Duruş Bozukluğu

Duruş Bozukluğu

Son dakika duruş bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan duruş bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını duruş bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Duruş Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan duruş bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 88 duruş bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm duruş bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık tarama testinde keşfedilen gençler ödüle doymuyor
Bakanlık tarama testinde keşfedilen gençler ödüle doymuyor Adana’nın Kozan ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yetenek tarama testinde keşfedilerek geleneksel Türk okçuluğu spor dalına yönlendiren gençler başarılarıyla adından söz ettiriyor.
31.01.2024 Adana
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor Şüphesiz sağlıklı bir yaşam için başta beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Ancak vücudun iskelet sistemi, çeşitli nedenlerden dolayı zamanla bozulur. Bu nedenle arasında duruş bozukluğu, yanlış uyku pozisyonu gelir. Bel ağrısı şikayeti olanlarda görülen bu nedenlere çözüm ise Osmanlı döneminden geliyor. İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük eczacılardan olan İbnül Baytar, "Bitkisel İlaçlar ve Gıdalar Sözlüğü" kitabında bel ağrısına iyi gelen karışıma yer verdi. İşte bel ağrısını şıp diye kesen o bitki ve karışımı...
31.12.2023 Yaşam
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz!
Uzman isimden sırt ve boyun ağrıları için uyarı: Tedavide olmazsa olmaz! Acıbadem Kayseri Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel, sırt, boyun ve bel ağrısı çeken hastaların tedavisinde egzersizin olmazsa olmaz olduğunu söyledi.
4.07.2023 Sağlık
Sosyal medyada beğeni beklentisi hayatı kabusa çeviriyor
Sosyal medyada beğeni beklentisi hayatı kabusa çeviriyor Psikiyatri Uzmanı Dr. Gamze Yüksel, sosyal medya bağımlılığı ve beğeni beklentisinin hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.
20.11.2022 Sağlık
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Omurganızın sağlığı için bu önerilere dikkat!
Omurganızın sağlığı için bu önerilere dikkat! Uzun süre bilgisayar karşısında oturmak ve sürekli cep telefonuna bakmak gibi bazı alışkanlıkların omurga sağlığı üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu belirten uzmanlar, özellikle masa başı çalışanlarda boyun ve bel ağrısı şikâyetinin çok sık görüldüğüne dikkat çekiyor. Uzmanlar, gençlerde çok görülen duruş ve oturuş bozukluklarının da omurga problemlerine zemin hazırladığı uyarısında bulundu. Uzmanlara göre, omurga kaslarını güçlendirmeye ve postüre yönelik egzersizler düzenli olarak yapılmalı, cep telefonu ve bilgisayara bakarken bu cihazlar göz hizasına kaldırılmalı, boyun ve sırtın dik durması sağlanmalı.
16.10.2021 Sağlık
Serebral palsi; çocuklarda ilk 3 yaşa dikkat
Serebral palsi; çocuklarda ilk 3 yaşa dikkat Hareket ve duruş bozukluğuyla karakterize olan serebral palsi hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Yasemin Topçu, “Serebral palsi ilerleyici bir hastalık değildir. Gebelik süreci, doğum sırası ve doğum sonrası özellikle ilk 3 yaştaki dönemde herhangi bir nedenle beyinde oluşan hasarla serebral palsi meydana geliyor. Çocuklarda serebral palsi bulguları farklı aylarda, farklı yaşlarda, farklı şikayetlerle ortaya çıkabilir. Bu durumdaki çocukların düzenli takip edilmesi gerekiyor” dedi.
5.10.2021 Sağlık
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor!
Cep telefonu ve bilgisayar boyun düzleşmesine neden oluyor! Cep telefonu ve bilgisayar önünde uzun zaman geçirmek duruş bozukluklarına neden oluyor. Bunların en başında da boyun düzleşmesi geliyor. Boyun ağrıları yaşayanların büyük çoğunluğunda boyun düzleşmesinin görüldüğünü belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Hasan Molaali, sorunun tedavi edilmemesi halinde kişide yaşam kalitesinin olumsuz etkileneceğine dikkat çekti.
9.09.2021 Sağlık
Topuklu ayakkabı doğurganlığı etkiliyor mu?
Topuklu ayakkabı doğurganlığı etkiliyor mu? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, topuklu ayakkabı doğurganlığı etkiler mi sorusunu sizler için cevapladı.
16.04.2021 Sağlık
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı!
Uzmanından 'Duruş bozukluğu' uyarısı! Uzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, çocukluk çağında görülen duruş bozukluklarının psikolojik problemlere de yol açabileceğine dikkat çekti. Körtelli, çocuklarda fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklı duruş bozuklarının yaygın olarak görüldüğünü belirterek, tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
25.03.2021 Sağlık
Bel fıtığı ağrılarından kurtulabilirsiniz!
Bel fıtığı ağrılarından kurtulabilirsiniz! Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, bel fıtığı tedavisinde uygulanan yöntemleri sizler için anlattı.
12.02.2021 Sağlık
Eklem kireçlenmesi kadınlarda daha sık görülüyor!
Eklem kireçlenmesi kadınlarda daha sık görülüyor! Halk arasında eklem kireçlenmesi olarak bilinen osteoartrit, erişkin popülasyonda yaşamı sınırlayıcı çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eklem kireçlenmesinin, günlük yaşam sınırlamasının yüzde 24’ünün nedeni olarak kabul edildiğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Eklem kireçlenmesinin tedavisinde, özellikle eklem açıklığını korumaya yönelik egzersizler çok önemli. Eklemlerde kısıtlılık varsa germe egzersizleri, kısıtlılık yoksa açıklığı korumaya yönelik egzersizler mutlaka uygulanmalı. Kadınlarda biraz daha fazla görülen bu hastalık, özellikle yük altında kalan eklemlerde daha sık görülüyor ve yaşla birlikte de artıyor” açıklamasında bulundu.
22.01.2021 Sağlık
Meme estetiği emzirmeye engel mi?
Meme estetiği emzirmeye engel mi? Meme estetiği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ayşin Karasoy Yeşilada, “Emzirme açısından protezin kas altına veya üstüne yerleştirilmesinin etkisi bulunmamaktadır. Dünyada meme estetiğinde yeni jenerasyon protezler biçimini her pozisyonda koruyarak protez dış kılıfı zarar görse bile içindeki silikonun vücut dokuları içine dağılmadığı protezler olarak üretilmektedir.” dedi.
1.11.2020 Sağlık
Meme estetiği emzirmeye engel mi?
Meme estetiği emzirmeye engel mi? Meme estetiği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ayşin Karasoy Yeşilada, “Emzirme açısından protezin kas altına veya üstüne yerleştirilmesinin etkisi bulunmamaktadır. Dünyada meme estetiğinde yeni jenerasyon protezler biçimini her pozisyonda koruyarak protez dış kılıfı zarar görse bile içindeki silikonun vücut dokuları içine dağılmadığı protezler olarak üretilmektedir.” dedi.
31.10.2020 Sağlık
Uzmanından velilere okul öncesi önemli uyarılar
Uzmanından velilere okul öncesi önemli uyarılar Çocuklarda duruş bozukluğunun yol açtığı sorunlarla ilgili bilgiler veren Özel Dünyam Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Işık Akbulut, “Çocuk yaşlarda ağır taşıma ve oturma bozukluğu ileri yaşlarda sorun olabilir” dedi.
13.09.2020 Sağlık
Hareketsiz yaşam omurga sağlığını tehdit ediyor
Hareketsiz yaşam omurga sağlığını tehdit ediyor Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Akel, koronavirüs salgını sebebiyle giderek yaygınlaşan hareketsiz yaşamın, omurga sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Akel, özellikle dijital ekranlara eğilerek bakmanın sonucu olarak boyun ve omurga bölgesinde duruş bozukluğu meydana geldiğini söyledi.
9.09.2020 Sağlık
"Teknolojiyi kontrolsüz kullanan çocuklar obez oluyor" uyarısı
"Teknolojiyi kontrolsüz kullanan çocuklar obez oluyor" uyarısı Sosyal medya uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni neslin teknolojiyi kontrolsüz bir şekilde kullandığını belirterek, başta "obezite" olmak üzere ileride yaşanacak sosyal ve fiziksel bozukluklara ilişkin ebeveynleri uyardı.
5.08.2020 Bilim ve Teknoloji
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor'
'Çocuklarda obezite duruşu da bozuyor' Çocuklarda küçük yaşlardan itibaren dengesiz beslenme ile gelişen obezite probleminden dolayı duruş bozukluğu da görülebildiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhan Özer, "Egzersiz, postür(duruş) problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir. Çocuğunuz ağrıdan bahsediyorsa, çocuğunuzu incelediğiniz zaman herhangi bir asimetri gözlemliyorsanız doktorunuzdan postür analizi yapmasını istemelisiniz” dedi.
30.07.2020 Sağlık
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var
Her 10 çocuktan 4’ünün duruş bozukluğu var Kifoz yani kamburluğun ergenlik dönemindeki erkek çocuklarında daha fazla görüldüğünü belirten Uzm. Dr. Ruhan Özer, “Skolyoz ise genç kızlarda erkek çocuklarına göre 8 kat daha fazla görülür. Egzersiz, postür problemini ortadan kaldırmada kullanılan en etkin tedavi yöntemidir” dedi.
24.06.2020 Sağlık
Duruş bozukluğu 'skolyoz' işareti olabilir
Duruş bozukluğu 'skolyoz' işareti olabilir Skolyoz hakkında bilgilendirmede bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, “Çocuklarda kötü duruş, omuz seviyeleri arasında eşitsizlik, bel çukurlarındaki asimetri, bel kemiğinde bir tarafın öne çıkıntı yapması, kürek kemiğinde tümsek görünümü, elbiselerin vücuda tam olarak oturmaması ve kızlarda eteğin yukarı doğru çekilmesi gibi belirtiler görüldüğünde skolyoz ihtimali düşünülerek vakit kaybetmeden hekime başvurulmalı” dedi.
19.06.2020 Sağlık
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir
Postür bozukluğu birçok sağlık sorununa yol açabilir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, kötü postürün hayatın ileri dönemlerinde karşılaşılabilecek birçok ağrılı kas iskelet sistemi problemlerinin, organ ve ruhsal bozuklukların sebebi olabileceğini bildirdi.
23.05.2020 Sağlık
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir
Dr. Tutal: Kemik erimesi sakatlanma ve ölüme yol açabilir Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, kemik erimesi hastalığının el bileğinde ve kalça kemiğinde kırılmalara neden olarak sakatlanmalara ve ölümlere yol açabileceğini söyledi.
19.02.2020 Sağlık
Parkinsona erkeklerde daha sık rastlanıyor
Parkinsona erkeklerde daha sık rastlanıyor Parkinson hastalığının yavaş ilerleyici bir beyin hastalığı olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Çiğdem Şen, hastalığın ekseriyâ 60 yaş sonrasındaki kişilerde ve daha çok erkeklerde görüldüğünü söyledi.
20.01.2020 Sağlık
Duruş bozukluğu olan yazımla destek!
Duruş bozukluğu olan yazımla destek! Çocukluğundan itibaren duruş bozukluğu olan bilgisayar mühendisi, ürettiği dik durma uyarısı veren cihazla hem kendi sorununu çözdü hem de benzer sıkıntıları yaşayanlar için alternatif çözüm oluşturdu.
18.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Okul çantaları çocuğu fıtık edebilir
Okul çantaları çocuğu fıtık edebilir Yanlış seçilen okul araç gereçleri ile sırt çantalarının çocuklarda fıtığa neden olabileceğini belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şadiye Sarataş, aileleri uyardı. Bel ve boyun ağrısını çocuğun büyümesine bağlı olduğunu düşünmenin tehlikeli sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Şadiye Sarataş, “2 haftayı geçen bel boyun ağrısı, yürüme ve duruş bozukluğunda doktora başvurun” dedi.
4.12.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Duruş Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki duruş bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.