Omurga Eğriliği

Omurga Eğriliği

Son dakika omurga eğriliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan omurga eğriliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını omurga eğriliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Omurga Eğriliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan omurga eğriliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 47 omurga eğriliği haberi bulunmuştur. Tüm omurga eğriliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti!
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti! Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelerek ilaç yazdırmak isteyen 63 yaşındaki Alime Topuz, 3o yıllık derdinden Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy ile tanışmasıyla kurtuldu. Beyin Cerrahı Özsoy, "Sakat kalma ihtimali vardı" dedi.
20.03.2024 Yaşam
Arka cepte taşınan cüzdan omurga eğriliği yapıyor
Arka cepte taşınan cüzdan omurga eğriliği yapıyor Türkiye’deki erkeklerin cüzdanlarını genellikle arka ceplerinde taşımayı tercih ettiklerini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Arzu Dinç Yavaş,arka cepte taşınan cüzdanların omurga eğriliğine neden olduğunu söyledi. Sürekli arka cepte taşınan cüzdanın oturma bozukluğuna neden olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Yavaş, “Bu durum ilk başta kalça ve bacakta derin ağrı, uyuşma, karıncalanmaya neden olur. Tedavi edilmez ve hâlâ arka cepte cüzdan taşınmaya devam edilirse durum, yürüme bozukluğu ve omurga eğriliğine kadar ilerleyebilir” dedi.
11.12.2022 Yaşam
Pilates randevularında boş yer bulunmuyor
Pilates randevularında boş yer bulunmuyor Zayıflamak ve omurga ağrılarıyla mücadele etmek isteyenlerin kadın-erkek fark etmeksizin pilatese ilgi duyduğunu belirten Pilates Eğitmeni Ebru Sönmez; “İnsanlar, yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber vücutlarının sıkılaşmasını istiyor ve yazlık kıyafetlerini üzerlerinde görmek için can atıyor” dedi.
2.05.2022 Sağlık
Bu hastalıklar ergenlik döneminde daha çok görülüyor
Bu hastalıklar ergenlik döneminde daha çok görülüyor Omurga Eğriliği ve Kamburluk hastalığının bilinenin aksine yaşlılarda değil ergenlik döneminde daha çok görüldüğüne dikkat çeken Özel Denizli Cerrahi Hastanesi hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Burkay K. Kaçıra aileleri uyararak konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Skolyoz tedavinizi ertelemeyin!
Skolyoz tedavinizi ertelemeyin! Toplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Doç. Dr. Onur Yaman, “1- 30 Haziran Skolyoz Farkındalık Ayı”nda skolyoz ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
4.06.2021 Sağlık
Omurga eğriliği olan çocuklara 'manyetik çubuk' tedavisi
Omurga eğriliği olan çocuklara 'manyetik çubuk' tedavisi Erzurum'da, vücutta şekil bozukluğuna neden olan omurga eğriliği bulunan 10 yaş altı çocuklar, devletin sağladığı imkanlarla vücutlarına takılan manyetik çubuklarla şifa buluyor.
27.04.2021 Sağlık
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı!
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı! Uzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, çocukluk çağında görülen duruş bozukluklarının psikolojik problemlere de yol açabileceğine dikkat çekti. Körtelli, çocuklarda fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklı duruş bozuklarının yaygın olarak görüldüğünü belirterek, tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
25.03.2021 Sağlık
Skolyoz kalp ve solunum yetmezliğine neden oluyor
Skolyoz kalp ve solunum yetmezliğine neden oluyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında 'omurga eğriliği' olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
30.10.2020 Sağlık
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor'
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor' Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür(duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir. Çocuğunuz ağrıdan bahsediyorsa, çocuğunuzu incelediğiniz zaman herhangi bir asimetri gözlemliyorsanız doktorunuzdan postür analizi yapmasını istemelisiniz” dedi.
30.07.2020 Sağlık
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var Kifoz yani kamburluğun ergenlik dönemindeki erkek çocuklarında daha fazla görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ruhan Özer, “Skolyoz ise genç kızlarda erkek çocuklarına göre 8 kat daha fazla görülür. Egzersiz, postür problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir” dedi.
24.06.2020 Sağlık
6 yaşındaki Cihan, ameliyat olamazsa felç kalacak
6 yaşındaki Cihan, ameliyat olamazsa felç kalacak Adana’da, Süphan Taş (45) ve Remziye Taş (41) çiftinin 6 yaşındaki oğulları Cihan Taş (6), skolyoz (omurga eğriliği) hastalığıyla mücadele ediyor. Oğlunun her biri 260 bin lira olan 5 ameliyatı olmaması halinde felç kalacağını söyleyen baba Süphan Taş, "Oğlum gözümün önünde eriyor. Bize yardım eli uzatsınlar" dedi.
22.06.2020 Sağlık
Duruş bozukluğu 'skolyoz' işareti olabilir
Duruş bozukluğu 'skolyoz' işareti olabilir Skolyoz hakkında bilgilendirmede bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, “Çocuklarda kötü duruş, omuz seviyeleri arasında eşitsizlik, bel çukurlarındaki asimetri, bel kemiğinde bir tarafın öne çıkıntı yapması, kürek kemiğinde tümsek görünümü, elbiselerin vücuda tam olarak oturmaması ve kızlarda eteğin yukarı doğru çekilmesi gibi belirtiler görüldüğünde skolyoz ihtimali düşünülerek vakit kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi.
19.06.2020 Sağlık
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı Çocuklarda küçük yaşlarda cep telefonu ve tablet kullanımı omurgada şekil bozukluklarına, skolyoza ve ağrılara neden oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre teknolojik cihaz kullanımının artmasıyla son 2 yılda çocuklarda omurga ağrıları için doktora başvurma oranı yüzde 40 arttı.
31.12.2019 Sağlık
Ekran bağımlılığı kas ve iskelet sistemini olumsuz etkiliyor
Ekran bağımlılığı kas ve iskelet sistemini olumsuz etkiliyor Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Acar, gelişme çağındaki çocuklarda ekran bağımlılığı sonucu çeşitli sorunların ortaya çıktığına dikkat çekti. Dr. Acar, "Ekran başında uzun zaman geçiren çocukların diğer çocuklara göre yapılan çalışmalarda üst kol gövde ve dirsek bölgesinde bulunan kasları daha az kullandıkları tespit edilmiştir. Bu da özellikle ilkokul döneminde okula başlayan çocuklarda okuma yazmada zorluklara sebep olmaktadır" dedi.
8.10.2019 Sağlık
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi
THY'nin pilot ilanına yoğun ilgi Türk Hava Yolları'nın (THY) kendi pilotunu yetiştirdiği Uçuş Akademesi'ne üniversite mezunlarının pilot olmak için başvuruları dünden itibaren başladı. 29 Ağustos 2019 saat 15.00’a kadar yayında kalacak olan yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayı ilanı üniversite mezunlarından yoğun ilgi görüyor. THY başvuruları kabul edilmeyecek sağlık şartlarını da detaylı açıkladı.
11.06.2019 Ekonomi
En çok kız çocuklarında görülüyor! Bu belirtilere dikkat!
En çok kız çocuklarında görülüyor! Bu belirtilere dikkat! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Yavuz Sağlam, "Kız çocuklarında daha sık görülen skolyozun 5 yaş altında oluşmaya başlaması durumunda, gelişebilecek göğüs kafesi sıkışıklığı ile kalp, akciğer fonksiyonları etkilenebilmektedir" dedi
8.06.2018 Sağlık
Her 30 çocuktan birini tehdit eden hastalık!
Her 30 çocuktan birini tehdit eden hastalık! Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, hastalığın sinsi bir şekilde ilerlediğini belirterek aileleri uyardı. Yılmaz, "Aileler, 10-15 yaş arasında çocuklarının sırtlarını ve duruşlarını izlemeli, şüphe durumunda hekime başvurulmalıdır" dedi
4.06.2018 Sağlık
Devlet korkuyor özel 150 bin lira istiyor
Devlet korkuyor özel 150 bin lira istiyor Doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası olan 12 yaşındaki Nisanur Bayındır’ın babası, ameliyatın risk taşıması nedeniyle doktorların operasyonu yapmaya çekindiğini belirterek isyan etti.
12.04.2018 Gündem
Yürüteç omurga eğriliği yapıyor
Yürüteç omurga eğriliği yapıyor Ebeveynlerin bebeklerde genellikle yürüme sürecini hızlandırmak amacıyla kullandığı yürüteçler skolyoza (omurga eğriliği) neden oluyor.
29.01.2018 Sağlık
Kel ve dövmeliler de artık polis olabilecek
Kel ve dövmeliler de artık polis olabilecek Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri, polisliğe engel olmaktan çıkarıldı. 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları da polisliğe engel olmayacak
29.09.2021 Gündem
Emniyet'te yeni dönem! Artık engel değil
Emniyet'te yeni dönem! Artık engel değil Yazlık üniforma giyildiğinde görünmeyen dövme ve yara izleri polisliğe engel olmaktan çıkarılırken 4, 5 ve 6. derece kellik ile ilaç kullanımı gerektirmeyen tiroit fonksiyon bozuklukları da bunun için engel taşımayacak
29.09.2021 Gündem
Skolyoz hastalığında erken teşhis önemli!
Skolyoz hastalığında erken teşhis önemli! Skolyoz hastalığının çocuklarda sıkça görüldüğünü ifade eden Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Suat Canbay tespitte ebeveynlere büyük bir rolün düştüğünü dile getiriyor.
28.12.2017 Sağlık
8 yaşındaki kız, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi
8 yaşındaki kız, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi SAMSUN'un Alaçam İlçesi'nde ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Sevde Küçükçoban, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
6.10.2017 Yaşam
Okul çantasındaki tehlike: Skolyoz
Okul çantasındaki tehlike: Skolyoz Ağır okul çantaları çocukların sağlığını tehdit ediyor çünkü küçük yaşta sırta binen fazla yük, sırt, bel, baş ve ayak ağrıları ile uykusuzluğun yanı sıra ciddi bir problemi de beraberinde getiriyor: Skolyoz.
19.09.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Omurga Eğriliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki omurga eğriliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.