatsızlıklardandır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır donuk omuz sendromu hakkında bilgi vererek, belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Dikkat! Tanı ve tedavi gecikirse kireçlenme başlıyor!
Dikkat! Tanı ve tedavi gecikirse kireçlenme başlıyor! Tıp literatüründe omuzda rotator manşet yırtığı olarak adlandırılan omuz kas yırtıkları, akut travmatik ve kronik yırtıklar şeklinde oluşuyor. Omuzda üzerine düşme sonrası hastalar genelde acil servise gitmekte fakat hastalarda kırık çıkık olmadığı söyleniyor ama hastanın ağrısı ve hareket kısıtlığı devam artarak devam ediyor, doğru tanı konulamadığı için zaman kaybedilebiliyor böyle bir durumda ortopedi kliniğine gidilerek detaylı muayene ve tetkik yaptırılması gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, operasyon sonrası omzun eski sağlığına kavuşmasının mümkün olduğuna dikkat çekerken, tanı ve tedavide gecikilmesi durumunda ise yırtığa bağlı kireçlenme başlayacağı için uyarıda bulunuyor.
15.12.2021 Sağlık
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor!
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor! Donuk omuz sendromunun, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile belirti verdiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Bukan Arıca, “Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir. Omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması, iltihaplanması ve eklem içi sıvının azalmasına bağlı olarak eklem hareketinin sınırlanması sonucunda meydana gelir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
Günlük aktiviteler omuz çıkığına neden olabilir
Günlük aktiviteler omuz çıkığına neden olabilir Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Jotyar Ali, tekrarlayan omuz çıkığı tanı ve tedavisi hakkında bilgiler verdi. Op. Dr. Ali, “ Omuz eklemi humerus başı (kol kemiği) ve glenoid (kürek kemiğinin eklem kısmı) arasındaki eklemdir. Bu eklemi omuz bağları ve eklem kapsülü sarar. Omuz çıkığı bu eklemin bütünlüğünün bozulmasına denir. Omuz eklemi en geniş hareket aralığına izin veren eklemlerden biridir. Buna bağlı olarak çıkma sıklığı en yüksek olan eklemdir. Omuz çıkığı genellikle büyük travmalar sonucu oluşuyorken, bazı hastalarda günlük aktiviteler sırasında da gelişebilir. Omuz çıkıklarının çoğu öne doğru çıkıklardır ki bu çıkıklar kolun açık pozisyondayken dışa doğru dönmeye neden olan travmalara bağlı gelişmektedir” dedi.
5.11.2021 Sağlık
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor!
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor! Cep telefonu ve bilgisayar önünde uzun zaman geçirmek duruş bozukluklarına neden oluyor. Bunların en başında da boyun düzleşmesi geliyor. Boyun ağrıları yaşayanların büyük çoğunluğunda boyun düzleşmesinin görüldüğünü belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Molaali, sorunun tedavi edilmemesi halinde kişide yaşam kalitesinin olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.
9.09.2021 Sağlık
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış Son yapılan araştırmayla pandemi döneminde çocuklarda miyop gelişme risk oranının yüzde 17’den yüzde 28’e çıktığını belirten Doç. Dr. Göktuğ Demirci “2050 yılında dünyadaki miyop sayısının 1,4 milyardan 5 milyar insana çıkacağı düşünülüyor. Miyopiye karşı günümüzde 3 yeni yöntem geliştirildi. Bunlar göz doktorları tarafından hazırlanan bir damla, multifokal gözlük ve özel miyopi için geliştirilmiş kontakt lenslerdir. Bu 3 yönteminde birbirine üstünlüğü ve dezavantajları mevcut, dolayısıyla hastalar kişisel olarak değerlendirilerek aile ile çocuklar için ortak bir yöntem belirlenmelidir” dedi.
24.08.2021 Sağlık
Kadın kalbi ihmal ediliyor! İşte büyük risk!
Kadın kalbi ihmal ediliyor! İşte büyük risk! Kalp hastalıkları denilince akla ilk olarak erkekler gelir. Oysaki erkeklerde kalp krizi riski ve görülme sıklığı daha fazla olsa da kalp krizine bağlı ölüm oranı kadınlara göre daha az görülüyor. Çünkü kadın kalbinin verdiği işaretler çok farklı. 2018'de yayınlanan kapsamlı bir rapor, bilimsel araştırmalara kadınların yeterince dahil edilmediğini, yetersiz teşhis edildiğini, yetersiz tedavi edildiğini ve iyileşme sürecinde yeterince desteklenmediğini gösterdi. Bu raporda aynı zamanda kadınların yüzde 78'inde erken kalp krizi uyarı işaretlerinin sağlık sistemi tarafından gözden kaçırıldığı da görüldü. Yani acil bir kalp sorunu yaşayan bir kadının yanlış teşhisle evine gönderilme olasılığı bir erkeğe kıyasla kat ve kat fazla oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Utku Zor kadın kalbiyle erkek kalbinin farklarını anlattı.
9.08.2021 Sağlık
Parkinson genç yaşta görülüyorsa sebebi genetik olabilir
Parkinson genç yaşta görülüyorsa sebebi genetik olabilir Parkinson hastalığının titreme, hareketlerde yavaşlama gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Başak Bolluk Kılıç, "Genç yaşlarda görülüyorsa genetik nedenler düşünülebilir" dedi.
19.04.2021 Sağlık
Çok önemli uyarı! Tedavi edilmezse felç edebilir!
Çok önemli uyarı! Tedavi edilmezse felç edebilir! İnsan vücudundaki en hareketli eklem olan omuz aynı zamanda hareket açıklığı nedeniyle de yaralanmaya en yatkın bölgeler arasında yer alıyor. Önemli bir işlevi olan bu bölgenin sağlığı ihmal edilebiliyor. Özeliklle pandemi sürecinde evlerde geçirilen vaktin artması ile beraber gelen hareketsizlik bu tarz soruları daha çok tetikledi. Omuz ağrılarının yaygın görülmesinin en önemli nedenlerinden biri, omuz ekleminin karmaşık anatomik yapısı ve sık kullanılan bir eklem olması olduğunu dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, ağrıların dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
23.03.2021 Sağlık
“Osteopati tedavisinde hastalık yoktur, hasta vardır”
“Osteopati tedavisinde hastalık yoktur, hasta vardır” Osteopatinin vücudun her noktasına uygulanabileceğini ve özellikle omurga problemlerinde kullanılmakta olduğunu aktaran Fizyoterapist Arş. Gör. Fatih Özyurt, tedavi yöntemleri ve süreci hakkında dair açıklamalarda bulundu. Özyurt, “Osteopati tedavisinin temel ilkesine göre hastalık yoktur, hasta vardır. Bu nedenle osteopati yöntemleriyle hastalar sadece tedavi edilmemekte aynı zamanda bütüncül yaklaşımlarla sorunun ana kaynağı da bulunabilmektedir” diye konuştu.
15.03.2021 Sağlık
Ayak ağrınızın sebebi DVT olabilir!
Ayak ağrınızın sebebi DVT olabilir! Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, derin ven trombozu (DVT) hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
12.03.2021 Sağlık
Karlı ve buzlu havada dikkat edilmesi gerekenler!
Karlı ve buzlu havada dikkat edilmesi gerekenler! Kış mevsiminin yoğun yaşandığı bugünlerde karlı ve buzlu havada yürümek oldukça zorluyor. Yolların ve kaldırımların buz pistine dönmüş olması düşmelere bağlı sakatlanmaları da beraberinde getiriyor. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. öğretim üyesi Humam Baki, karlı havada dikkat edilmesi gerekenleri anlattı ve düşmelere bağlı sakatlanmalar hakkında uyarılarda bulundu.
17.02.2021 Sağlık
Mahmut Tuncer hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu...
Mahmut Tuncer hastaneye kaldırıldı! Sağlık durumu... Ünlü türkücü Mahmut Tuncer, dün gece yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Eşi Işıl Tuncer, ünlü türkücünün sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
2.02.2021 Magazin
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor!
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor.
2.02.2021 Sağlık
Omuz ağrısı en çok ev kadınlarında ve sporcularda görülüyor
Omuz ağrısı en çok ev kadınlarında ve sporcularda görülüyor Uzman Fizyoterapist Özge Tahran, omuz ağrılarının sebeplerine yönelik ipuçlarını aktardı. Ev kadınları ve bazı sporcularda omuz ağrılarına sıkça rastlandığını belirten Tahran, tedavide öncelikli yöntemin; ters hareketten kaçınmak, dinlenmek ve fizik tedavi uygulamak olduğunu söyledi.
28.11.2020 Sağlık
Omuz sıkışma sendromunda tedavi yöntemleri
Omuz sıkışma sendromunda tedavi yöntemleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Dr. Berrin Akpınar, omuz sıkışma sendromu hakkında bilgi verdi.
30.09.2020 Sağlık
"Çocuğunuz Ekrana Bakma Sendromu’na yakalanabilir”
"Çocuğunuz Ekrana Bakma Sendromu’na yakalanabilir” Pandemi döneminde çocuklarda ‘Ekrana Bakma Sendromu’nun arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Göktuğ Demirci “Bu sendromun en önemli belirtileri kuru ve tahriş olmuş gözler, göz yorgunluğu, baş ağrıları, kelimelerin ekranda hareket etmesi ile sırt, boyun ve omuz ağrısıdır. Ayrıca bu dönemde hem miyopi hem de mavi ışığa maruziyet artıyor. Bu nedenle çocuğuna bilgisayarı yasaklamayın, doğru şekilde kullanmasını öğretin” dedi.
16.09.2020 Sağlık
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir'
'Donuk omuz sendromuna en kesin çözüm tıbbi tedavidir' Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Donuk omuz sendromunun kendi kendine geçme ihtimali olmasına karşın en kesin çözüm tıbbi tedavidir. Donuk omuzun tedavisinde öncelikli olarak fizik tedavi tercih edilir" dedi.
6.08.2020 Sağlık
Donuk omuz sendromu, hareketleri kısıtlıyor
Donuk omuz sendromu, hareketleri kısıtlıyor Bazı ağrılar oldukça inatçıdır ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Özellikle de eklem ağrıları, günlük aktiviteleri dahi yapamaz hale getirebilir. Bu hastalıkların başında ise donuk omuz sendromu geliyor.
1.07.2020 Sağlık
Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz
Ozon ile ağrılarınızı azaltabilirsiniz Uzm. Dr. Figen Atak, diz ve diğer eklemlere uygulanan ozon gazı enjeksiyonun ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olduğunu belirtti.
25.06.2020 Sağlık
'Boyun düzleşmesi ile boyun fıtığı karışabiliyor'
'Boyun düzleşmesi ile boyun fıtığı karışabiliyor' Boyun düzleşmesi ve boyun fıtığının belirtilerinin birbirine çok yakın olabildiğine dikkat çekerek 10 kişiden 7’sinin hayatının belli döneminde boyun ağrısı yaşadığını dile getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yaltırık, her boyun ağrısının boyun fıtığına işaret etmediğini ve ağrının kaynağının tek başına boyun düzleşmesi olabileceğini söyledi.
24.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Omuz Ağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki omuz ağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.